تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

تأثیر نرخ ارز بر گرانی آینه/ کاهش واحد‌های صنفی شیشه و آینه از ۱۰۰۰ به ۷۰۰ واحد/ شیشه و آینه گران می‌شود

رئیس اتحادیه صنف شیشه و آینه معتقد است؛ با توجه به روند صعودی هزینه‌های تولید قیمت شیشه و آینه در سال جاری با افزایش ۴۰ درصد مواجه خواهد شد.

اقتصاد۲۴- محمدعلی قنبری رئیس اتحادیه صنف شیشه و آینه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: کارخانجات ساخت درب و پنجره دوجداره یو پی وی سی را از کارخانجات شیشه و آینه بدون واسطه خریداری می‌کنند و درب و پنجره آماده را تحویل مشتری می‌دهند. در این بین فعالیت واحد‌های صنفی شیشه و آینه به شدت کاهش یافته است.

قنبری گفت:حالا از ۱۱۰۰ واحد صنفی فعال در رسته شغلی شیشه و آینه تنها ۷۰۰ واحد فعال باقی مانده است.

وی ادامه داد: ریزش حدود ۴۰۰ واحد صنفی به دلیل تغییر کاربری واحد‌های شیشه و آینه از صنفی به صنعتی است. در اصل کارخانه‌های درب و پنجره سازی رقیب اصلی واحد‌های صنفی شیشه و آینه شدند.

رئیس اتحادیه صنف شیشه و آینه ادامه داد: صنعت شیشه و آینه طی چهل سال گذشته ۷۰ درصد نیاز به واردات داشت. اما امروز علاوه بر خودکفایی کامل وعلی رغم تأمین نیاز داخل حدود ۴۰ درصد از تولیدات صادر می‌شود.

قنبری گفت: ۹ کارخانه بزرگ تولید شیشه در کشور فعال هستند که در مجموع روزانه ۵۵۰ هزار متر مربع شیشه تولید می‌کنند که از این رقم حدود ۴۰ درصد آن صادر و مابقی مصرف داخل می‌شود.

وی تصریح داشت: عمده کشور‌های حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و ترکیه و اروپا وارد کننده شیشه وآینه از ایران می‌باشند.

رئیس اتحادیه صنف شیشه و آینه در پاسخ به این سوال که این صنعت تا چه حدی به مواد اولیه وارداتی وابسته است؟ گفت: تولید شیشه جام در کشور هیچ مشکلی ندارد. با این نوع شیشه محصولاتی مانند آینه، شیشه دوجداره، شیشه اتومبیل، شیشه خم و ... تولید می‌شود .

وی تأکیدداشت: می‌توان ادعا کرد که این صنعت صد در صد با مواد اولیه داخلی در حال فعالیت است، اما برخی اقلام مانند شیشه طلقی اتومبیل (لمینت) رنگ پشت آینه و برخی از لوازم مورد به صورت محدود، نیاز به واردات دارد که به موقع خریداری و وارد می‌شود.


بیشتربخوانید:بهبود کسب‌وکار از پنج مسیر


این فعال صنفی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر قیمت این محصولات در سال جاری گفت: تا دو سال گذشته قیمت شیشه با چند درصد افزایش همچنان جزء محصولات کم تورم درکشور بود. هرچندامروز با توجه به گرانی نرخ ارز، هزینه حمل و نقل، حقوق و دستمزد، ابزار و لوازم یدکی دستگاه‌های کارخانه باز هم قیمت شیشه از تورم سایر کالا‌ها کمتر است.

وی گفت: سال ۹۹ حدود ۳۸ درصد به قیمت شیشه افزوده شد. البته این افزایش قیمت تدریجی ودر سه مرحله طی سال درجهت ایجاد تورم کمتر و کاهش فشار بر مشتریان بر روی محصولات اعمال شد.

قنبری توضیح داد: رنگ پشت و سایر مواد مصرفی در تولید آینه وارداتی است. از این رو تولید آینه تحت تأثیر قیمت ارز حدود ۴۰ درصد افزایش داشت.

به گفته قنبری ؛علی رغم خودکفایی در تولید و بکارگیری مواد اولیه که  بیش از 95 درصد آن در داخل کشورتهیه می شود بازدرسال جاری باید شاهد افزایش قیمت شیشه و آینه باشیم.

این فعال صنفی تأکیدداشت: هرچند بازارشیشه و آینه کشش افزایش بیش از قیمت‌های سال ۹۹ را ندارد، اما با توجه به داستان نوسانات نرخ ارز و سایر هزینه‌های جانبی که به تولید تحمیل می‌شود، شیشه و آینه در سال جاری نیز با افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

تولید و بازار در انتظار تعیین تکلیف سیاست‌های داخلی و خارجی است. نتیجه مطلوب انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات می‌تواند آینده همه صنایع و مشاغل را تضمین کند.

قنبری در پاسخ به این سوال که شیشه تا چه حد در قیمت نهایی ساختمان تأثیر دارد گفت:تأثیرقیمت شیشه در مقابل اقلام و محصولات کاربردی در ساختمان بسیار ناچیز است. درواقع شیشه نقشی در گرانی مسکن ندارد.

وی گفت: رکود ساخت و ساز بازار شیشه و آینه را تا حدودی کساد کرده است. اما با توجه به تغییر استفاده کاربری از شیشه سکوریت در فروشگاه‌ها، دکوربرنامه‌های تلویزیونی، معابر، ایستگاه‌های اتوبوس، قفسه بندی‌ها و ...، تولید وفروش این محصولات همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.

ارسال نظر