تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ کسب خبر کرد:

برگزاری جلسه تعیین تکلیف هفت تپه با محوریت مجلس/ چرا کارگران بر رسیدگی هرچه زودتر اصرار دارند؟

به فاصله بیست روز از خلع ید کارفرما و مالک خصوصی نیشکر هفت تپه قرار است عصر امروز راجه به سرنوشت و آینده این مجتمع پرحاشیه تصمیم‌گیری شود.

اقتصاد ۲۴- به گفته کارگران هفت تپه جلسه عصر امروز به محوریت مجلس شورای اسلامی برگذار خواهد شد و تا آنجا که آن‌ها مطلعند برای شرکت این جلسه مهم از طیف گسترده‌ای از اشخاص دعوت به عمل آمده است؛ از کارگران و فعالان امور صنفی آن‌ها گرفته تا احتمالا نمایندگانی از دستگاه‌های اجتماعی و اقتصادی دولتی، فعالان اقتصادی و نهاد‌های نهاد‌های ناظر بر برقراری نظم عمومی و. در این جلسه حضور خواهند داشت.

روز هجدهم اردیبهشت ماه حکم خلع ید مالک و کارفرمای خصوصی هفت تپه از سوی قوه قضاییه اعلام شد؛ اتفاقی که شنیدن خبرش هم کارگران هفت تپه و اعضای خانواده هایشان را به جشن و پایکوبی واداشت و هم به مایه مسرت طیف‌هایی از جامعه شد که به امروز به همنوایی با کارگران هفت ته مشغول بودند.
اینکه در جلسه پیشروی عصر امروز یا جلسات احتمالی بعد چه سرنوشتی برای هفته تپه و کارگران شاغل در آن رقم خواهد خورد از چند حیث حائز اهمیت است:

اول آنکه بنابر اذعان خود کارگران هفته از مدت‌ها قبل کارفرما و مالک خصوصی وقت هفت تپه برای خروج موجودی انبار‌های شکر کارخانه دست به کار شده و در نتیجه تا موقع اعلام خبر خلع ید عمده محصول شکر امسال این مجتمع هر روز کامیون-کامیون خارج می‌شود.

مطلب دومی که ازنظر اقتصادی اهمیتی همسنگ مطلب اول دارد این است که در وضعیت خاص کنونی هیچ برنامه و راهکار مشخصی برای آبیاری روزانه هکتار‌ها مزارع مجتمع نیشکر هفت تپه وجود ندارد؛ به صورت مشخص در حالی که طبق مقررات ناظر بر مدیریت منابع آبی همیشه تامین آب اراضی کشاورزی در اولویت بوده است، برای امسال روند آبیاری مزارع هفت تپه به مشکلاتی برخورده است.


بیشتر بخوانید: داستان شکر‌های گم شده هفت تپه و ارتباط آن با زندگی مردم عادی


آنطور که خود کارگران می‌گویند سابق براین روزانه دست کم باید ۳۰ متر مکعب آب روانه کانال اصلی مزارع هفت تپه می‌شد تا علاوه بر جلوگیری از خشک و پوسیده شدن نیشکر‌های موجود، خاک زمین هم برای شخم زنی و کاشت سال آینده نرم نگهداشته می‌شد، اما در عمل متولیان مربوطه در وزارت نیرو به بهانه خشکسالی جلوی حق آبه هفت تپه را گرفته اند؛ در حالی که مزارع مجاور به مانند سابق از حق آبه برخوردارند اینجا در هفت تپه حجم کل حق آبه‌ای که روزانه روانه کانال هفت تپه می‌شود به ۶ متر مکعب می‌رسد که تازه از این حجم نیز معادل دو متر مکعب روانه واحد‌های صنعتی و مسکونی همجوار هفت تپه می‌شود.

مطلب سومی که در رابطه با تعیین تکلیف هرچه زودتر نیشکر مالکیت و مدیریت هفت تپه اهمیت دارد این است که در تمام این مدتی که برزخ خلع ید جریان داشت این کارگران هفت تپه بودند که با اتحاد خود در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و اداری همزمان هم کارخانه را اداره می‌کردند و هم پیگیر مطالباتشان بودند.
گواه این ادعا حادثه‌ای است که روز گذشته براثر صاعقه برای سه نفر از کارگران هفت تپه اتفاق افتاد؛ محل این حادثه تلخ در قسمتی از مزارع بود و نتیجه آن فوت محمد سرخه و مصدومیت مهدی لطیفی و عظیم امیری بوده است.

مطلب چهارمی که با تعیین تکلیف هرچه زودتر مالکیت و مدیریت نیشکر هفت تپه مشخص شود، روشن شدن وضعیت استخدامی آن گروه از کارگرانی است که در نتیجه اعتراضات صنفی چند سال گذشته در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، به صورت مشخص طی این سال‌ها دست کم ۱۲ نفر از کارگران هفت تپه با آنچه پافشاری و اعمال نفوذ کارفرمای وقت نامیده می‌شوند از حضور در محل کار منع و در عمل در وضعیت اخراج هستند؛ از این تعداد برخی از مراجع قانونی برای بازگشت به کارشان اقدام کرده اند، اما به صورت مشخص دو نفر از کارگران به نام‌های ایمان اخضری و محمد خنیفر از سال ۹۸ تاکنون شکایتی را برای بازگشت به کارشان در هیت‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار طرح کرده اند و با وجود داشتن اعتبارنامه صنفی و قرارداد معتبر کار هنوز در وضعیت تعلیق به سر می‌برند.


بیشتر بخوانید: هفت تپه‬⁩ به بیت المال بازگشت


مالک و کارفرمای خصوصی و تازه خلع ید شده مجتمع نیشکر هفت تپه در میان کارگران این مجتمع به داشتن نفوذ زیاد در بخش‌های مختلف معروف است؛ نفوذی که حتی باوجود گذشت بیست روز از انتشار خبر خلع هنوز از نظر کارگرانی که شاهد مشکل کم آبی و انبار‌های خالی شکر و بلاتکلیفی همکاران اخراجی خود هستند هنوز مشهود است؛ بنابراین تعیین تکلیف هرچه زودتر وضعیت این مجتمع صنعتی – کشاورزی و بازگرداندن آن به مدیریت صلاحیت دار دولتی اقدامی است می‌تواند از نظر این کارگران به خاتمه غائله در هفت تپه منجر شود.

ارسال نظر