تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن علوفه را از دست داده‌ایم

گیلانپور گفت: امسال ۱۰ میلیون تن علوفه در دست بهره‌برداری داریم، اما در همین میان هم اکنون چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن علوفه را از دست داده‌ایم.

اقتصاد ۲۴- حکایت تکراری قیمت‌گذاری شیر و لبنیات  در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور گیلان پور معاون وزارت جهاد کشاورزی و بنی طبا سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گیلانپور معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امسال ۱۰ میلیون تن علوفه در دست بهره‌برداری داریم، گفت: چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن علوفه را از دست داده‌ایم، در مورد تولید شیر باید بگویم که کمتر از سی و چند درصد هزینه خوراک دام برای تولید شیر مربوط به نهاده هاست که با ارز ۴۲۰۰ تومانی است و بقیه با نهاده‌هایی دیگر تامین می‌شود که ارز ۴۲۰۰ دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های تولید در بخش‌های دیگر افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: هزینه دستمزد و هزینه استهلاک افزایش پیدا کرده است، باید در شرایط سخت خشکسالی ۱۴۰۰ بتوانیم ذخایر ژنتیکی کشور را حفظ کنیم تا تولید پایدار بماند.

معاون وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: باید امیدوار باشیم که سال بعد در یک شرایط نرمالی بارندگی صورت بگیرد تا بتوانیم تولید را ادامه دهیم و چرخه تولید و مصرف وضعیت بهتری پیدا کند.

گیلانپور با اشاره به اینکه در مورد محصولات لبنی به وضعیتی رسیده‌ایم که بازار‌های را در بیرون از ایران داریم، ادامه داد: هم در مورد محصولات لبنی و هم درمورد شیرخشک وضعیت خوبی داریم، درمورد شیرخشک با وضع عوارض صادراتی عملاً تقاضای شیر را کنترل کرده ایم، با عوارض صادرات شیر خشک باید بتوانیم منابع مالی را تامین کنیم.


بیشتربخوانید:دام‌های گرسنه زیر تیغ


وی با اشاره به اینکه مقدار معینی ارز در بودجه ۱۴۰۰ معین شده که می‌بایست با آن مقدار ارز نهاده را تامین کنیم افزود: در سال ۱۴۰۰ تا به الان ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، واردات نهاده را تحت کنترل داریم.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ما بخش عمده‌ای از نهاده‌ها را تأمین می‌کنیم عنوان کرد: نهاده‌های مربوط به ۴ ماهه ابتدایی سال را از طریق سامانه بازارگاه توزیع کردیم و این کالا‌ها برای این نیست که آن را بخواهیم در بازار آزاد بفروشیم.

گیلانپور با اشاره به اینکه باید متناسب با میزان تولید و سهمیه‌ای که داریم نهاده را در اختیار دامدار قرار دهیم گفت: تا کنون نهاده مورد نیاز از طریق بازارگاه تامین شده است، مقدار نهاده مورد نیاز با ارز ترجیحی با قیمت‌های مصوب تعیین شده یعنی اگر قرار بود ما با قیمت‌های بازار نهاده‌ها را محاسبه کنیم قیمت‌ها اینگونه نبود لذا قیمت محاسباتی ما قیمت محاسباتی سازمان حمایت است که در اکثریت قریب به اتفاق موارد قیمت‌های سازمان حمایت مورد اعتراض تولیدکنندگان است.

وی با اشاره به اینکه همه نهاده‌های وارد شده به کشور تحت نظارت و رصد هستند، افزود: بدون مجوز وزارت جهاد کشاورزی نهاده‌ای وارد کشور نمی‌شود.

بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد هزینه تولید محصولات لبنی به شیر خام وابسته است، گفت: یارانه شیر مدرسه ۴۵۰ میلیارد تومانی محقق نشد و لذا یارانه ۱۸ هزار میلیاردی در جیب دلالان رفت.

بنی طبا با اشاره به اینکه ما قیمت شیر خام هرچقدر که باشد آن را پرداخت می‌کنیم افزود: ما موظف هستیم که از دامداران حمایت کنیم، اما سوال این است که آیا امنیت غذایی این مملکت ممکن است تعطیل شود.

وی با اشاره به کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری عنوان کرد: باید تکلیف ما مشخص شود.
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه از ابتدای سال حقوق و دستمزد ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: هزینه‌های بسته بندی ۸۰ درصد در پتروشیمی‌ها افزایش یافته و شیر خام ۶۵ درصد ضریب هزینه‌های ما را افزایش داده است.

بنی طبا با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از هزینه تولید شیر و محصولات لبنی افزایش پیدا می‌کند، افزود: خود به خود در کنار سایر هزینه‌ها افزایش سنگینی را در محصولات لبنی شاهد هستیم که از توان مصرف کننده خارج است.

وی با اشاره به اینکه کسی زیر بار اصلاح قیمت محصولات لبنی نرفته است، ادامه داد: وزارت صنعت و وزارت جهاد با هم اختلاف دارند که این اختلاف تاکنون حل نشده است، باید هزینه تولید مشخص و شفاف باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر