تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۰
عدم تخصیص اعتبار برای خرید حمایتی دام عشایر در خشکسالی

نوش دارو پس از مرگ سهراب نمی‌خواهیم

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور از عدم تخصیص اعتبار خرید حمایتی دام عشایر آسیب دیده از خشکسالی خبر داد و گفت: اکنون زمان کمک به دامداران آسیب دیده از خشکسالی است که مجبور به فروش دام مولد خود هستند، گذشت زمان بیشتر برای کمک به دامداران نوش‌دارو پس از مرگ سهراب است.

اقتصاد۲۴- با توجه به عدم بارش‌ها در سال جاری و خشکسالی به وجود آمده مراتع خشک شده و دامداران عشایری و روستایی در تامین خوراک دام خود با مشکل جدی مواجه شدند تا جایی که اقدام به فروش دام‌ها مولد می‌کنند.

در جهت کاهش مشکلات ناشی از خشکسالی طرح خرید حمایتی دام سبک عشایر تهیه و تصویب شد. بر اساس این مصوبه قرار بر این بود دام سبک عشایر به قیمت هر کیلو ۴۵ هزار تومان خریداری شود.

همچنین شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور به عنوان مباشر خرید موضوع این مصوبه تعیین و سازمان امور عشایر ایران موظف شد نسبت به تعیین تعداد و ترکیب دام قابل خریداری در مناطق عشایری با اولویت شرایط خشکسالی و اعلام آن اقدام می‌کند.

همچنین مقرر شد به ازای خرید هر کیلوگرم دام موضوع این مصوبه، معادل سه کیلوگرم جو وارداتی با قیمت مصوب از محل ذخائر راهبردی کشور به اتحادیه تعاونی‌های عشایری جهت تامین خوراک دام عشایر تحویل شود.

اما به گفته افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، به رغم سخت‌تر شدن شرایط دامداران و کمبود شدید خوراک دام این مصوبه هنوز اجرایی نشده است. وی در گفتگو با ایلنا دلیل اجرایی نشدن این مصوبه را عدم تخصیص اعتبار عنوان کرد.

صدر دادرس تصریح کرد: تا امروز نامه‌های متعددی را به وزیر جهادکشاورزی و سازمان برنامه بودجه ارسال کرده‌ایم تا زودتر به داد دامداران برسند، اما هنوز خبری از تخصیص اعتبار نیست.


بیشتربخوانید:نگرانی از تاثیرات خشکسالی بر تولیدگوشت قرمز


وی خواستار تشکیل شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی شد تا با کمک این شورا مصوبه خرید حمایتی به مرحله اجرا برسد.

صدر دادرس یادآور شد: ۵ ماه است که می‌گویند ۴ میلیون تن خوراک دام در گمرک مانده است و اگر وارد شود سهم دامداران سبک از نهاده‌ها افزایش می‌یابد، اما تا امروز خبری از این نهاده‌ها نیست.

به گفته وی؛ مسئولان به دامداران دام سبک قول داده بودند که سهم نهاده‌های آن‌ها را افزایش می‌دهند و در این زمینه نگاه ویژه‌ای به استان‌های دارند که از خشکسالی آسیب بیشتری دیدند، اما تا امروز که نیمه خرداد نزدیک و خشکسالی اثر بیشتری بر مراتع داشته، عملی نشده است.

صدر دادرس گفت: به نظر می‌رسد عملی شدن این وعده‌ها در توان وزارت جهادکشاورزی نباشد و باید در سطوح بالاتر تصمیمات مناسب برای کمک به دامداران گرفته شود.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور معتقد است؛ اکنون زمان کمک به دامداران آسیب دیده است که مجبور به فروش دام مولد خود هستند، گذشت زمان بیشتر برای کمک نوش‌دارو پس از مرگ سهراب است که دیگر دامداران نیازی به آن ندارند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر