شرکت، تعهد قبلیها را انجام نداده باز گوسفند آورد!
با این حال با توجه به زنده بودن دامها و احتمال تلف شدن آنها، گمرک ایران نسبت به ترخیص محموله حاوی ۱۲۰۰ راس دام اقدام کرد، ولی شرکت مربوطه متعهد شد در اسرع وقت نسبت به دریافت کد رهگیری اقدام کند.
اما هنوز کد رهگیری واردات قبلی صادر نشده و در فاصله یک هفته، مجددا در دو روز گذشته محموله دیگری شامل ۶۱۰ راس دام مولد نژاد لاکن، توسط این شرکت به گمرک آستارا وارد شد که باز هم کد رهگیری بانک برای آن صادر نشده بود.
حواشی گوسفندان در گمرک آستارا بار دیگر تکرار شد تا اینکه تازهترین خبرها از ترخیص این محموله حکایت دارد.
حتی متروکه شدن گوسفندان هم اعلام شد تا تلف نشوند
ارونقی معاون فنی گمرک ایران در این رابطه گفت که گمرک با توجه به عدم ایفای تعهد قبلی صاحب کالا در دریافت کد رهگیری و همچنین نداشتن کد برای محموله جدید، طبق ضوابط مانع از ترخیص شد و حتی به دلیل نبود زیر ساخت لازم در محوطه گمرک برای نگهداری این دامهای زنده و احتمال تلف شدن، متروکه شدن آنها را به سازمان اموال تملیکی اعلام کردیم تا برای تعیین تکلیف ورود کند.
بیشتربخوانید:پوست خربزه دولت آقای روحانی زیر پای دولت بعد
وی افزود: با این حال (دوم خرداد) وزیر جهاد کشاورزی به موضوع ورود کرده و طی مکاتبهای که با وزیر اقتصاد داشت خواستار ترخیص این دامها شد.
وزیر گفته واردکننده تعهد را ۲ ماهه انجام میدهد
معاون فنی گمرک ایران با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به زنده بودن این دامها و احتمال تلف شدنشان، خواستار اجرای ماده ۴۲ قانون گمرکی شده است، گفت که بر اساس این ماده از قانون امور گمرکی در موارد استثناء و درخصوص کالای مورد نیاز فوری اعم از دولتی یا غیردولتی، گمرک میتواند با اجازه رئیس کل گمرک ایران و تعهد بالاترین مقام وزارت خانه یا موسسه دولتی مرتبط و با محاسبه وجوه متعلقه و صدور حکم، مجوز خروج کالا را صادر کند.طبق گفته ارونقی، وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبه خود تاکید کرده که شرکت واردکننده این دامها مکلف است ظرف مدت دو ماه نسبت به ارائه اسناد و مدارک لازم اقدام کند.
گمرک: پیگیری کردیم و با تعهد ترخیص کردیم
این مقام مسئول در گمرک ایران یادآور شد: در نهایت طی رایزنیهای و هماهنگیهای صورت گرفته از سوی گمرک و دریافت تعهد از صاحب کالا، این ۶۱۰ راس دام زنده امروز ترخیص شده است.
گفتنی است که وارداتی از این دست، بارها در حوزه تجارت اتفاق افتاده و واردکننده بدون تکمیل مدارک و بدون داشتن ثبت سفارش یا کد رهگیری نسبت به ورود کالا اقدام میکند و به بن بست قانونی در ترخیص میخورد، سرانجام دست به رایزنی زده و بسته به شرایط مانند زنده بودن واردات صورت گرفته از قبیل این دامها و چندی پیش گورخرها، دستگاههای مربوطه در عمل انجام شده قرار گرفته برای جلوگیری از تلف شدن آنها، به هر نحوی اقدام به ترخیص میشود.