تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

شگفتی در انتخابات نظام پزشکی

انتخابات این دوره هیئت مدیره سازمان پزشکی کشور با وجود رد صلاحیت‌های گسترده به ویژه در شهرستان‌ها به پایان رسید و تقریبا تمامی طیف‌های حاضر نماینده‌های خود را برای حضور در بزرگترین تشکل صنفی کشور انتخاب کردند.

اقتصاد ۲۴- سازمان نظام پزشکی بزرگترین سازمان مردم نهاد صنفی و حرفه‌ای کشور است که یکسری وظایف قانونی مانند رسیدگی انتظامی به شکایات و صدور پروانه مطب پزشکان و دفاتر کار و حفاظت از حیطه‌های علمی و حرفه‌ای و مرزبندی‌های بین رشته‌ای گروه پزشکی و همچنین جلوگیری از دخالت افراد فاقد صلاحیت و تنظیم روابط شاغلین حرف پزشکی و مشارکت در بحث‌هایی مانند تعرفه‌گذاری و تصویب مقاطع آموزشی و مسایل مالیاتی و ... را برعهده دارد.

اعضای هیت مدیره این سازمان هر چهار سال یکبار در نتیجه انتخابات با حضور گروه‌های مختلف پزشکی برگزیده می‌شوند که پس از آن در بین برگزیدگان اعضای شورای و مجمع عمومی نیز برگزیده و رئیس کل نیز بر اساس همین مکانیسم انتخاب می‌شود.

انتخابات نظام پزشکی که بزرگترین تشکل صنفی جامعه پزشکی کشور بوده و همزمان متولی نظارت بر روند درمان در بخش خصوصی کشور است روز جمعه برگزار شد.
ردصلاحیت‌های گسترده در انتخابات نظام پزشکی

این انتخابات با توجه به فاصله کمی که از انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی شهر و روستا داشت، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد. از سوی دیگر این انتخابات علی‌رغم صنفی بودن تحت شعاع رد صلاحیت‌های گسترده پزشکان منتسب به طیف اصلاح طلب و برخی از پزشکان منتقد وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، از سوی هیئت نظارت بر این انتخابات که اعضای آن عمدتا اعضای اصولگرای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و افراد همفکر با آن‌ها بودند مواجه شد. بر همین اساس برخی از افراد شاخص که از جمله اعضای فعلی و سابق نظام پزشکی بودند رد صلاحیت شدند.


بیشتر بخوانید: بررسی ایجاد داروخانه‌های آنلاین در کمیسیون بهداشت مجلس


این موضوع موجب شد تا جامعه پزشکی این نگرانی را داشته باشد که ممکن است یک طیف سیاسی خاص که اکنون در مجلس شورای اسلامی، دولت و شورا‌ها حضور پیدا کرده‌اند سکان این بزرگترین تشکل صنفی ایران را نیز به دست گیرند. همین موضوع در هفته‌های گذشته شائبه تحریم این انتخابات را به اذهان متبادر کرد، اما با مشخص شدن کاندیدا‌های نهایی و حضور افراد برجسته‌ای به لحاظ علمی از هر دو طیف سیاسی و به ویژه پزشکان برجسته مستقل که از سوابق مدیریتی درخشانی برخوردار بودند، جامعه پزشکی هم تردید‌های خود را به کناری نهاده و به صورت گسترده‌ای در این انتخابات حضور پیدا کردند و نماینده‌های خود را برگزیدند.

وضعیت تعرفه‌های درمانی و عدم رضایت این طیف از آن و برقراری مالیات‌های پزشکی و کارت‌خوان و عملکرد ضعیف سازمان نظام پزشکی در این رابطه موجب شد تا انتقادات گسترده‌ای متوجه اعضای کنونی نظام پزشکی باشد؛ لذا نگرانی از انتخاب برخی از اعضای کنونی سازمان نظام پزشکی از یکسو و همزمان نگرانی از انتخاب چهره‌های سیاسی همسو با طیف حاضر در دولت سیزدهم، مجلس شورای اسلامی و شورا‌های شهر موجب شد تا در روز‌های آخر اعضای جامعه پزشکی مجاب شده و حضور گسترده‌ای را پای صندوق‌های رأی داشتند.
انتخابات تمام شد، اما رقابت هنوز باقیست

این حضور گسترده موجب شد برخلاف تمهیداتی که هیئت نظارت برای حضور منتسب به طیف انجام داده بود، جامعه پزشکی کشور افرادی را انتخاب کنند که چهره علمی‌تری داشته و حتی در صورت داشتن گرایش سیاسی، تجارب علمی و عملی آن‌ها در حوزه اجرایی علوم پزشکی برجستگی داشته باشد. البته این به آن معنا نیست که افراد مستقل بوده و بدون لیست شرکت کرده باشند چرا که تقریبا تمامی افراد برگزیده در یکی از لیست‌های ائتلافی حضور داشت. به همین دلیل افرادی که در لیست‌ها نبودند شانسی هم برای حضور در میان برگزیدگان پیدا نکردند.

با این حال نفر اول هیئت مدیره تهران وابسته به هیچ طیف سیاسی نبود و کسی نبود جز محمد رازی رئیس کنونی انجمن علمی ارتوپدی. انتخاب او به عنوان نفر اول هیئت مدیره تهران رقابت جذابتری را برای رئیس کلی نیز به وجود می‌آورد، او از هم اکنون شانس خود را برای رئیس کلی این سازمان بیشتر از هر شخص دیگری می‌داند. از سوی دیگر بین رئیس زاده و علویان نیز یک نفر خود را کاندید خواهد کرد در این بین جعفریان رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران و از افراد نزدیک به سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز شانس بسیار زیادی برای انتخاب شدن دارد. با این حال باید در انتظار انتخابات شورای عالی و مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی بود که بین اعضای راه‌یافته برگزار می‌شود.

بسیاری از کارشناسان نتایج این دوره از انتخابات نظام پزشکی را شگفت‌انگیز می‌دانند چرا که از سویی تقریبا تمام آرا بین همه گرایش‌ها تقسیم شد و از سوی دیگر برخی از اعضای کنونی هیئت مدیره‌های کنونی نظام پزشکی علی‌رغم تمامی انتقاداتی که در این انتخابات متوجه آنان شده بود بار دیگر برگزیده شدند و از سوی دیگر در بسیاری از شهر‌ها افراد جدیدتری حضور پیدا کرده و عملا پدرخوانده‌ها حذف شده‌اند.

موضوع جالبی که در انتخابات این دوره دیده شد هیئت مدیره نظام پزشکی شیراز بود که تمامی آن‌ها پزشکان عمومی هستند. تقریبا به نظر می‌رسد علی‌رغم ردصلاحیت‌های گسترده تقریبا بیشتر افرادی که در انتخابات شرکت کرده و رأی داده‌اند از نتایج آن راضی باشند.
پروتکل شکنی پزشکان

انتخابات نظام پزشکی با توجه به حساسیت‌های موجود در هر دوره با انتقادات گسترده‌ای مواجه می‌شود، انتخابات کنونی نیز از انتقادات به دور نبود، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در محل‌های برگزاری، تبلیغات غیر قانونی در محل رأی‌گیری و ... از جمله انتقاداتی بود که از سوی بسیاری از پزشکان برجسته شده بود.

 

منبع: جامعه ۲۴ 

ارسال نظر