اقتصاد۲۴- عدم توجه به جزئیات پروژههای ساختمانی، ضرر و ورشکستگی به دنبال خواهد داشت! پروژههای ساختمانی پر از جزئیات هستند. اگر حسابداری برای ثبت جزئیات خرید، پرداختها و کلیهی جزئیاتی که در طول روز و در حین کار پیش میآید، نباشد، بعد از پایان به درستی نمیتوانیم برآورد دقیقی از قیمت تمام شده پروژههای ساختمانی خود داشته باشیم. در این مقاله به 5 نکته که در حسابداری پروژه های ساختمانی که هر پیمانکار، حسابدار، سرمایه گذرا و سهامداری باید بداند، میپردازیم.
1. اهمیت ثبت و بروزرسانی مداوم جزئیات پروژههای ساختمانی
اجرای یک پروژهی ساختمانی جزئیات بسیار زیادی دارد. پیشروی پروژه نیازمند بودجه و هزینههای روزانه است. درک و ثبت جزئیات پروژههای ساختمانی میتواند برای سهامداران بسیار جذاب و حیاتی باشد. با ثبت جزئیات پروژههای ساختمانی میتوان هم تقسیم وظایف بهتری داشت و هم در زمان صرفهجویی کرد و به صورت کاملا بهینه پروژهی ساختمانی را تعریف و به پایان رساند. در این راستا جزئیات را در اختیار حسابدار خود قرار دهید تا همه چیز در نرم افزار حسابداری ساختمان سازی شما به درستی و به موقع ثبت شود.
ثبت به موقع همهی دریافت و پرداختها، خرید مصالح، هزینههای جانبی، حقوق و دستمزد و... به مزایای زیادی دارد. با ثبت جزئیات پروژه میتوانید بدانید که در فرایند اجرایی پروژه ساختمانی خود در چه زمانهایی ترافیک کاری بیشتری دارید و برای هر بخش چه هزینههایی میدهید، تا این تجارب در پروژههای آینده راهنمایی دقیقی برای شما باشند. بسیاری از شکستها در حوزه ساختمانسازی مرتبط با عدم ثبت جزئیات پروژه است و عدم درک و ثبت جزئیات باعث میشود نتوانید به خوبی از نظر مالی و زمانی پروژه خود را به درستی به پیش ببرید.
2. سازماندهی به اطلاعات مالی پروژههای ساختمانی
در هر پروژهی ساختمانی باید اطلاعات مالی و داراییهای ثابت سهامداران برای اجرای پروژه مشخص باشد. باید بدانید که میخواهید با چه بودجهای پروژههای خود را به پیش ببرید. با استفاده از حسابداری دارایی های ثابت به خوبی میتوانید به سازوکارهای مالی خود سامان ببخشید و برای دریافت و پرداختهای خود برنامهریزیهای عملی و دقیقتری داشته باشید.
همچنین حسابداری داراییهای ثابت باعث میشود که به درستی بدانید که پروژه با چه میزان بودجهای استارت میخورد. هر چه بیشتر به سازو کارهای مالی پروژههای پرجزئیات ساختمانی خود توجه کنید، احتمال شکست خوردن پروژه کمتر میشود. چرا که بسیاری از شکستها در پروژههای ساختمانی به دلیل مشکلات و عدم مدیریت بخش مالی پروژه است. با سازماندهی به اطلاعات مالی پروژههای خود، پروژههایتان را شکست ناپذیرتر میکنید!
3. اهمیت گزارشگیری در مراحل پروژه
دسترسی به گزارشهای متنوع در پروژههای ساختمانی به سهامدارن و مدیران پروژه کمک میکند که بدانند در کدام یک از فرایند اجرایی پرژه قرار دارند. گزارشهای مالی و اطلاع از چالشهای پروژه به شما کمک میکنند که در زمان و مکان درستی نسبت به رفع چالشها اقدام کنید. چنانچه گزارشی وجود نداشته باشد، نمیتوان درک درستی از مراحل پروژه داشت و نمیتوان زمانبندی اجرا و اتمام مراحل پروژه را به درستی را تعیین یا پیشبینی کرد.
گزارشهای مالی هر پروژه میتواند شکست یا موفقیت هر پروژهای را پیشبینی کند. با ثبت به موقع جزئیات در سیستم حسابداری خود آینده پروژه خود را به نوعی بیمه میکنید و از آسیبهای احتمالی قبل از اینکه پروژه شما را متوقف یا با بحران مواجه کنند، آگاه خواهید شد.
4. مدیریت پرداخت حقوق کارکنان و تعادل در نقدینگی
پیمانکار یا مدیرپروژهی ساختمانی موفق همیشه به فکر تعادل در نقدینگی مجموعه خود است. حقوق کارکنان باید به موقع پرداخت شود تا انگیزهی کافی برای ادامه کار داشته باشند. با بهرهگیری از سیستم حقوق و دستمزد به راحتی و با سرعت بالا میتوان دستمزد و مزایای کارکنان را محاسبه و برای پرداختهای مالی خود برنامهریزی کرد.
همچنین خرید مصالح، مواد و کلیهی تجهیزات مورد نیاز برای اجرای پروژه باید جهت تهیه به موقع و تامین مالی باید در دستور قرار بگیرد. نقدینگی فرایند کار را بهینه و برنامهریزی را شدنی، عملی و دقیق میکند. برای رفع چالشهای مالی باید به فکر یک سیستم حسابداری جامع بود. حساب و کتاب به صورت دستی نه تنها سازو کارهای مالی را با چالش مواجه میکند، بلکه باعث میشود که ثبت جزئیات پروژه و گزارشگیری دقیق غیر ممکن شود.
5. نرمافزار حسابداری پیمانکاری؛ تسهیلگری برای مدیریت پروژههای ساختمانی
هر پروژه ساختمانی ای ممکن است با همکاری شرکای تجاری مختلفی استارت بخورد. چالشهای مالی در هر پروژهای وجود دارند، اما میتوان چالشها را با استفاده از نرم افزار حسابداری مرتبط با حوزه خود را به یک فرصت تبدیل کرد. با تهیه گزارشهای متنوع از فرایند اجرایی پروژ و درک درست از سازو کارهای مالی، هزینهها، پرداختها، داراییهای ثابت، میزان بودجه، نقدینگی، حقوق و دستمزد کارکنان و... میتوان هر پروژهی پیچیدهای را تسهیل کرد.
برای رفع هر چالشی، راهکارهای متفاوتی در دسترس است. از مهمترین مزایای نرم افزار حسابداری پیمانکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ثبت انواع ضمانت نامههای پرداختی، مناقصه، متمم، الحاقیه، دستور کار و صورتجلسه برای انواع قراردادها
- ثبت انواع ضرایب برای هر گونه قراردادی و اعمال خودکار ضرایب
- امکان ایجاد و مدیریت بهینهتر انبار، انواع دریافت، پرداخت، حقوق و دستمزد کارکنان
- امکان ثبت هر گونه هزینه برای هر پروژه اعم از هزینه حقوق و دستمزد، استهلاک داراییهای ثابت، هزینههای سربار، مواد و مصالح مصرفی و...
- امکان گزارشگیری از میزان پیشرفت فیزیکی و ریالی کلیه پروژهها و قراردادها
- امکان گزارشگیری از انوع ضمانت نامهها، سپردهها و صورت وضعیتهای ارسال تایید شده
- امکان گزارشگیری از قیمت تمام شده هر پروژه و قراردادی
سپیدار بهترین نرمافزار حسابداری پروژههای ساختمانی در ایران
حسابداری پروژههای ساختمانی حساس و مهم هستند. پیمانکاران و مدیران هر پروژهای باید از سازوکارهای مالی مطلع باشند. همچنین با توجه به داراییها، بودجه، مواد و تجهیزات مورد نیاز و بطور کلی بررسی کلیهی هزینهها، بتوانند فرایند پروژههای ساختمانی خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند.
اطلاع از میزان پیشرفت پروژه الزامی جدی و مهم برای هر پیمانکاری است. با استفاده از نرمافزار حسابداری پروژههای ساختمانی به راحتی میتوان به فرایند مالی و حسابداری هر پروژهای مسلط بود و با ثبت به موقع هر نوع هزینه و جزئیاتی بتوان ترافیک کار را بررسی و تقسیم وظایف بهینهتری را ایجاد کرد.
سپیدار سیستم با سابقهترین شرکت تولید و طراحی نرمافزار حسابداری در ایران است. شرکت سپیدار سیستم از سال 1387 به منظور تسهیل فرایند حسابرسی و حسابداری شرکتها، سازمانها، ارگانها، پیمانکاران، صرافیها و تمامی بنگاههای تجاری اقدام به طراحی و تولید انواع نرمافزارهای حسابداری مرتبط با سیستم مالیاتی و حقوق و دستمزد در ایران کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تهیه نرمافزار حسابداری پیمانکاری برای شرکت خود هم اکنون میتوانید به وبسایت سپیدار سیستم مراجعه و یا با شماره تلفن ۸۱۰۲۲۰۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.