تاریخ انتشار: ۱۸:۴۳ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر کیش عنوان شد:

پیشگیری اصلی‌ترین راهبرد مبارزه با مواد مخدر

امام جمعه کیش برضرورت پایش خروجی و پیگیری مصوبات جلسات شورای مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

اقتصاد۲۴ - درنخستین جلسه شورای مبارزه با مواد مخدردرسال ۱۴۰۰ که صبح امروز سه شنبه ۱۲ خرداد در سالن خوارزمی مرکز همایش‌های بین المللی کیش برگزارشد، حجت الاسلام والمسلمین حسن زاده امام جمعه کیش با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تلاش گسترده درجهت ریشه کنی اعتیاد در کشور اسلامی گفت: اعتیاد منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است و جزیره کیش به عنوان یک جزیره پاک باید در حیطه اقدامات پیشگیرانه نمونه و الگو باشد.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری مستمر جلسات شورای مبارزه با مواد مخدر بر ضرورت پایش خروجی این جلسات و پیگیری اجرایی شدن مصوبات ان تاکید کرد.

امام جمعه کیش تاکید کرد: مسئولان باید در شهری پیشرفته و پیشرو همچون جزیره کیش برای تامین تجهیزات نظارتی از جمله دستگاه‌های ایکس ری کامیونی و دوربین‌های چهره زن اهتمام جدی داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن زاده در بخش دیگری ازسخنان خود با اشاره به اینکه دربرهه حساس پایان دولت و همچنین انتخابات ریاست جمهوری، مسئولان باید در تصمیم گیری‌های خود دقت عمل بیشتری داشته باشند گفت:تصمیم‌های مدیریتی و بکارگیری افراد جدید ازجمله حقوق مسلم مدیران است، اما باید این امور با دقت دوچندان و درنظرگرفتن همه جوانب انجام شود.


بیشتر بخوانید:  راه اندازی کارگروه ارتقای سلامت اداری، پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در منطقه آزاد کیش


وی با بیان اینکه مسئولان باید با به حداقل رساندن واگذاری‌ها و عملکرد مطابق نص صریح قانون در ماه‌های پایانی دولت، تلاش به حداقل برسانند و مطابق با قانون افزود: اتمام کار‌های نیمه تمام و شفاف سازی روند فعالیت‌ها مهم‌ترین مسئولیت خدمتگزاران مردم در ماه‌های پایانی دولت است.

توجه به مقوله مسکن اقشار کم درآمد و بومیان جزیره و پیگیری برای اجرایی شدن سریع طرح مسکن بومیان از دیگر مواردی بود که امام جمعه کیش بر آن تاکیدکرد.

شیخ یعقوب شمس امام جمعه اهل سنت جزیره نیز با اشاره به تاثیر آموزه‌های دین مبین اسلام درسعادتمندی جوانان و با تاکید بر ایجاد جامعه سالم برای پیشگیری از فساد و تخلفات افزود: چنانچه جوانان ما در جامعه سالم پرورش یابند کمتر به اعمال خلاف جلب می‌شوند، وظیفه متولیان امرنیز این است تا با پربار ترکردن اوقات فراغت جوانان، زمینه انحرافات و کشش به سمت مواد مخدر را از میان ببرند.

شیخ یعقوب شمس تفریحات سالم را عامل شادابی و سلامتی جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: جزیره کیش علاوه بر طبیعت زیبا و موهبات الهی، امکانات ورزشی مطلوبی نیز دارد و هوشیاری نیرو‌های نظامی، انتظامی و دریابانی در جزیره، امنیتی پایدار را فراهم آورده که باید به آن افتخار کنیم، این امر موجب کاهش مصرف مواد مخدر در کیش نسبت به دیگر شهر‌های کشور شده و از این جزیره به عنوان شهری سالم یاد می‌شود.

وی در ادامه از متولیان امر قانونگذاری خواست با متخلفان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر و مشروبات الکلی که جزیره پاک و سالم کیش را آلوده می‌کنند با شدت هرچه تمام‌تر برخورد شود.

امام جمعه اهل سنت جزیره کیش در بخش دیگر سخنان خود انتخابات را از ارکان مهم و اساسی نظام جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: اولین حکومتی که امام خمینی (ره) تشکیل داد، برخلاف حکومت موروثی شاهنشاهی، نظامی مبتنی بر رای مردم بود. پس ازانقلاب نیز مقامات کشوردرتمام سطوح با رای مردم انتخاب می‌شوند.

وی با دعوت مردم به شرکت در انتخابات افزود: تا چند روز آینده شاهد انتخابات مهم و سرنوشت سازی برای ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی خواهیم بود، بنابراین دشمنان ما با تبلیغات سوء مردم را تشویق به عدم شرکت در انتخابات می‌کنند و از این غافلند که انقلاب ما با خون‌های زیادی به دست آمد و مردم به سرنوشت خود و کشور بی تفاوت نیستند و با حضور خود در انتخابات پیش رو برگ زرینی به تاریخ انقلاب خواهند افزود.

سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزادکیش، با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت مناسب جامعه فرهنگی، دانشگاه ها، مدارس و مساجد برای تحقق اهداف شورا درجهت فرهنگسازی و ارتقاء سطح آگاهی عمومی گفت: خانوده موثرترین عامل در پیشگیری از بروز اعتیاد و محور سیاست‌های نظارتی و پیشگیرانه است.

وی افزود: درحال حاضر امکان تولید محتوا فراهم است تا به خانواده‌ها برای تامین فضای امن و صمیمی و شناخت نیاز‌های روحی جوانان و راهکار‌های پیشگیری از اعتیاد فرزندان کمک کرد.

پور علی با بیان اینکه ۹۷ درصد افراد معتاد در جزیره شاغل بودند گفت: با توجه به نقش بخش خصوصی در رونق همه جانبه کیش باید کوشید تا نیاز این بخش به نیروی کار سالم با نظارت کافی ممکن شود.

وی استفاده از ظرفیت‌های جزیره کیش درحوزه ورزشی، هنر، موسیقی، انجمن‌های خودجوش و تشکل‌های مردمی فعال در زمینه درمان معتادان، تقویت باور‌های دینی و رویداد‌های مذهبی و تقویت نشاط اجتماعی رامهم‌ترین راهکار‌های حفظ سلامت جامعه و پیشگیریاز بروز اعتیاد عنوان کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزادکیش، تاکید کرد: دسترسی آسان و مقادیر فراوان مواد مخدر راه را برای افزایش اعتیاد در جامعه باز می‌کند، به همین دلیل درسطح جزیره باید دسترسی سخت شده و با فراوانی مواد مخدر مقابله کرد.

علی فائقی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش نیز با ارائه آمار مقایسه‌ای مصرف مواد مخدر از سال‌های گذشته تا کنون همچنین تشریح رده‌های سنی و جنسیت مصرف کنندگان گفت: خوشبختانه کمترین میزان مصرف مواد توهم زا را در کیش داریم و معتاد متجاهر به معنای سرزمین اصلی در جزیره جایگاهی ندارد.

وی افزود: مواردی که مسافران سایر شهر‌ها بودند، با همت نیروی انتظامی جمع آوری و به خارج از جزیره منتقل می‌شوند.

فائقی با بیان اینکه از تیر سال گذشته هماهنگی‌های استانی و بین استانی انجام طرح جمع آوری معتادان متجاهر پیگیری و اسفند ۹۹ طرح آغاز شده افزود: برای نخستین بار طرح شناسایی، جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر با همکاری و تلاش‌های بی وقفه نیروی انتظامی ویژه کیش، ستاد مبارزه با مواد مخدر جزیره و زحمات مرکز توسعه سلامت با تامین مالی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی در ۳ مرحله عملیاتی شد.

فائقی از کاهش آمار جرائم در جزیره پس از اجرای این طرح خبر داد و تصریح کرد: تمهیدات لازم برای کاهش هرچه بیشتر تعداد معتادان به خوبی انجام می‌شود. درمان اعتیاد افراد ساکن کیش، جانمایی دستگاه ایکس ری در مبادی ورودی برای بازرسی کامیون‌ها، همچنین طرح اشتغالزایی و کارآفرینی برای معتادان نیز در دستورکار قرار گرفته تا پس از درمان، مشغول به کار شوند.

علی فائقی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش خواستارمشارکت و اطلاع‌رسانی حداکثری در خصوص اعتیاد از سوی مسئولل ادارات از جمله آموزش و پرورش، بسیج، کمیته امداد امام خمینی ره، بهزیستی، مرکز توسعه سلامت کیش، مراکز علمی و دانشگاه ها، متخصصین، کارشناسان، دانشجویان، دانش آموزان و حفاظت و صیانت از سلامت نوجوانان و جوانان به عنوان مهمترین سرمایه‌های اجتماعی شد.

مطهری زاده رییس دادگستری کیش نیز از اهتمام جدی دستگاه قضا در جزیره کیش برای مقابله با معضل اعتیاد خبر داد و تصریح کرد: اگرچه برخورد بامعتادان متجاهر وظیفه و اولویت ما است، اما همه فعالیت‌ها بر مدار قانون ضروری است و دستگاه‌های نظارتی، امنیتی و پلیس نیز باید درچارچوب قانون حرکت کنند و با ارائه گزارش درخصوص معتادان متجاهر برای صدور حکم قضایی روند قانونی مقابله با این افراد را تسریع کنند.

وی از تغییر رویکرد دادگستری کیش و اولویت برنامه‌های پیشگیرانه در مقایسه با برخورد‌های قهری خبر داد و گفت: اگرچهبا نعتادان متجاهر برخورد قاطع خواهیم داشت، اما اولویت ما صدور احکام سنگین برای توزیع کنندگان و فروشندگان مواد با هدف کاهش عرضه در سطح جزیره کیش است.

وی با تاکید بر ضرورت تبلیغات محیطی گسترده و استفاده ازظرفیت‌های رسانه ملی درجهت افزایش آگاهی عمومی در زمینه خطرات اعتیاد و شناسایی انواع مواد مخدر گفت: استفاده ازکارشناسان شورای مبارزه با مواد مخدر و پلیس برای افزایش سطح آگاهی دانش آموزان، تقویت نهاد‌های مرتبط با فرهنگ سازی و کمک به کمپ‌های ترک اعتیاد، و برنامه ریزی برای هدایت صحیح افراد پس از طی دوره بازپروری و خروج از کمپ‌های ترک اعتیاد راهکار‌های مقابله با بروز اعتیاد در جامعه است.

وی با تقدیراز تلاش شورای و پلیس مبارزه با مواد مخدر و ادارهاطلاعات کیش برای تلاش‌های شبانه روزی درجهت مقابله بابلای خانمانسوز اعتیاد، اظهار داشت: در جزیره‌ای که از آن به عنوان جزیره پاک وعاری از اعتیاد نام می‌بریم باید تبلیغات و فرهنگسازی برای ریشه کنی اعتیاد تقویت شود.

کریمی مدیر گمرک کیش نیز، خریداری دستگاه ایکس ری ویژه کامیون‌ها رایکی از نیازمندی‌های اساسی درحوزه نظارت هایگمرکی عنوان کرد و گفت: یکی از وظایف گمرک مبارزه با قاچاق است وبرای این منظورابزار‌های لازم ازجمله ایکس ری‌های مجهز در بندرگاه برای تردد کامیون‌ها ضروری است.

سرهنگ جمالی فرمانده نیروی انتظامی ویژه کیش با بیان اینکه آمار مقایسه‌ای کشفیات مواد مخدر درسال ۹۸ و ۹۹ مبین تقویت فعالیت‌های مقابله‌ای برای ریشه کنی اعتیاد و افزایش نظارت در بخش‌های مختلف است گفت: برای مقابله موفق باید به ابزار پیشرفته مجهزبود ازاین رو تهیه ایکس ری ویژه کامیون‌ها، پشتیبانی وتعمیر ایکس ری ویژه خودرو‌های سواری در بندرگاه علاوه بر افزایش رضایتمندی مسافران به دلیل تسریع عملیات نظارت گمرکی، دقت نظارت را هم افزایش خواهد داد وباید به جدیدت پیگیری شود.

وی همچنین تاکید کرد: قایق‌های تندرو برای عملیات‌های دریایی و پشتیبانی خودرویی، دوربین‌های چهره خوان و پهپاد‌ها برای گشت در مناطق پر درخت و سواحل از جمله نیازمندی‌های پلیس مبارزهبا مواد مخدراست.

فرمانده نیروی انتظامی ویژه کیش با اشاره به اینکه اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر درماه‌های پایانی سال گذشته سبب شدتا آمار سرقت‌های کوچک و بزرگ در جزیره به طرز چشمگیری کاهش یابد تاکید کرد: افزایش فعالیت‌های نظارتی برای حفظ امنیت و رضایتمندی گردشگران در جزیره کیش که یک مقصدمطلوب گردشگری کشوراست بسیار ضروری است.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن راهکار‌های ارائه شده دراین شورا و همچنین برنامه ریزی برای حمایت از معتادان پس از دوره‌های بازپروری، سلامت محیط اجتماعی جزیره کیش حفظ و تقویت شود.

شقایق کهور زاده رییس اداره بهزیستی کیش نیز از امضای تفاهم نامه با اداره آموزش و پرورش کیش با هدف برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه خدمات مشاوره‌ای به خانواده‌ها و دانش آموزان درجهت پیشگیری از اعتیاد و رفع مشکلات ناشی از این معضل اجتماعی خبر داد.

منبع: منطقه آزاد کیش
ارسال نظر