تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۰
از ۳ کشور همسایه؛

حجم واردات برق از ۱۰۰۰ مگاوات فراتر رفت

به‌دنبال بروز بحران در صنعت برق و افزایش خاموشی‌ها واردات برق از کشور‌های همسایه افزایش یافته است.

اقتصاد۲۴- آمار‌ها نشان می‌دهد که روند واردات برق از سال ۹۸ در حال افزایش است و این رویداد احتمالا به‌دلیل کاهش تولید و افزایش مصرف برق است و نشان می‌دهد برای کاهش شکاف بین تولید و مصرف باید نیروگاه‌های جدید ساخته شود تا حجم تقاضا برای برق پوشش داده شود و نیاز به واردات کاهش یابد.

 آنطور که سخنگوی صنعت برق می‌گوید با افزایش خاموشی‌ها، واردات برق افزایش یافته و حجم واردات برق از ۳ کشور ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات رسیده است.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در طول سال‌های گذشته واردات برق به‌دلیل ساخت نیروگاه‌های جدید کاهش یافته بود، اما با کاهش سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌های جدید واردات برق دوباره از سال ۹۸ افزایش یافته و به این دلیل بوده است که باوجود تحریم‌ها منابع مالی لازم برای ساخت نیروگاه‌های جدید وجود نداشته و برای اینکه کشور از واردات برق بی‌نیاز شود باید سرمایه‌گذاری‌های جدیدی برای ساخت نیروگاه انجام شود.

آن طور که آمار‌ها نشان می‌دهد روند واردات برق درابتدای دهه ۹۰ نزولی بوده است، اما در سال ۱۳۹۸ دوباره واردات برق افزایش می‌یابد و در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل از آن، حدود دو برابر می‌شود.

در واقع در سال ۱۳۹۹ برای دومین سال متوالی میزان واردات برق افزایش یافته و از ۴.۲ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۹.۲ درصد رسیده است.

این در حالی است که تراز بازرگانی برق طی بازه هفت‌ساله منتهی به سال ۱۳۹۹، همواره دارای مازاد بوده است. تجارت برق در سال ۱۳۹۹ در مجموع حدود ۵.۱۲ میلیارد کیلووات ساعت بوده که ۸.۹ میلیارد کیلووات ساعت از آن را صادرات، و ۷.۲ میلیارد کیلووات ساعت آن را، واردات تشکیل داده است.

واردات برق از ۳ کشور همسایه

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه از ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برق وارد می‌شود، گفت: صادرات برق به غیر از حدود ۵۰مگاواتی که به افغانستان انجام می‌شود، قطع است.

مصطفی رجبی مشهدی، دیروز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: برق ناچیزی هم که به افغانستان صادر می‌شود، براساس ضرورتی است که وجود دارد. او ادامه داد: در عین حال برق از ۳‌کشور ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به میزان حداقل ۴۰۰ تا حداکثر ۶۵۰ مگاوات وارد می‌شود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوایی حاکم بر جهان گفت: این کشور‌ها هم شرایط آب و هوایی دارند که برق بیشتری نمی‌توانند در اختیار ما قرار دهند. رجبی مشهدی تأکید کرد: علاوه بر آن، شبکه‌های انتقال نیز بیش از این مقدار را نمی‌توانند انتقال دهند.


بیشتربخوانید:خسارت قطعی برق به صنایع به زودی در اقتصاد کشور نمایان می‌شود/ قطعی برق کمبود و گرانی کالا را رقم می‌زند


وی بهترین روش را رعایت مدیریت مصرف دانست و افزود: کاهش ساعت کار اداری و نیز تعطیل شدن پنجشنبه‌ها کمک بزرگی به صنعت برق کرد.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: فروشندگان لوستر بیشترین مصرف برق را دارند که باید با خاموش کردن لامپ‌های اضافه مدیریت کنند. سخنگوی صنعت برق روشن ماندن تابلو‌های تبلیغاتی و چراغ نما‌های ساختمان را از دیگر عمده مصرف برق اعلام کرد و گفت: باید در ساعت اوج مصرف این روشنایی‌ها خاموش شوند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر