وی درباره اینکه آیا طبق اذعان رئیس جهاد کشاورزی عرضه مرغ به تهران ۲ برابر افزایش داشته یا خیر، افزود: با عرضه ۲ برابری مرغ در تهران نباید با بحران کمبود یا گرانی در بازار روبرو باشیم که عرضه با نرخهای بالا بیانگر مشکلات سیستم توزیع است.
اسداله نژاد در واکنش به عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب بیان کرد: علی رغم آنکه مرغداران به تکالیف خود عمل میکنند، اما مرغ گرم با نرخ مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در مغازهها عرضه نمیشود که با این وجود دستگاههای نظارتی باید پاسخگو باشند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی مشکلات سیستم توزیع و انحراف از کشتارگاه تا واحدهای صنفی را از علل اصلی گرانی مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: گرانی مرغ در بازار ارتباطی به مرغدار ندارد چرا که تولیدکننده تنها مسئولیت تامین مرغ را بر عهده دارد.
بیشتربخوانید:بازار مرغ و تخم مرغ روی آرامش را میبیند؟
وی با تاکید بر صحت سنجی آمار جوجه ریزی واحدهای مرغداری بیان کرد: آمار جوجه ریزی واحدهای مرغداری توسط دستگاههای مسئول باید راست آزمایی شود و با اعتقاد بنده میزان جوجه ریزی ثبت شده در سامانه سماصط باید راست آزمایی شود چرا که در صورت این میزان جوجه ریزی نباید مشکلی در بازار وجود داشته باشد.
اسداله نژاد با بیان اینکه قیمت جوجه یکروزه کماکان بالاتر از نرخ مصوب است، گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان توزیع میشود که با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به واردات تخم مرغ نطفه دار و تولید داخل، این حجم جوجه نیاز بازار را تامین میکند که با این وجود در تامین مرغ مورد نیاز مشکلی نداریم.
وی با اشاره به اینکه نهادههای دامی همچنان با تاخیر عرضه میشود، بیان کرد: بارها از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرده ایم که در سامانه نهاده دامی را به گونهای تعریف کند که مرغدارانی که از کارخانه نهاده خریداری میکنند، سهمیه خود را به کارخانه اختصاص دهند یا در خرید از تابلوی سامانه بازارگاه این امکان فراهم باشد که مرغداران مستقیم از کارخانه نهاده خریداری کنند که متاسفانه در شرایط فعلی تخصیص سهمیه به برخی تعاونیها و اتحادیه انجام میشود ک امکان خرید مستقیم وجود ندارد که این امرمنجر به تعطیلی برخی کارخانهها و افزایش هزینه برای مرغدار شده است.
اسداله نژاد قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده را ۱۹ هزار تا ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بنابر آمار متوسط قیمت جوجه در ۲ ماه گذشته ۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که این امر در کنار افزایش ۱۴ درصدی نرخ مصوب ذرت و کنجاله و سایر مولفههای تولید، قیمت تمام شده را بالا برده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در پایان با بیان اینکه کمبود نظارت زمینه را برای گرانفروشی در بازار فراهم کرده است، تصریح کرد: هم اکنون نظارت و کنترل در بازار رها شده است و تازمانیکه نظارت صورت نگیرد، التهابات در بازار ادامه خواهد داشت چرا که برای رفع بحران فعلی راهی جز حذف قیمت گذاری دستوری و عرضه بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا یا قیمت گذاری دستوری با اعمال نظارت بر بازار وجود ندارد.