تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰
یک مقام مسئول خبرداد:

گرانی مجدد جوجه یکروزه در بازار

رئیس شرکت توسعه صنعت طیور کشور گفت: هم اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه در بازار با مداخله دلالان به ۷ هزار تومان رسیده است.

اقتصاد۲۴- برومند چهار آیین رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور داز افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با مداخله دلالان با نرخ ۷ هزار تومان به دست تولیدکننده می رسد که دلالان گاها در عرضه هر قطعه جوجه ۳ هزار تومان سود می کنند.

وی افزود: به همین دلیل از اوایل بهمن سال گذشته تاکنون حتی یک قطعه جوجه هم با نرخ مصوب به دست تولید کنندگان نرسیده است، درحالیکه سرپرست معانت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی عرضه با قیمت های ۷ تا ۸ هزار تومان را بازار گرمی می داند که این اظهارات را قبول نداریم چرا که با واقعیت بازار متفاوت است.

چهارآیین ادامه داد: با توجه به افزایش حدود ۱۸ درصدی نرخ جهانی ذرت و کنجاله سویا، ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، ۳۵ درصدی هزینه حمل و نقل و دوبرابر شدن قیمت جوجه یکروزه، قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده درب واحدهای مرغداری ۲۱ هزار تومان و با احتساب ۲۵ درصد افت و سود عمده فروش و خرده فروش ۳۰ هزار تومان است که قیمت مصوب فعلی با نرخ منطقی ۵ هزار و ۱۰۰ تومان اختلاف دارد.


بیشتربخوانید:جوجه یکروزه پرچمدار گرانی مرغ شد


رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با اشاره به اینکه قیمت نهاده های تولید مرتبط با نرخ تمام شده از ۱۱ فروردین به بعد بشدت افزایش یافته است، بیان کرد: مرغ هایی که هم اکنون به بازار عرضه می شود مربوط به جوجه ریزی اوایل اردیبهشت است که هر قطعه جوجه یکروزه ۹ هزار تومان خریداری شده بود و قیمت واکسن، دارو و مکمل ها د در بازار با قیمت های گزافی عرضه می شود.

وی درباره آینده بازار مرغ گفت: با توجه به گرمای هوا ناشی از شرایط خشکسالی، در ماه های تیر و مرداد وزن هر قطعه مرغ ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم کاهش می یابد که این امر به معنای کمبود ۳۰ تا ۳۵ هزار تنی عرضه است که این امر در کنار افزایش تقاضا منجر به نوسان قیمت مرغ در بازار خواهد شد.

چهار آیین با اشاره به اینکه مشکلی در جوجه ریزی واحدهای مرغداری نداریم، افزود: با توجه به واردات تخم مرغ نطفه دار و تولید جوجه یکروزه، ظرفیت ۱۲۰ تا ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی برای ماه های خرداد و تیر در کشور فراهم است و تنها شرایط اقلیمی ناشی از خشکسالی منجر به کاهش وزن گیری مرغ می شود.

این مقام مسئول گفت: با توجه به قیمت مولفه های تولید و نرخ تمام شده، در شرایط فعلی عرضه مرغ بالاتر از ۳۰ هزار تومان گرانفروشی است.

چهارآیین با اشاره به اینکه مشکلی در تامین نهاده دامی با نرخ مصوب نداریم، بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد نهاده مورد نیاز از طریق سامانه بازارگاه تامین می شود و تنها گرفتاری های ناشی از شرایط تحریم موجب شده نهاده با تاخیر به دست مرغدار برسد که این موضوع به دلیل شرایط ارتباط با دنیا قابل تامل و تحمل است.

وی با بیان اینکه میزان جوجه ریزی در مقایسه با سال گذشته کاهش محسوسی نداشته است، گفت: کاهش کیفیت نهاده دامی ناشی از رسوب نهاده در بنادر و افزایش درصد تلفات گرفتاری های متعددی برای تولید کنندگان ایجاد کرده است چرا که شرایط تحریم و مشکلات نقل و انتقال ارز منجر به رسوب نهاده در بنادر شده که این امر کیفیت نهاده به ویژه کنجاله سویا را بشدت کاهش داده است و در نهایت بر میزان وزن گیری مرغ اثر سوء می گذارد.

چهارآیین در پایان با اشاره به تلفات قابل قبول ۴.۵ تا ۵ درصدی به طور متوسط در دنیا تصریح کرد: در کشور ما تحت تاثیر کاهش کیفیت نهاده و گران بودن قیمت واکسن و دارو، تلفات به طور متوسط به مرز ۲۰ درصد رسیده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر