تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۰۴ تير ۱۴۰۰
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

فعالان بازار سرمایه چشم انتظار کابینه دولت سیزدهم / مذاکرات وین سپر بلای بورس/ قول بورسی رئیسی محقق می‌شود؟

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ تعیین و معرفی افراد تیم اقتصادی دولت سیزدهم و سیاست رئیس دولت جدید در برخورد با نتیجه مذاکرات وین دو ضلع اثر گذار بروضعیت آینده بازار سرمایه است.


اقتصاد۲۴- شعار‌هایی همچون بهبود اوضاع بورس و بازگشت بورس به مدار صعود و حمایت از سهامداران بازار سهام باشروع کارزار انتخاباتی ۱۴۰۰ ازسوی نامزد‌ها جهت کسب آرای انتخاباتی مردم انتخاب شد.

حالا سیدابراهیم رئیسی از ۱۲ مردادماه رسما سکان قوه مجریه را در دست می‌گیرد و  او ۴ سال فرصت دارد تابرنامه‌های خود برای سامان دادن اقتصاد ایران را عملیاتی کند.

یکی از گام‌های مهم اقتصادی دولت آینده طبق وعده‌های رئیس جمهور منتخب مردم؛افزایش درآمد خانواده‌ها اعلام شده و قرار است امسال نوسان‌های بورس مدیریت و صندوق تثبیت بازار سرمایه شارژ شود.علاوه بر این اوراق بهادار برای پوشش ریسک سهامداران خرد از سال آینده منتشر می‌شود.

بورس با انتخاب رئیس دولت سیزدهم در انتظار تحقق وعده‌های انتخاباتی است.فعالان بورسی چند سالی به دلیل عدم تحقق وعده‌های دولت دوازدهم تحت فشار تکان‌های غیر قابل جبران در بازار سرمایه قرارگرفته و متضرر شده اند.

تب و تاب بازارسرمایه برای شرایط مثبت

در همین رابطه پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه درگفت وگو با اقتصاد ۲۴ گفت:انتخاب رئیس جمهور جدید اثرات کوتاه مدت و بلند مدتی بر وضعیت و آینده بورس خواهد داشت.

وی تصریح داشت:پس از برگزاری انتخابات یکسری ابهامات موجود دربازار سرمایه بشدت برطرف شد و این موضوع برای بورس یک گام بزرگ به سمت جلو می‌باشد.

به گفته حدادی؛انتخاب رئیسی به عنوان رئیس جمهور کشور این نوید را به بازار سرمایه می‌دهد که دیگرتنش بین قوه مجریه و مقننه نخواهد بود.کاهش اختلاف نظر در سیاست داخلی بهترین امتیاز برای بازار سرمایه است.کما اینکه این واکنش در کوتاه مدت در همین روز‌های ابتدایی اثر خود را در بورس نشان داده است.

این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد:از سوی دیگر فعالین این بازار بدنبال چپیده شدن و انتخاب تیم اقتصادی دولت جدید می‌باشند. دیدگاه اقتصادی وزرای جدید تعیین کننده اثر میان مدت و بلند مدت انتخاب رئیس دولت سیزدهم در بازار سرمایه است.

حدادی ادامه داد: تشکیل تیم اقتصادی دولت جدید برای بازار سرمایه بسیار حائز اهمیت است. فعالان بازار بدنبال این هستند که افراد منتخب در تیم اقتصادی با چه هدفی وارد کابینه دولت سیزدهم می‌شوند! آیا کنترل تورم را در دستور اقدامات اقتصادی خود قرار می‌دهند یا رشد اقتصادی اولویت برنامه این تیم می‌باشد!


بیشتربخوانید:بازار سرمایه تاب قیمت گذاری دستوری را ندارد/ تازه واردان بورسی روی فرش قرمز دولت سیزدهم


وی تأکید داشت:تکان مثبتی که این روز‌ها با برگزاری انتخابات و پیروزی رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم به بازار سرمایه وارد شده کم کم فروکش خواهد کرد.این احتمال به معنی منفی شدن بازار نیست بلکه شاید کمی ازعطش خرید و مثبت بودن بازار کاسته شود.

حدادی تصریح داشت: پس از معرفی کابینه دولت جدید و تحقق گمانه زنی‌ها،بازارسرمایه این روند را تحلیل خواهد کرد.در نتیجه با توجه به وعده‌های اقتصادی رئیس جمهور جدید،روند حرکت بازار سرمایه تعیین تکلیف خواهد شد.

تأثیر افراد کابینه دولت سیزدهم بربازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: امروز ذهن فعالین بازار بدنبال این است که چه افرادی در چه سمت‌هایی مأمور اجرای وعده‌های رئیسی می‌باشند. آیا وزیران و افراد کابینه دولت جدید توانایی تحقق وعده‌های رئیس جمهور جدید را دارند یا خیر؟!

وی تصریح داشت:در نتیجه بازار سرمایه چند هفته‌ای را تا اعلام کابینه دولت سیزدهم صبر خواهد کرد.

حدادی با بیان اینکه ادامه حرکت بورس با انتخاب رئیس جمهور جدید مثبت ارزیابی می‌شود گفت:البته برخی موارد هم به تصمیمات رئیس جمهور جدید مرتبط است که می‌تواند بر بازار سرمایه اثرگذار باشد.

وی تصریح داشت:نحوه و دیدگاه رئیس دولت جدید به سیاست‌های خارجی و برجام موضوع مهم و تأثیر گذار بر بازار سرمایه است.

حدادی می‌گوید:سیاست و نحوه نگرش رئیسی به نتیجه مذاکرات وین یکی از مولفه‌های اصلی و اثر گذار بر بازار سرمایه است.علی رغم وجود برخی مشکلات و رکود اقتصادی، اجرای کامل برجام بسیاری از تنش‌ها در بورس را برطرف می‌کند و به نوعی سپر بلای این بازار محسوب می‌شود.

ارسال نظر