تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۶ تير ۱۴۰۰
کندی و عدم اجرای طرح‌های حمایتی عشایر

تا امروز یک راس دام هم صادر نشده است

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایران از کندی و عدم اجرای طرح‌های حمایتی عشایر در خشکسالی خبر داد و گفت: بیش از ۴۰ روز از تصویب طرح‌های حمایتی عشایر در هیات دولت می‌گذرد، اما تا امروز این طرح‌ها یا اجرا نشده یا به کندی اجرا می‌شود.

 اقتصاد ۲۴ - فضل خرم با بیان اینکه دو طرح برای کاهش تبعات و پیامد‌های ناشی از خشکسالی در مناطق عشایری مورد تصویب دولت قرار گرفت، اظهار کرد: یکی از این طرح‌ها خرید حمایتی دام و دیگری صادرات دام است.

وی ادامه داد: اجرای سریع این دو طرح با توجه افزایش عرضه دام‌های نارس و مولد عشایر به بازار مورد توافق همه بود، اما در عمل شاهد کندی و عدم اجرایی طرح‌ها هستیم.

به گفته وی؛ بیش از ۴۰ روز از تصویب طرح خرید حمایتی دام عشایر می‌گذرد اما، تا امروز کمی بیش از ۱۳ هزار راس دام از عشایر خریداری شده است که تاثیری بر بازار ندارد.

خرم افزود: انتظار می‌رفت پس از ۴۰ روز از هر استان حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار راس دام عشایر خریداری می‌شد تا مشکلات کمتر شود اما، طرح بسیار کند پیش می‌رود.

وی درباره طرح صادرات دام عشایر نیز گفت: تا امروز این طرح اجرایی نشده و حتی یک راس دام عشایر از کشور صادر نشده است، در حالی که مسئولان می‌دادند صادرات از موثرترین راهکار‌های حل مشکلات کنونی عشایر است.


بیشتربخوانید: واردکنندگان بخش خصوصی امکان تامین نهاده‌های دامی را از دست داده‌اند


خرم یادآور شد: در خواست ما صادرات ۱ میلیون راسی دام عشایر بود که در نهایت با ۴۰۰ هزار راس موافقت شد که تا امروز آن نیز عملی نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت تامین نهاده‌های دامی عشایر چگونه است، گفت: نسبت به سال‌های گذشته نهاده دامی بیشتری در اختیار عشایر قرار می‌گیرد اما، با توجه به خشک شدن مراتع پاسخگوی نیازشان نیست.

خرم افزود: در حاضر عشایر بخش زیادی از نیاز به نهاده‌های دامی را از بازار آزاد تامین می‌کنند که هزینه تولید را برای آن‌ها بالا برده و ادامه کار دامداری را سخت کرده است.

وی با تاکید بر اهمیت حفظ دامداری عشایر کشور، اظهار کرد: عشایر با ۲۴۶ هزار خانوار و ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار رأس حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد گوشت قرمز کشور را تأمین می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری کشور تصریح کرد: آسیب به جامعه عشایری تنها محدود به آن‌ها نمی‌شود و تاثیر منفی آن بر اقتصاد کشور خواهد بود.

منبع: ایلنا
ارسال نظر