اقتصاد۲۴-نبیالله خون میرزایی درباره آخرین وضعیت تولید آبزیان و صید در کشور، اظهار کرد: در سال ۹۲ حدود ۸۸۵ هزار تن، مجموع تولیدات شیلاتی کشور بود که این میزان تولید در سال ۹۹ به یک میلیون و ۲۲۲ هزار تن رسید.
وی ادامه داد: در سال ۹۲ به تفکیک میزان صید، حدود ۵۱۴ هزار تن و میزان آبزیپروری ۳۱۷ هزارتن بود که این میزان در سال ۹۹ به ترتیب به حدود ۷۰۰ هزارتن و ۵۳۰ هزارتن افزایش یافته است.
خون میرزایی یادآور شد: بخش عمده صید فرا ساحلی بوده است که بیشتر در سواحل اقیانوس هند انجام میگیرد.
این مسئول با تاکید بر اهمیت و ارزش ماهیان خاویاری، افزود: تولید خاویار جز برنامههای هدف وزارت جهاد کشاورزی نیست، اما طی هشت سال اخیر از محل پرورش و تکثیر ماهیان خاویاری تولید این محصول ارزشمند در کشور با رشد ۱۲ برابری از یک تن به ۱۲ تن افزایش داشته است.
به گفته وی؛ همچنین میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری کشور از ۵۶۲ تن به بیش از ۳۵۰۰ تن رسیده است.
خون میرزایی از افزایش خوداتکایی تولید تخم چشم زده قزل آلا در کشور خبر داد و اظهار کرد: میزان واردت سالانه تخم چشم زده ۳۶۰ میلیون قطعه بود که با افزایش خوداتکایی اکنون به ۱۲۰ میلیون قطعه کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: برنامه سازمان شیلات این است که با کمک تولیدکنندگان خوداتکایی تولید این نهاده را در سال ۱۴۰۰ به بیشترین میزان خود برساند.
بیشتربخوانید:از تضمین خرید محصولات کشاورزی به قیمت روز تا توزیع سبد غذایی
معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه با توجه به پتانسیل شیلات کشور توسعه صادرات و تراز تجاری آن همواره رو به بهبود بوده است، افزود: طبق آخرین آمار صادرات شیلات کشور از ۳۰۴ میلیون دلار در سال ۹۲ به بیش از ۵۰۰ میلون دلار در سال ۹۹ رسیده است.
خون میرزایی ادامه داد: در این بازه زمانی تراز تجاری نیز از ۲۰۰ میلیون دلار به بیش از ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه بستر سازی توسعه بیشتر صادرات شیلات انجام شده است، گفت: پیرو پیگیریهای وزارت امور خارجه و جهاد کشاورزی بازار اوراسیا به روی ایران باز شده است.
خون میرزایی تصریح کرد: تنوع بازارهای هدف از مواردی است که برای توسعه صادرات مد نظر قرار گرفته و در حال توسعه بازار چین و کشورهای اوراسیا هستیم.
وی برنامه تکلیفی سازمان شیلات برای سال ۱۴۰۰ را تولید یک هزار و ۵۱۱ تن هزار تن اعلام کرد که ۷۰۰ هزار تن آن صید و ۸۱۱ هزار تن آن پرورشی است.
رییس سازمان شیلات ایران تنها نگرانی در حوزه شیلات را مربوط به پرورش ماهی در قفس عنوان کرد و گفت: تکلیف سازمان شیلات برای توسعه پرورش ماهی در قفس ۲۰۰ هزار تن بود که به دلیل جنگ اقتصادی و تحریمها تامین ارز آن با مشکل مواجه شد و از برنامه تکلیفی عقب ماندیم.
خون میرزایی ابراز امیداوری کرد؛ با بومیسازی تجهیزات پرورش ماهی در قفس در سال ۱۴۰۰ شاهد توسعه بیشتر پرورش ماهی در قفس و افزایش تولید در این بخش باشیم.