تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت:

گازوئیل ۳۰۰ تومانی با نرخ ۲ هزار تومان به ژنراتور‌ها می‌رسد

صفدری گفت: گازوئیل ۳۰۰ تومانی را واحد‌های صنعتی برای روشن کردن ژنراتورهایشان گاهی با نرخ ۲ هزار تومان برای هر لیتر خریداری می‌کنند.

اقتصاد ۲۴-  محسن صفدری مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت درباره اثرات قطع برق تولید و میزان نیاز وارد شده صنعت اظهار کرد: متاسفانه ما چالش بزرگی در صنعت کشور داریم و آن هم افزایش دفعات قطع برق است. برآوردی که ما کردیم و صحبتی که با برخی از واحد‌های بزرگ کشور داشتیم نشان می‌داد میزان خسارت وارده اعداد بسیار بزرگی است. خسارتی که از محل قطعی برق روزانه و بی‌برنامگی در قطع برق آسیب زیادی را به واحد‌های تولیدی تحمیل کرده است.

مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با تاکید بر تاثیر قطع خارج از برنامه برق و خسارتی که تجهیزات واحد‌های تولیدی، گفت: تصور کنید ماشین‌آلات در حال کار هستند و مواد اولیه در روند تولید قرار دارند. قطع ناگهانی برق باعث خواهد شد هم تجهیزات و هم مواد اولیه در حال تولید تخریب شوند.

صفدری ادامه داد: در برخی از صنایع مثل صنایع پلیمری این ماده اولیه دیگر قابل بازیافت نخواهد بود، همچنین سرد شدن ماده اولیه در دستگاه تزریق خسارت بسیار زیادی را هم به ماشین آلات وارد خواهد کرد. با چند واحد صنعتی صحبت کردم و صحبت از زیان میلیاردی در حدود یک ماه گذشته می‌کردند.


بیشتربخوانید:کسری ۸۰۰۰ مگاواتی برق در شهرک‌های صنعتی


او با ابراز امیدواری نسبت به تحقق وعده‌های وزارت نیرو گفت: با یکی از کارخانجات فعال با حدود ۱۰ هزار نفر شاغل صحبت می‌کردم و زیان چند روز اخیر شرکت را حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اعلام کردند. از این دست شرکت‌ها کم نیستند و این تنها یک نمونه از واحد‌های تولیدی است که از محل قطعی برق متضرر شده است. از وزارت نیرو تقاضا دارم برق را طبق برنامه اعلامی قطع و وصل کنند تا بیش از این تولید کنندگان از فرایند قطع برق متضرر نشوند.

مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با اشاره به مشکلات تامین ژنراتور و سوخت مورد نیاز برای فعالیت ژنراتور تصریح کرد: با افزایش میزان قطع برق، قیمت ژنراتور افزایش پیدا کرده و مشکل قدیمی تامین گازوئیل ژنراتور‌ها هم کماکان پابرجاست. گازوئیل ۳۰۰ تومانی را واحد‌های صنعتی گاهی با نرخ ۲ هزار تومان برای هر لیتر خریداری می‌کنند. یک ژنراتور برای تامین برق یک کارخانه به ۱۰ هزار لیتر گازوئیل در روز احتیاج دارد و سهمیه نا چیزی که به آن‌ها تخصیص داده می‌شود دردی را دوا نمی‌کند. با شارایط ایجاد شده نه برق کافی در اختیار تولید کنندگان قرار دارد و نه سوخت کافی برای بهره گیری از ژنراتور‌های صنعتی تامین می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر