تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
امروز صورت گرفت:

راه اندازی کارگروه ارتقای سلامت اداری، پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در منطقه آزاد کیش

نخستین جلسه کارگروه مقابله با قاچاق کالا و ارز با هدف کاهش و حذف بستر‌های احتمالی ورود کالای قاچاق به کیش برگزار شد.

منطقه آزاد کیش

اقتصاد۲۴- معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه تغییر نگرش و نگاه مناسب درباره مناطق آزاد، تصویرسازی خوب خارج از حیطه گردشگری، ایجاد تفکر طراحی مفهومی از سوی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را ۳ اتفاق مهم عنوان کرد و گفت: تغییر نگرش و نگاه را باید با کمک نهاد حاکمیتی و اعضای کارگروه، بخش خصوصی در حوزه مناطق آزاد رقم بزنیم و در زمینه هایی، چون مالیات بر ارزش افزوده برای مراودات سرمایه گذاران جذابیت ایجاد کنیم.


عبدالله هندیانی افزود: در حوزه ایجاد تفکر طراحی مفهومی، دبیرخانه باید راهبرد‌هایی در حوزه‌های مختلف ارائه دهد چرا که مناطق آزاد به تنهایی تصمیم گیرنده نیستند و این امر مهم در دبیرخانه قابل تعریف است.

هندیانی با بیان اینکه تنها ۷ درصد قاچاق کل کشور مربوط به مناطق آزاد است تصریح کرد: این رقم نسبت به شهر‌های دیگر عدد قابل توجهی نبوده و برای جلوگیری از قاچاق کالا باید موارد غیر از مناطق آزاد را دنبال کنیم.

وی با اشاره به اهمیت تشکیل و اجرای کارگروه مبارزه با قاچاق تاکید کرد: بسیاری از موارد می‌تواند در این کارگروه مطرح شود و بررسی و اصلاح آن کارگشای فعالیت‌های دیگر باشد.


بیشتر بخوانید: منطقه آزاد کیش می‌تواند الگوی تامین مالی بازار سرمایه باشد


معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها ستادی است که ۲ ناظر از قوه مقننه و یک نماینده ثابت از قوه قضاییه دارد، همچنین نیرو‌های مسلح نیز عضو این ستاد هستند که این امر خود ظرفیتی بزرگ برای اجرایی شدن مصوبات با امضای رئیس جمهور محسوب می‌شود.

هندیانی با تاکید بر نام گذاری سال جدید با عنوان پشتیبانی‌ها و رفع موانع تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: ما در مناطق آزاد باید تلاش کنیم مشکلات برطرف شود و یا کاهش پیدا کند نه اینکه شاهد روند افزایشی معضلات باشیم بنابراین انتظار ما راه اندازی و استفاده منظم از این کارگروه و بهره وری از ظرفیت‌های مهم آن است.

وی کیش را از نظر فرایند امور در بحث قاچاق کالا شفاف‌ترین منطقه بین مناطق آزاد برشمرد و افزود: مناطق آزاد می‌توانستند در شرایط تحریم بیشترین سود را برده و با رشد خود رونق اقتصاد ملی را رقم بزنند، اما متاسفانه با غفلت از این موضوع نتوانستیم از چنین ظرفیت عظیمی استفاده کنیم.

معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان بر بازبینی قوانین مناطق آزاد تاکید و از همکاری و همدلی مسئولان جزیره در پیگیری و اجرای امور به ویژه دکتر آهنگران مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تقدیر کرد.

سرپرست مدیریت توسعه صادرات و امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این نشست با تشریح اقدامات اخیر در مناطق آزاد گفت: استقرار گمرک در مبادی ورودی مناطق آزاد بر اساس رای دیوان حذف و سیستمی شد، کارگروه کالای همراه مسافر تشکیل، سهمیه‌ها ابلاغ و تعرفه‌ها به دلیل شیوع کرونا بر اساس سال ۹۹ در نظر گرفته شد.

شهرام موسوی افزود: نیاز‌های مناطق در حال بررسی است و تعرفه‌های جدید بر اساس نیاز بازار مشخص و ابلاغ می‌شود.

موسوی همچنین با اشاره به موضوع ثبت سفارش نیز که بر اساس رای دیوان باطل اعلام شد اظهار داشت: مقرر شد با تشکیل کارگروهی متشکل از نماینده گمرک ایران، وزارت صمت و بانک مرکزی میزان مجوز ورود کالا به منطقه را مشخص کنند و سهمیه پوشاک نیز از این میزان مشخص و ابلاغ شود.

وی در بخش دیگری از موضوعات مطرح شده عنوان کرد: برخی واحد‌های تولیدی مناطق آزاد با چالش‌هایی رو به رو هستند که باید تمهیداتی برای آن در نظر بگیریم یکی از آن‌ها تخصیص ارز نیمایی یا کالای اساسی به اینگونه واحد‌ها می‌باشد.

سرپرست مدیریت توسعه صادرات و امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه سخنان خود بحث تفاهم نامه‌های وزارت صمت و گمرک ایران را مطرح کرد و افزود: مشکلات ترانزیت کالا که منوط به ثبت سفارش بود و همچنین ترانزیت خودرو از منطقه‌ای به منطقه دیگر با امضا این تفاهم نامه حل خواهد شد که برای انتقال خودرو از منطقه به منطقه دیگر سه شرط، موافقت منطقه مقصد، موافقت منطقه مبدا و ثبت آماری به جای ثبت سفارش باید رعایت شود. ثبت سفارش ورود کالا نیز لغو شد و ورود کالا به مناطق تنها منوط به تایید و پذیرش سازمان منطقه مقصد خواهد بود.

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش نیز به عنوان عضو این کارگروه گفت: کمترین فساد را در گمرکات مناطق آزاد شاهد بوده ایم، به ویژه منطقه آزاد کیش که با شفافیت تمام فعالیت می‌کند و مبادی ورودی و خروجی آن به همت فرماندهی انتظامی کیش به خوبی رصد می‌شود.

سادات نجفی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده بر ورود کالا به کیش بیان داشت: طبق مصوبه هیات وزیران واردات کالا‌های تجاری از مناطق آزاد به کشور مستلزم ثبت سفارش است و نباید واردات به مناطق شامل مالیات شود.

نجفی تاکید کرد: با توجه به حساسیت فعالیت مناطق آزاد، اگر سازمان امور مالیاتی بحث مالیات بر ارزش افزوده را به مناطق آزاد تفویض اختیار کند و مناطق مسئولیت این امر را خود متقبل شوند بسیاری از معضلات حل خواهد شد.

وی عنوان کرد: مناطق آزاد طرح‌های ملی هستند و هیچگاه در لیست تحریم نیستند و ما باید از این امکان برای دور زدن تحریم‌ها و کمک به اقتصاد ملی استفاده کنیم و این امر امکان پذیر نیست مگر با اجرای قوانین اصلی مناطق آزاد که موجب رونق اقتصادی و درآمد زایی خواهد شد.

منبع: منطقه آزاد کیش
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

عکس/ نمایی از سیل مرگبار ۹۰ سال پیش در خیابان امام تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با دارو‌های تاریخ گذشته چه کنیم؟

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟