تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

برای یادگیری بورس و تحلیل تکنیکال باید از کجا شروع کرد؟

افراد علاقه‌مند به فراگیری تحلیل تکنیکال باید بدانند، قرار گرفتن در مسیر درآمدزایی، کاری یک شبه و کوتاه مدت نیست، بلکه زمان برای یادگیری و مهم‎تر از آن، تجربه که به واسطه آزمون و خطا به دست می‌آید، ضروری است.

تحلیل تکنیکال چیست؟

اگر دخالت دولت‌ها در قیمت‌گذاری‌ها صورت نگیرد، بازار از فرمول عرضه و تقاضا برای رسیدن به قیمت، تبعیت می‌کند.

با این توضیح باید گفت تحلیل تکنیکال، روشی برای رسیدن به این مهم است؛ یعنی در تحلیل تکنیکال و به واسطه داده‌هایی که از پیش به دست آمده است، می‌توان پیش بینی کرد که تغییرات نمودار به چه صورت در خواهد آمد.

قیمت و بالا و پایین رفتن نرخ کالاها، میزان خرید و فروش‌ها و... همگی جزو مولفه‌هایی هستند که می‌توانند فرد را در ترسیم آینده بازار کمک کنند.

در یک دهه اخیر، بسیاری از ایرانی‌ها یا در قالب شغل نخست و یا در کنار شغلشان روی به ورود به بازار بورس، طلا، خودرو، مسکن، ارز و ... آوردند. پس افراد باید توجه داشته باشند برای موفقیت در این حوزه‌ها می‌باید عِلم آن را هم فرا بگیرند تا نه تنها سرمایه‌شان را از دست ندهند که حتی بتوانند از این راه کسب درآمد هم داشته باشند. از این‌رو آموزش مجازی فرادرس می‌تواند راه میان‌بری برای تحقق این هدف بزرگ باشد. در ادامه، راهنمای جامعی برای ایجاد میان‌بر در آموزش تحلیل تکنیکال خواهیم آورد و بهترین آموزش‌های فرادرس را نیز خدمتتان معرفی می‌کنیم.

چه تفاوتی بین تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی وجود دارد؟

تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی جزو دو روش مهم و پرکاربرد برای حضور در بازار‌های مختلف است و البته هر کدام از این روش‌ها، موافقان و مخالفان جدی دارند.

تحلیل بنیادی روشی است که ارزش ذاتی سهام را مدنظر قرار می‌دهد. در این تحلیل، نگاه کلی به وضعیت اقتصادی، شرایط مالی و همچین مدیریتی شرکت‌ها و... می‌شود.

اما تحلیلگران تکنیکال به مانند تحلیلگران بنیادی، ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازه‌گیری نمی‌کنند؛ این دست از افراد، به واسطه تحلیل‌ها و بررسی نمودارها، روی به پیش بینی آینده و قیمت‌ها می‌آورند. پس اینکه قیمت‌ها رشد خواهند داشت یا نزول، موضوعی است که توسط این تحلیلگران انجام می‌شود؛ این علم را «علم تحلیل تکنیکال» نام‌گذاری کرده‌اند.

آشنایی بیشتر با علم تحلیل تکنیکال

۱- عمده کار تحلیلگر این است که به صورت مداوم، نوسان قیمت‌ها را در گذشته بررسی کند تا بتواند پیش بینی دقیق‌تری از آینده برای خود رقم بزند.

۲- نوسان قیمت‌ها به صورت نمودار نمایش داده می‌شود، پس تحلیلگر باید نمودار‌ها را دقیق مطالعه کند تا ببیند میانگین تغییرات به چه صورت بوده و اساساً عوامل تحریک قیمت‌ها در دوره‌های زمانی چه بوده است. همچنین فرد تحلیلگر می‌باید مرتباً حجم معاملات را ارزیابی کند تا با علم و آگاهی بیشتر، بهترین تصمیم را بگیرد.

۳- قانون نانوشته در موفقیت یک تحلیلگر تکنیکال، برخورداری از روانشناسی بالا او در اتفاقات پیرامونی بازار است. به مفهوم ساده و عامیانه، فرد باید هواشناسی درستی از بازار داشته باشد و با کمک از حس و هوش، شرایط را به نفع خود درآورد.

اما در تحلیل تکنیکال همه چیز بر پایه سه اصل واقع شده است:

۱- نمودار.

۲- نوسان قیمت‌ها، روند مشخصی دارند.

۳- تاریخ، مدام در حال تکرار است.

با وجود انتقاداتی که به تحلیلگران تکنیکال می‌شود، اما آن‌ها اعتقاد دارند مولفه‌های موجود در اقتصاد کلان و یا مثلاً روانشناسی بازار است که قیمت‌ها را مشخص می‌کند و از این‌رو حاضر نیستند حتی یک لحظه هم از دیدن نمودار‌ها غافل شوند.

تحلیلگران تکنیکال مثل مربیان فوتبالی هستند که می‌گویند ما بازی به بازی فکر می‌کنیم، یعنی آن‌ها هم علاقه دارند هر روز روند شاخص‌ها را دنبال کنند و با دیدن مولفه‌های تاثیرگذار در روند قیمتی و همچنین به لطف و مدد هوش و ذکاوت خود، روی به تصمیم نهایی بیاورند.

هرچند تجزیه و تحلیل تکنیکال می‌تواند بر هر چیزی که سابقه معاملاتی دارد مورد استفاده قرار بگیرد، اما این علم بیشتر برای تحلیل سهام مورد معامله در بازار بورس مورد توجه واقع شده است. با توجه به این نکته، ضرورت آن به وجود می‌آید که آموزش بورس و به طور خاص تحلیل تکنیکال را بیش از پیش در دستور کار قرار دهیم.

به چه کسی چارتیست گفته می‌شود؟

چارتیست به فردی گفته می‌شود که با استفاده از عناصر گرافیکی و نمودارها، سابقه قیمت‌ها را بررسی و برای آینده قیمت‌ها روی به حدس و پیش بینی می‌آورد.

الگو‌های زیادی برای کار کردن چارتیست‌ها وجود دارد، مثل: الگوی سر و شانه و یا محدوده‌های حمایت و مقاومت، روندشناسی و... همه این علم و الگو‌ها برای گرفتن بهترین تصمیم و سود حداکثری است. امروزه بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی برای اینکه بتوانند سری در سر‌ها داشته باشند به سراغ چارتیست‌ها رفتند تا آن‌ها را با درآمد‌های بالا به استخدام مجموعه خود دربیاورند. اگر شما هم می‌خواهید این مسیر درآمدزایی را دنبال کنید، می‌توانید از آموزش‌های فرادرس در این حوزه بهره ببرید.

چارتیست‌ها خیلی برای شانس و قیمت‌های تصادقی ارزشی قائل نیستند. آن‌ها بر این باورند که اگر اتفاقات گذشته به درستی و به دور از احساس مطالعه و بررسی شوند، قیمت‌گذاری‌های آینده، قابل پیش بینی است. هرچند چارتیست را با نام تحلیلگر تکنیکال می‌شناسند، اما این بدان معنی نیست که آن‌ها برای موفقیت بیشتر خود و مجموعه‌شان از تحلیل بنیادی استفاده نکنند.

آن چیزی که باعث می‌شود چارتیست‌ها نسبت به یکدیگر درجه‌بندی شوند، داشتن توانمندی، علم و هوش و ذکاوت است.

چارتیست‌ها از الگو‌ها و پیام‌های زیادی برای اطمینان از تحلیل و تفسیر خود استفاده می‌کنند و همین موضوع خود می‌تواند در ادامه تبدیل به چالشی بزرگ شود، چون گاهی بهره‌گیری از چند موضوع و مولفه می‌تواند پیام‌های ضدی را به چارتیست منتقل کند. پس بی‌تردید در این مواقع، چارتیستی جریان‌سازتر خواهد بود که تناسب لازم را برای توانمندی، علم و هوش و ذکاوت قائل شود.

برای اینکه یک تحلیلگر تکنیکال شویم چه باید کرد؟

همه ما شرایط نامناسب و پرتلاطم اقتصادی کشور را مخصوصاً در سال‌های اخیر لمس کرده‌ایم و بدون تردید، هم سفره‌هایمان کوچک‌تر شده و هم، اختیار و اراده‌مان برای تصمیم‌گیری متزلزل شده است.

این اوضاع و احوال می‌طلبد که مسیرمان را عوض کنیم؛ آینده خود را بهتر از همیشه بسازیم و دیگر کمتر غم و غصه روز‌های بحرانی را بخوریم. یادمان باشد دنیا در حال حرکت است و سکون یعنی مرگ.

افراد علاقه‌مند به فراگیری تحلیل تکنیکال باید بدانند، قرار گرفتن در این مسیر با هدف درآمدزایی، کاری یک شبه و کوتاه مدت نیست، بلکه زمان برای یادگیری و مهم‎تر از آن، تجربه که به واسطه آزمون و خطا به دست می‌آید، ضروری است و هیچ فردی بدون توجه به این نکات نخواهد توانست به تحلیلگری موفق در حوزه تکنیکال تبدیل شود.

آموزش تحلیل تکنیکال از مبتدی شروع و به پیشرفته ختم می‌شود. افراد به فراخور کار خود تصمیم می‌گیرند که تا چه حد این علم را فرا بگیرند، اما واضح و روشن است که فراگیری بیشتر این علم یعنی زبده شدن برای کسب درآمد بیشتر.

از این‌رو توصیه می‌کنیم برای موفقیت در این عرصه از کلاس‌های مجازی آموزش تحلیل تکنیکال فرادرس که یک دانشگاه بزرگ با کلی دانشجو در سنین مختلف است، شرکت کنید تا ان‌شاالله مسیر موفقیت سرعت بیشتری به خود بگیرد.

ارسال نظر