۲۴- محمدعلی کمالی در پاسخ به این سوال که چرا قیمت مرغ به ۴۰ هزار تومان رسیده است، گفت:تولیدکنندگان باید به میزان نهادهای که دریافت میکنند و مقداری جوجهای که میریزند مرغ زنده با قیمت مصوب ۱۷ هزار و۱۰۰ تومان تحویل دهند. همچنین تولیدکنندگان صاحب مرغ هایشان تا درب مرغداری هستند و اینکه بعد از آن چه اتفاقی میافتد در مسئولیت آنها نیست.
وی ادامه داد: اینکه بعد از کشتار چگونه بخشی از مرغها از شبکه خارج میشوند یا در مسیر عمده فروشی تا خرده فروشی چه بر سر آنها میآید برای ما نیز جای سوال دارد، زیرا بخشی از مرغهایی که با قیمتهای بعضا ۴۰ هزار تومان فروخته میشود برچسب تنظیم بازار دارد.
بیشتر بخوانید: کاهش تولید گوشت مرغ ناشی از گرمای هوا
مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه به نظر میرسد از عمده فروشی تا خرده فروشی نشتی وجود دارد، گفت: رسیدگی به این موضوع در وظایف وزارت صمت و سازمان حمایت است، آنها باید پاسخگو باشند و ربطی به تولیدکننده ندارد.
گرمای هوا مانع از وزن گیری درست مرغها میشود
کمالی به اشاره به اینکه در بخش تولید با چالشهایی مواجه هستیم، تصریح کرد: گرمای هوا باعث شده که ۱۱۳ میلیون جوجه به درستی وزن نگیرند و تولید کمتر شود. از طرفی افزایش قیمت سویا، ذرت، جوجه یکروزه و افزایش کرایههای حمل و نقل هزینه تولید را بالا برده است و در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای تولیدکنندگان کیلویی ۱۹ هزار و۶۰۰ تا ۱۹ هزار و۹۰۰ تومان است.
وی اضافه کرد: با این حساب قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده نباید بیشتر از ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان باشد.
مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی در پاسخ به این سوال که این ۱۴ هزار تومان اختلاف قیمت از تولید تا مصرف به جیب چه کسی میرود، گفت: قیمتهای بالای مرغ اصلا مورد تایید ما نیست و به نظر میرسد عدهای دلال و واسطه مرغها را به هر طریقی خارج از شبکه کشتار و با قیمتهای بالا به فروش میرسانند.