تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

تاثیر شیوه‌های مدرن تامین مالی منطقه آزاد کیش در توسعه زیرساخت قعالیت‌های اقتصادی/ سرمایه‌گذاری ۹۴ هزار میلیارد ریالی در ۸ سال اخیر

از آنجا که بودجه سازمان منطقه آزاد کیش صرف ایجاد زیرساخت در منطقه خواهد شد، این جزیره مدرن توانسته شرایط مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری‌های آتی در کیش در نیز به وجود آورد که نتایج آن در توسعه جزیره در سال‌های آتی مشخص خواهد شد. تا همینجا نیز سازمان منطقه آزاد کیش توانسته ۹۴ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری درجزیره کیش در ۸ سال گذشته فراهم کند.

اقتصاد۲۴ - سازمان منطقه آزاد کیش در راستای ضرورت رونق تولید و ارائه راهکار‌های تامین مالی طرح‌های فعال در جزیره تاکنون به روش‌های مختلف وارد میدان عمل شده است. تجربه موفق کیش درسال‌های اخیر درخصوص استفاده از ابزار‌های مالی جدید سبب شده است که بسیاری از طرح‌های عمرانی، گردشگری، خدماتی و صنعتی فعال شود. از آنجا که بررسی و کمک به اجرای طرح‌های توسعه‌ای دراولویت سازمان منطقه آزادکیش قرار دارد، انواع راهکار‌ها برای تامین منابع مالی طرح‌ها بررسی شده و به اجرا درآمده است.  

روش‌های جدید تامین مالی در جزیره کیش

 اوراق منفعت، مشارکت، خرید دین و ایجاد صندوق زمین و ساختمان سازو کار‌هایی است که برای سازمان منطقه آزادکیش امکان تامین منابع مالی طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی را فراهم کرده است و این رویکرد مثبت با قرار است به بخش خصوصی هم تعمیم داده شود تا آن‌ها نیز بتوانند از طریق این روش‌های نوین، منابع مالی طرح‌های نیمه تمام خود را تامین کنند. همچنین از دیگر راهکار‌های سازمان منطقه آزاد کیش در راستای تقویت تولید در منطقه تقویت تعاملات با بانک‌های کشور‌ها بوده است.  

منطقه آزاد کیش برای سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید دو فروند هواپیما به صورت لیزینگ و از طریق اوراق منفعت اقدام کرده است. یکی دیگر از راه‌های تامین مالی پروژه‌های اقتصادی تهاتر است که اخیرا ۱۱ مورد تهاتر در منطقه انجام شده است. سرمایه گذاران زمین تجاری، مسکونی، خدماتی یا هتلی گرفته و به سازمان بدهکار بودند. طبق تهاتر‌های انجام شده با بدهکاران سازمان از این ۱۱ طرح در مجموع ٥١٣ میلیارد تومان درقالب املاک به تفکیک کاربری دریافت شد.


بیشتر بخوانید: درآمدزایی هفت هزار میلیارد ریالی شرکت عمران و خدمات کیش از محل ارایه خدمات به کیشوندان


به گفته ناصر آخوندی، معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش؛ ٣٣٣ ملک به متراژ۴۱ هزار و ۸۱۸ مترمربع تها‌تر شد که مبلغی بابت تسویه حساب‌ها هزینه شده و از این متراژ ۳۸ هزار و ۱۶۴ متر باقیمانده که با برآورد نرخ روز، این باقیمانده تهاتر، هزار و پانصد و شصت و سه میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد کرده است.

از دیگر مواردی که طی این مدت پیگیری شده است، اخذ موافقت اصولی اوراق خرید دین به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال در دو مرحله از سازمان بورس و همچنین اخذ موافقت اصولی تاسیس دو صندوق زمین و ساختمان که هردو برای نخستین بار در تاریخ مناطق آزاد در کیش بوده است. همچنین ایجاد چند طرح مشارکتی جدید با ارزش افزوده و سود خالص ۵ میلیارد و پانصد میلیون تومان نیز به اجرا درآمده است.  

افزایش بودجه تحقق یافته سازمان منطقه آزاد کیش

همین روش‌های جدید برای تامین مالی پروژه‌ها و تامین بودجه موجب شد تا رقم بودجه محقق شده منطقه آزاد کیش از بودجه پیشنهادی بیشتر باشد. به طوریکه بودجه مصوب سال ۹۸ مبلغ ۳۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود که با توجه به فعالیت‌ها و اقدامات خوب انجام شده مبلغ اصلاحی را برای رقم ۴۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به دبیرخانه ارسال کردیم و عملکرد ما با عدد ۷۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان محقق شد.

همچنین در سال ۹۹ نیز بودجه مصوب این شرکت رقم ۵۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شد و در بودجه اصلاحی با توجه به عملکرد مطلوب ۶ ماهه به رقم ۳۲۶ میلیارد تومان اصلاح شد.

همه این ایده‌ها در راستای تامین مالی در کیش منجر شد تا طرح‌های جدیدی بتواند در کیش به مرحله اجرایی برسد و طرح‌های نیمه تمام نیز با سرعت بیشتری به مرحله بهره‌برداری نزدیک شود. اما این تنها اقدام در جزیره کیش برای تسهیل و افزایش سرمایه‌گذاری نبوده است. سازمان منطقه آزاد کیش این سال‌ها با جدیت به دنبال تحقق ایده دولت الکترونیک در کیش بوده است.  

تسهیل روند فعالیت طرح‌های مختلف در جزیره کیش از جمله مواردی است که راستای جذب سرمایه‌ها به منطقه آزاد کیش پیگیری شده است. بر این اساس طرح الکترونیکی کردن اطلاعات طرح‌های سرمایه‌گذاری در کیش در دستور کار قرار گرفت. یکی از گام‌ها تبدیل تمام پرونده‌های سرمایه‌گذاری به یک فایل الکترونیکی بود که این اقدام مهم توانست شرایط دسترسی آسان به برنامه زمانبندی اجرای قرارداد‌ها را فراهم کند.  

از آنجا که بودجه سازمان منطقه آزاد کیش صرف ایجاد زیرساخت در منطقه خواهد شد، این جزیره مدرن توانسته شرایط مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری‌های آتی در کیش در نیز به وجود آورد که نتایج آن در توسعه جزیره در سال‌های آتی مشخص خواهد شد. تا همینجا نیز سازمان منطقه آزاد کیش توانسته ۹۴ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری درجزیره کیش در ۸ سال گذشته فراهم کند. حتی سودآوری شرکت‌های تابعه سازمان نیز در حد مطلوبی قرار دارد به تحویکه سود خالص شرکت سرمایه‌گذاری کیش به ۸۰۰ میلیارد تومان و سود خالص شرکت عمران و خدمات کیش به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است. همه این اقدامات نشانگر قرار گرفتن کیش روی ریل توسعه و اقتصاد پایدار است که از طریق ایده‌های جدید محقق شده است.  

ارسال نظر