تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

زنگ خطر کمبود شیر خشک نوزادان/ گرانی شیر خشک در راه است

زنگ خطر کمبود شیر خشک نوزادان در حالی به صدا درآمده که رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک و غذای کودک نسبت به اتمام مواد اولیه موجود در انبارهایشان هشدار می‌دهد.

اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: تخصیص نیافتن به موقع ارز و مشکلات ایجاد شده این بار دامان تولیدکنندگان شیر خشک را گرفته؛ تا جایی که فعالان این حوزه می‌گویند اگر این مشکل برطرف نشود، تا دو ماه آینده مواد اولیه مورد نیاز برای تولید شیر خشک نوزادان با کمبود مواجه می‌شود.

فروش شیر خشک با کد ملی

برای بررسی موضوع، سری به چند داروخانه می‌زنیم. در بازار دو نوع شیرخشک رژیمی و معمولی برای سنین مختلف وجود دارد. شیرخشک رژیمی انواعی دارد و برای کودکانی مناسب است که به دلایل مختلف، قادر به تغذیه با شیر مادر نیستند، همچنین به پروتئین شیر گاو موجود در برخی شیرخشک‌ها حساسیت دارند یا به بیماری‌های متابولیک مبتلایند که به گفته کارشناسان، این شیرخشک‌ها حیات آن‌ها را تضمین می‌کند. حالا مدتی است که این شیرخشک‌ها به صورت سهمیه بندی و با ارائه کد ملی به والدین فروخته می‌شود؛ موضوعی که به گفته داروخانه داران، باعث ایجاد نگرانی برای خانواده‌ها شده است، زیرا حیات کودکشان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از سوی دیگر طبق مشاهدات میدانی ما، شیرخشک‌های معمولی با برند‌های شناخته شده نیز در بازار با کمبود روبه روست و آن طور که فروشندگان داروخانه‌ها می‌گویند، به صورت جزئی به خانواده‌ها فروخته می‌شود.

هشدار نسبت به اتمام ذخایر شیر خشک نوزادان

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: کمبود شیر خشک در برخی از اقلام وجود دارد و ما نگرانیم که اگر تخصیص ارز را زودتر انجام ندهند، این بحران تشدید شود.

هانی تحویل زاده با بیان اینکه ۶ ماه است که ارز نگرفته ایم، گفت: ارز برخی از مواد اولیه شیر خشک بیش از ۱۸ ماه است که پرداخت نشده و دیگر بیشتر از این نمی‌توانیم خودمان را به تامین کنندگان خارجی مان بدهکار کنیم.

تعلل بانک مرکزی در تخصیص ارز برای شیر خشک

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد ادامه داد: اگر سازمان غذا و دارو به کمک بانک مرکزی برای تخصیص ارز وارد عمل نشوند، بحران بزرگی در پیش است. ما از الان به این مراکز اعلام هشدار می‌کنیم.

تحویل زاده با بیان اینکه یکی از تولیدکنندگان شیر خشک در محصولات شیر خشک معمولی به مشکل خورده، گفت: محصولات این شرکت با سهمیه بندی توزیع می‌شود؛ ولی ۳ تا ۴ شرکت دیگر فعلا کمبودی ندارند. در برخی انواع شیر خشک رژیمی کمبود وجود دارد که مربوط به نوزادانی است که مشکلات خاص دارند.

واردات مواد اولیه شیر خشک در تنگنا

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد با بیان اینکه اگر ارزی نیست و سازمان‌های مربوطه نمی‌توانند تخصیص ارز انجام بدهند قیمت را آزادسازی بکنند، گفت: با آزادسازی قیمت ما می‌توانیم با ارز نیمایی مواد اولیه مان را وارد کنیم و کمبودی وجود نداشته باشد.


بیشتر بخوانید: قیمت جهانی مواد غذایی برای دهمین ماه افزایش یافت


تحویل زاده ادامه داد: ما به صورت اعتباری مواد اولیه را از خارج تهیه و سپس در داخل شیر خشک تولید کرده ایم و فروختیم و هنوز که هنوز است، پول تامین کننده را پرداخت نکرده ایم و، چون کالا را با ارز دولتی فروخته ایم، این نگرانی را داریم که ۱۸ ماه است که از این بدهی گذشته و کسی پاسخگو نیست. این لیست‌ها را به سازمان غذا و دارو می‌بریم و در کمیسیون‌ها معطل می‌شود و بعضا حذف و تعداد زیادی کم می‌شود و بعد به بانک مرکزی ارسال می‌شود. در بانک مرکزی هم در یک کمیسیون دیگر گرفتار می‌شود و این گونه است که ما از دی ماه ارز نگرفته ایم و الان نگرانیم که این موضوع ادامه پیدا کند.

گرانی در کمین شیر خشک نوزادان

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد با بیان اینکه به دلیل افزایش هزینه‌های بسته بندی، از قبل عید درخواست افزایش قیمت خود را به سازمان غذا و دارو داده ایم، گفت: متاسفانه محصول نهایی شیر خشک توسط سازمان غذا و دارو و سازمان حمایت کنترل می‌شود، ولی مواد اولیه داخلی مثل ملزومات بسته بندی کنترل نمی‌شوند و هزینه‌های ما به همین دلیل هر فصل افزایش دارد. اما سازمان حمایت قیمت شیرخشک را ثابت نگه می‌دارد و این کار باعث زیان ده شدن تولیدکنندگان شیر خشک می‌شود.

تحویل زاده ادامه داد: برخی از برندهایمان را با زیان تولید می‌کنیم و این در نهایت به ضرر مصرف کننده است، چون شیر خشک اطفال محصولی نیست که بشود با آن بازی و از کیفیت آن کم کرد. وقتی به تولیدکننده فشار بیاوریم و قیمت محصول آن را ثابت نگه دارید و قیمت مواد اولیه مثل قوطی افزایش پیدا کند، تولیدکننده به ضرر می‌افتد.

کاهش کیفیت شیر خشک به دلیل قیمت دستوری

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: درخواست افزایش قیمت را قبل از عید داده ایم، ولی به بهانه ماه رمضان آن را به بعد از آن موکول کردند. بعد از ماه رمضان هم مراجعه کردیم. درخواست افزایش قیمت از سازمان غذا و دارو به سازمان حمایت رفته است و فعلا در سیستم اداری معطل مانده است.

تحویل زاده با بیان اینکه سازمان حمایت فکر می‌کند که با ثابت نگه داشتن قیمت شیر خشک به مردم عادی کمک می‌کند، گفت: این تصور غلط است، زیرا باعث زیان ده شدن شرکت‌های تولیدکننده می‌شود و وقتی این شرکت‌ها زیان ده شوند قطعا روی کیفیت محصولات تاثیر منفی می‌گذارد. هر صنعتی را با قیمت دستوری کنترل کنیم روی کیفیت، توسعه، تعمیرات و نگهداری محصولات اثر منفی می‌گذارد و باعث می‌شود نهایتا جنس با کیفیت پایین‌تر وارد بازار شود و مردم ضرر آن را بیینند.

ارسال نظر