تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰

قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد

در جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد. این اصلاح براساس لایحه‌ای صورت گرفت که توسط دولت تدارک دیده شده بود.

اقتصاد ۲۴ - نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲ خرداد) قوه مقننه و در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده جهت تامین نظر شورای نگهبان، با اصلاح ماده ۵۷ این لایحه با ۱۷۹ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۵۷ اصلاح شده این لایحه؛ این قانون شش ماه پس از ابلاغ به رئیس جمهور لازم الاجراء است.

نمایندگان مردم در خانه ملت در ادامه به اصلاح ماده ۶۰ لایحه مالیات بر ارزش افزوده پرداختند و آن را با ۱۹۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.


بیشتر بخوانید: الزام مشاغل به نصب کارتخوان کلید خورد؟!


در ماده ۶۰ اصلاح شده این لایحه نیز آمده است.

متن زیر جایگزین ماده (۲۴۴) قانون مالیات‌های مستقیم و تبصره‌های آن می‌شود و به قانون مالیات بر ارزش افزوده تسری می‌یابد:

ماده ۲۴۴- مرجع رسیدگی به کلیه اختلاف‌های مالیاتی جز در مواردی که ضمن مقررات این قانون مرجع دیگری پیش‌بینی‌شده، هیأت حل اختلافات مالیاتی است. هر هیأت حل اختلاف مالیاتی از سه نفر به‌شرح زیر تشکیل می‌شود:

۱- یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور

۲- یک نفر از میان قضات بازنشسته یا با شرط وثاقت و امانت به درخواست سازمان امور مالیاتی و انتخاب رئیس کل دادگستری هر استان

علیرضا سلیمی در جریان بررسی ماده ۵۷ لایحه مذکور در اخطاری با استناد به اصول ۵۷، ۸۴، ۷۷ و ۸۵ قانون اساسی گفت: در این لایحه ذکر شده که قانون مذکور از ابتدای ۱۴۰۰ قابل اجراست، اما در اصلاح کمیسیون آمده که لایحه مالیات بر ارزش افزوده پس از ۶ ماه از ابلاغ آن لازم الاجرا می‌شود، حال چرا باید تا ۴ ماه دیگر کشور معطل اجرای قانونی بماند.

ارسال نظر