تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰

اعلام نظر معاون وزیر صمت درباره قیمت‎گذاری لوازم خانگی

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه لوازم خانگی مشمول قیمت‌گذاری تثبیتی نیست، گفت: با توجه به اینکه لوازم خانگی جزو کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود تولیدکنندگان این حوزه موظف به ثبت اطلاعات در سامانه گارانتی هستند، در غیر این صورت قاچاق محسوب می‌شوند.

اقتصاد۲۴- عباس تابش در نشست با انجمن‌های لوازم خانگی و قطعات مرتبط که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون امور صنایع برگزار شد، گفت: قیمت گذاری لوازم خانگی تابع ضوابطی است که تولیدکنندگان موظف به رعایت آن هستند.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه واحد‌های تولیدی که در سامانه گارانتی عضو نباشند به عنوان قاچاق محسوب می‌شوند، تصریح کرد: سازمان حمایت در صورت تخلف تولیدکنندگان از ضوابط قیمت گذاری طبق ضوابط قانونی با واحد متخلف برخورد خواهد کرد. ما به عنوان حامی مصرف کننده اگر شکایت و اعتراضی از سوی مصرف کننده صورت گرفت از طریق سامانه گارانتی قیمت خود اظهاری شده تولید کننده را بررسی می‌کنیم.

به گفته تابش، هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها در سازمان حمایت ۹ عضو دارد که انجمن‌ها را هم شامل می‌شود و اگر ایرادی به ضوابط وجود داشته باشد، می‌تواند با تعامل با انجمن‌ها نسبت به رفع آن اقدام کند.

در ادامه این نشست، مهدی صادقی نیارکی - معاون امور صنایع وزارت صمت- با اشاره به افزایش ظرفیت تولید یخچال و فریزر در سال گذشته از دو میلیون دستگاه به دو میلیون و ۷۰۰ هزار توسط چند شرکت اصلی داخلی گفت: شرکت‌های داخلی به سمت قطعه سازی و پلت فرم بومی حرکت کرده اند و استفاده از ظرفیت خالی بنگاه‌ها نکته مهم دیگری است که اتفاق افتاده و تولیدکنندگان به سمت تکمیل سبد کالای تولیدی خود و پوشش ساخت چند وسیله می‌روند و از تولید تک محصولی خارج شده‌اند.


بیشتر بخوانید وعده کاهش قیمت‌ها، وارونه محقق شد


همچنین در بخش دیگری از این نشست کیوان گردان - مدیر کل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی از تولید ۱۵ میلیون دستگاه لوازم خانگی در سال ۱۳۹۹ خبر داد و گفت: اعداد تولید حاکی از رشد ۷۸ درصدی تولید دراین حوزه است و برای سال ۱۴۰۰ نیزتولید ۱۶.۶ میلیون دستگاه لوازم خانگی و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات هدف‌گذاری شده است.

گردان، گردش مالی این صنعت را شش میلیارد دلار برآورد کرد و ایجاد اشتغال برای ۱.۳ میلیون نفر در این صنعت خبر داد.

گفتنی است؛ کسر تخلیه، قیمت گذاری، ثبت سفارش مواد اولیه لوازم خانگی که بیش از یک ماه از تشکیل پرونده اش گذشته است، قاچاق و لزوم برخورد با این پدیده در حوزه لوازم خانگی، اصلاح تعرفه قطعات ساخت داخل و نیز تمدید ممنوعیت واردات لوازم خانگی در برنامه هفتم توسعه از مواردی بود که از سوی انجمن‌ها و تشکل‌های حوزه لوازم خانگی در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت بحث و بررسی شد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر