اقتصاد24 - امیر صفری در گفت و گو با اقتصاد ۲۴ اولین سرمایه صنعت بیمه را مدیران جوان شمرد و افزود: در صنعت بیمه مدیران جوان بسیاری سهام دار شرکت های بیمه ای شده اند و تغییر و تحول در ساختار باعث بنیادی قوی در شرکت های بیمه خواهد شد.
وی افزایش سرمایه برخی شرکت های بیمه ای را در سال ۹۷ یکی از مهمترین دستاوردهای این صنعت عنوان و تصریح کرد: سرمایه برخی شرکت های بیمه ای که بر اساس قانون کم بود، در سال جاری افزایش یافت و بر این اساس میزان سرمایه این شرکت ها به 150 میلیارد تومان تومان رسیده است.
صفری اضافه کرد: افزایش توجه شرکت های بیمه به بازاریابی و فروش بیمه های عمر و سرمایه گذاری دستاورد دیگر صنعت بیمه است. در برنامه 5 ساله ششم توسعه کشور سند راه و نقشه صنعت بیمه در بیمه های عمر و سرمایه گذاری تدوین و باعث شد بسیاری از شرکت های بیمه رویکرد خود را تغییر دهند و توجه ویژه ای به بازاریابی و فروش بیمه های عمر و سرمایه گذاری در کشور انجام شود.
رئیس سابق پژوهشکده بیمه افزود: چهارمین دستاورد صنعت بیمه رایزنی و تبادل نظر با مدیران قوه قضاییه درباره نرخ دیه بود. متاسفانه در سال گذشته روند افزایش دیه در شرکت های بیمه بسیار بالا بود و باعث زیان انباشته شرکت های بیمه شد چرا که دیه به صورت نجومی افزایش پیدا کرد و میزان افزایش دیه امسال بسیار منطقی تر بوده است.
وی افزود: نظارت دقیق تر و مطلوب تر بر ذخیره گیری حق بیمه ها نویدبخش روزهای درخشان خواهد بود و باعث می شود شرکت های بیمه با توانگری مالی مناسبی به استقبال سال 98 بروند.
صفری ادامه داد: دستاورد بعدی که در سال 97 بسیار مهم و بزرگ بوده در حوزه فناوری اطلاعات و IT است که بخشی از آن در دوران عبدالناصر همتی رئیس کل سابق بیمه مرکزی اتفاق افتاد و بخشی دیگر از آن نیز در دوران سلیمانی رخ داد. در این سال سیستم IT سنهاب در صنعت بیمه یکپارچه شد و بیمه نامه ها در سایت بیمه مرکزی رویت می شوند که به صورت برخط نظارت می شوند.
این کارشناس صنعت بیمه افزود: دستاورد بعدی صنعت بیمه در سال 97 در تشکیل کنسرسیوم های انرژی و کنسرسیوم های مربوط به ریسک های بزرگ است که متاسفانه با شیطنت های آمریکا و خروج آن از برجام برای بعضی از ریسک های ما امکان انتقال به خارج از کشور وجود نداشت لذا صنعت بیمه کشور با تشکیل کنسرسیوم های انرژی و کنسرسیوک های بیمه های اتکایی توانست ریسک های بزرگ را تقبل کند و از عهده بیمه اتکایی عمر برآید.
صفری بیان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای صنعت بیمه افزایش توجه به آموزش های بهروز و آموزش های ضمن خدمت برای پرسنل صنعت بیمه در حوزه های مختلف مانند فناوری اطلاعات، بازاریابی و... است که شکوفایی این صنعت را به دنبال دارد.
رییس سابق پژوهشکده بیمه آخرین دستاورد صنعت بیمه در سال 97 را توجه ویژه به استارت آپ ها عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت های استارت آپ ها در گسترش فرهنگ بیمه و خدمات رسانی بیمه ای به مردم یکی از دستاورد های خوب سال 97 بوده است.
چشم انداز 98 صنعت بیمه
صفری خاطرنشان کرد: به نظر می آید نقشه راه ما در صنعت بیمه مشخص است. در سند چشم انداز 1404 ، صنعت بیمه ایران باید تسهیل کننده خدمات در جامعه باشد و با پشتیبانی از اقتصاد کشور ظرفیت هایی را ایجاد کند که صنعتگران، تولیدکنندگان و بازرگانان از خدمات بیمه ای شرکت های بیمه استفاده کنند.
وی عنوان کرد: به عقیده بنده نمره عملکرد بیمه مرکزی از 20 در سال جاری 17 است.