تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

قاچاق گلابی از آفریقا و بیروت/ چرا با وجود ریزش دلار، آناناس و موز ارزان نشد؟

پای قاچاقچیان میوه این بار به بازار گلابی باز شده و گلابی‌های رنگارنگ آفریقایی و بیروتی در فروشگاه‌های اینترنتی و برخی مغازه‌های سطح شهر خودنمایی می‌کنند. این در حالی است که رئیس اتحادیه باغداران استان تهران از قاچاق این میوه از طریق هواپیما و با هماهنگی عده‌ای خاص خبر می‌دهد.

اقتصاد ۲۴- میناسادات حسینی: در حالی هنوز فصل گلابی نرسیده که سر و کله گلابی‌های رنگین آفریقایی و بیروتی در بازار پیدا شده؛ البته این تمام ماجرا نیست، زیرا بازار میوه این روز‌ها ماجرا‌های عجیب و غریبی را به خود می‌بیند. ماجرای دوم این است که با وجود ارزانی دلار برخلاف انتظار، قیمت موز و آناناس و نارگیل که می‌بایست کاهش یابد همچنان نجومی است و به همین دلیل این میوه‌ها بیشتر جنبه ویترینی پیدا کرده اند تا مصرفی.

قاچاق مسافری میوه امکان پذیر نیست

نایب رئیس اتحادیه باغداران کشور و رئیس اتحادیه باغداران استان تهران معتقد است گلابی‌هایی که هم اینک در بازار موجودند اعم از گلابی بیروتی و آفریقایی، تماما قاچاق هستند و نه به صورت مسافری، بلکه در بهترین شرایط و با هواپیما‌های مجهز ازسوی عده‌ای خاص وارد می‌شوند.

مجتبی شادلو گفت: کل محصولات کشاورزی مخصوصا میوه‌ای مثل گلابی باید در بسته بندی و جعبه و دمای خاص در یخچال نگهداری شود. در غیر این صورت به سرعت کیفیت خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین اینکه تصور کنیم به صورت کوله بری یا مسافری وارد کشور می‌شود اشتباه محض است.

فصل برداشت گلابی بیروتی تولید داخل هنوز فرا نرسیده

رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه فصل برداشت گلابی داخل از تیرماه آغاز و در شهریور پایان می‌یابد، گفت: انواع گلابی‌هایی مانند درگزی، قرمز و نطنزی ماندگاری خوبی دارند و تا ۶ ماه در سردخانه نگهداری می‌شوند؛ ولی برداشت گلابی‌های بیروتی یا شاه میوه در شهریورماه تمام می‌شود و نهایتا تا آبان ماه قابلیت نگهداری در سردخانه دارند.


بیشتر بخوانید: فروش میوه لاکچری یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی در فضای مجازی


شادلو با بیان اینکه گلابی‌هایی که در حال حاضر در بازار هست، قاچاق است، ادامه داد: گلابی آفریقایی که از مبدأ آفریقا قاچاق می‌شود امکان قاچاق از طریق کشتی ندارد، زیرا چند ماه در مسیر خواهد بود و اگر بخواهد با هواپیما بیاید قطعا باید از یک مسیر مجاز و مجوزدار و با هماهنگی سیستم‌های نظارتی بیاید، زیرا وضعیت بار‌ها در هواپیما بررسی و مشخص می‌شود. در قاچاق این میوه‌ها دست‌هایی نقش دارند که برای سودجویی تعداد انگشت شماری این کار را می‌کنند.

مافیای میوه مانع از ارزانی میوه‌های وارداتی شد

از آنجایی که قیمت ارز تاثیر مستقیمی بر میوه‌های وارداتی اعم از موز، آناناس و نارگیل دارد، انتظار بر این بود که با ارزانی ارز، قیمت این میوه‌ها کاهش یابد، اما ارزان نشد که هیچ، همچنان نرخ‌ها نجومی است. نایب رئیس اتحادیه باغداران کشور در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه چرا این میوه‌ها ارزان نشد، از مافیای واردات میوه به عنوان دلیل این موضوع نام برد.

شادلو ادامه داد: مشکل اساسی ما در بازار همین است که قیمت دلار پایین آمده؛ ولی بسیاری از نهاده‌های کشاورزی هم که وارداتی هستند یا تکنیکال آن‌ها وارد می‌شود رشد تصاعدی دارد. قیمت میوه‌هایی مثل آناناس هم که وارد می‌شود ربطی به قیمت تمام شده ندارد، بلکه به میزان عرضه آن‌ها به بازار بستگی دارد. یعنی اگر عرضه آن‌ها کم شود قیمت افزایش می‌یابد. واردات این میوه‌ها در دست عده‌ای خاص است و این قشر بازار را در اختیار دارند.

فرصت صادرات سیب و پرتقال را از دست دادیم

رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه سیب و پرتقال در وضعیت اسفناکی قرار گرفته، گفت: ما صادرات را از دست دادیم و این حداقل فرصت بازار داخلی برای مصرف کننده فرصت طلایی است، چون سیب و پرتقال در بازار ارزان‌تر از قیمت تمام شده برای باغدار است.

شادلو ادامه داد: تنوع و کیفیت میوه‌های داخل بسیار بالاست و نیاز به واردات نداریم. تنها محصولی که مورد نیاز جامعه است و اجازه واردات دارد موز، نارگیل، انبه و آناناس که مربوط به مناطق گرمسیری و حاره‌ای است. مجوز دارد، ولی محدود است. میوه‌های نوبرانه هم به تدریج در حال ورود به بازار هستند و بعد از مدت اندکی گرانی، ارزان می‌شوند.

ارسال نظر