اقتصاد ۲۴- بر خلاف یکشنبه که روند اصلاحی در بازار جان گرفته بود دیروز، اما عمده نمادهای شاخصساز با تحرکات مثبت و صعودی بودند. دوشنبه فولاد بیشترین تاثیر را در بازار داشت و بعد از آن نمادهای پتروشیمی جزو مهمتین گروههایی بودند که روند بازار را تغییر دادند.
میترا تاتاری، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سهشنبه گفت: برخلاف یکشنبه روند بازار دوشنبه با اصلاح کمتری مواجه بود و تحرکات مثبت جایگزین تحولات منفی شدند.
او میگوید: وضعیت فعلی نمایانگر یک وضعیت نوسانی است و این شرایط هم به دلیل نبود نقدینگی در بازار است بنابراین توقع حرکتهای ۲۰، ۳۰ درصدی را نمیتوانیم داشته باشیم. اگر بازار در دو روز گذشته مثبت به پایان رسیده است باید منتظر باشیم که سهشنبه بازار منفی شود، اما با افتهای شدیدی مواجه نخواهیم بود.
تاتاری در بخش دیگری گفت: در حال حاضر با وجود روند نوسانی بازار با بالا رفتن قدرت نقدشوندگی، خارج شدن از یک سهم آسانتر شده است.
با گذشت بیش از سه ماه از سال، شاخص کل بورس تهران دوباره توانست به سطوح بالاتر از یکمیلیون و ۳۰۰هزار واحد صعود کند تا میانگین وزنی قیمت سهام تنها ۲۵/ ۰درصد تا جبران زیان سالجاری فاصله داشته باشد. با توجه به موج تقاضای شکلگرفته در بازار سهام، انتظار میرود این میزان افت نیز طی معاملات روز جاری بهطور کامل خنثی شود.
چشمانداز مثبت بورس
محمدحسین کیانی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دیروز شاخص کل بورس از مقاومت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد عبور کرد، گفت: بازار همچنان در سهمهای بزرگ و شاخصساز به اصلاح نیاز دارد. به گفته او این اصلاح حدود ۵ تا ۱۰ درصد خواهد بود و بعد از این اصلاح دوباره روند کلی بازار مثبت ارزیابی میشود. این کارشناس بازار سرمایه گروه پتروشیمی را جزو گروههای پربازده ارزیابی کرد و گفت: گروه پتروشیمی با توجه به مجامعی که دارند، سودهای تقسیمی خوب و همچنین پرداخت سریع، مدنظر بازار هستند. علاوه بر این زمزمههایی هم در بازار شنیده میشود که گزارش گروه پالایشیها میتواند خیلی خوب باشد.
بیشتر بخوانید:چشمانداز مثبت بورس با بازگشت تقاضا در بازارهای جهانی
کیانی همچنین در ارزیابیاش از وضعیت سهمهای کوچک گفت: سهمهای کوچک هم بعد از سهمهای بزرگ رشدشان شروع میشود. کما اینکه اکنون نیز میبینیم که یکییکی در حال افتادن روی روند رشد هستند و بالا میروند، ولی فعلا وزنه اصلی بازار دست سهمهای بزرگ و شاخصساز است. سهمهایی که به نظر میرسد نیاز به اصلاح ۱۰ تا ۱۵ درصدی دارند تا بتوانند ادامه رشد را داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی کرد که این اصلاح ۵ تا ۷ روز کاری ادامه داشته باشد و بعد از آن بازار دوباره رشد خود را از سر بگیرد. کیانی افزود: اکنون سهمهای بزرگ خیلی خوب بالا آمدند و رشد کردند و به همین دلیل میتوانند اصلاح داشته باشند. این اصلاح هم در بدبینانهترین حالت ۱۵ درصد است و بعد از آن دوباره رشد شروع میشود.
برجام، تنها ریسک باقی مانده بازار
حسن رضاییپور، دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز روند بازار را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: همانطور که پیشبینی میشد بازار سهام بعد از انتخابات ریاستجمهوری و با مشخص شدن خط اقتصادی کشور به شرایط اطمینان برای تصمیمگیری رسید. او با اشاره به مذاکرات برجامی گفت: اکنون تنها ریسک بازار بحثهای برجامی است؛ غیر از آن شرایط برای سرمایهگذاری در بازار سهام از دید اغلب کارشناسان فراهم است و مردم هم استقبال خوبی کردهاند.
رضاییپور در پیشبینیاش از وضعیت بازار سرمایه در آینده نیز گفت: قطعا رشدی مانند رشد سال گذشته تکرارشدنی نیست. از سوی دیگر غالب سهامدارانی که در بورس هستند، چه آنهایی که به صورت موقت وارد بازار شده بودند و خارج شدند و چه سایرین تقریبا با ریسکهای بازار آشنا شدهاند؛ بنابراین انتظار ما این است که روند صعودی که بازار در پیش خواهد داشت یک روند منطقی باشد. به عبارت دیگر شیب آن زیاد تند نشود و احتمالا با دو، سه روز مثبت بودن و یک روز منفی بودن بازار جلو برود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: کلیت بازار با توجه به عملکرد اکثر نمادها و همچنین با توجه به مجامعی که سودهای خوبی تقسیم کردند نشان میدهد به لحاظ عملیاتی، شرکتها پتانسیل سودسازی دارند و ارزش افزوده ایجاد میکنند؛ بنابراین روند کلی بازار سهام مثبت است و تنها ریسکی که باقی مانده و ممکن است شرایط عدم اطمینان را برای سرمایهگذاران ایجاد کند بحثهای برجامی است که این موضوع هم در هفتههای آینده تعیین تکلیف میشود و بعد از آن تقریبا میتوان با اطمینان تصمیمگیری کرد.