تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
افزایش ۳۶ درصدی صادرات خشکبار در دوماهه امسال

تنوع فرمول‌های تحریم کار را برای صادرکنندگان سخت کرد

  مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: در دوماهه امسال بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صادرات خشکبار داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی ۳۶ درصد و از نظر وزنی ۲۵ درصد رشد داشته است.

اقتصاد۲۴- محمود بازاری در مورد وضعیت صادرات خشکبار کشور اظهار کرد: خشکبار یکی از اقلام اصلی ما در صادرات بخش کشاورزی است. عمده کالا‌های صادراتی ما نیز شامل پسته، مغز پسته، خرما، کشمش، انجیر و ... است. در دوماهه امسال بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صادرات خشکبار داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی ۳۶ درصد و از نظر وزنی ۲۵ درصد رشد داشته است.

وی افزود: بیشترین صادرات هم مربوط به پسته، خرما و کشمش بوده است. صادرات پسته و مغز پسته ۴۳ درصد و کشمش ۵۰ درصد افزایش از نظر ارزشی نسبت به دو ماهه سال گذشته داشته‌اند. اقلام خشکباری ما به بیش از ۵۰ یا ۶۰ کشور جهان صادر می‌شود، ولی عمده آن به چین، روسیه و اروپا است. بخشی از آن نیز به کشور‌های حوزه خلیج فارس می‌رود، در مجموع تنوع بازار ما در این گروه کالایی بسیار خوب است.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: در سال ۹۵ که بار و محصول خوب داشتیم، مجموع صادرات خشکبار ما به نزدیک ۲۲.۵ میلیارد دلار نیز رسیده، بنابراین میزان صادرات بستگی به سال‌آوری محصولات دارد و بعضی سال‌ها کمتر یا بیشتر است. در بعضی اقلام مانند خرما تولیدکننده اول دنیا هستیم؛ سال گذشته بزرگترین تولیدکننده خرما بودیم و صادرات‌مان در این بخش بسیار خوب بود. دوماهه امسال هم ۴۸ هزار تن صادرات خرما، ۱۰۷ هزار تن صادرات کشمش و ۱۸ هزار تن صادرات پسته و مغز پسته داشتیم.


بیشتربخوانید:مشتری اصلی خشکبار ایران کیست؟


وی با اشاره به مشکلات حاصل از تحریم گفت: با همه شرایط تحریم و محدودیت‌های کرونا، روند صادرات خشکبار هم سال گذشته و هم دو ماهه امسال خوب بود، البته رشد دوماه امسال بیشتر به این علت است که در دوماهه اول سال ۹۹ به علت شیوع کرونا محدودیت انتقال کالا در مرز‌ها وجود داشت. مشکلات بانکی وجود دارد و تنوع فرمول‌های تحریم کار را برای صادرکنندگان سخت کرده، اما تجار شاید مسائل بیرونی را رفع کنند، ولی دستگاه‌ها باید کمک کنند که مشکلات داخل کشور حل و فصل شود و از سر راه صادکنندگان برداشته شود تا از داخل چندان هزینه سربار برای آن‌ها ایجاد نشود.

منبع: ایلنا
ارسال نظر