تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

صنعت مرغ ایران تعطیل می‌شود

قیمتگذاری‌های پیاپی در بازار و نوبرانه دلار ۴۲۰۰ تومانی که مانند سرطان در حال نابود کردن اقتصاد کشور است، صنعت مرغ ایران را در معرض نابودی کامل و جایگزین شدن آن با واردات قرار داده است.

اقتصاد ۲۴- با ادامه سیاستگذاری غلط کنونی، صنعت مرغ ایران به سود واردات تعطیل می‌شود.

قیمتگذاری‌های پیاپی در بازار و نوبرانه دلار ۴۲۰۰ تومانی که مانند سرطان در حال نابود کردن اقتصاد کشور است، صنعت مرغ ایران را در معرض نابودی کامل و جایگزین شدن آن با واردات قرار داده است.

بررسی میز بازار تحریریه نشان داد که مرغ برزیلی تحویل بندعباس کمتر از ۱۸ هزار تومان قیمت دارد (حدود ۸۵ سنت) و قیمت جهانی مرغ در خرده فروشی نزدیک به ۱ دلار است، اما به دلیل اعمال سیاست ویرانگر پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی، قیمت مرغ در خرده فروشی‌های ایران به ۴۰ هزار تومان یا ۱ دلار و ۹۰ سنت رسیده است که معنایی جز دو برابر بودن قیمت در مقایسه با بازار‌های جهانی ندارد.

دلیل چنین تناقض عجیبی این است که بخشی از مدیران فاسد دولتی با واردکنندگان رانتی نهاده‌های دامی همکاری پنهان دارند. آن‌ها با دستکاری متغیر‌های موثر بر ترخیص نهاده‌های دامی وارد شده، جلوی ترخیص فوری را گرفته و ترخیص را قطره چکانی انجام می‌دهند تا بتوانند بازار را به نهایت گرانی ممکن برسانند. هر بار بهانه‌ای برای عدم وجود نهاده در بازار تراشیده می‌شود. یک بار عدم تخصیص ارز، یک بار سامانه بازارگاه، یک بار حضور دلالان، یک بار مشکل حمل و نقل و ... که این سریال را تا برچیده شدن پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی پایانی نیست.


بیشتر بخوانید: اختلاف قیمت مرغ از تولید تا مصرف چقدر است؟


اخیرا اسحاق جهانگیری دستور داده است تا ۱۲۰ هزار تن مرغ از خارج از کشور وارد شود که شرکت‌های خصوصی طرف حساب دولت، این مرغ‌ها را با قیمت‌های متوسط ۱.۹۷ دلار! وارد کرده اند یعنی تقریبا ۱۰۰ درصد گرانتر از بازار و حیرت آور اینکه این کار با مناقصه انجام شده است. یعنی مناقصه برگزار کرده اند تا مرغ را دو برابر گرانتر وارد کشور کنند!

هدف از پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی این بوده است تا مرغ با قیمت خوب و به مقدار کافی در بازار وجود داشته باشد، اما نتیجه کار برعکس شده و مرغ برزیلی کیلویی ۸۵ سنت که با دلار ۴۲۰۰ تومانی باید تنها ۸ هزار تومان قیمت داشته باشد، ۴۰ هزار تومان قیمت می‌خورد.

نتیجه ادامه سیاست کنونی، درشت شدن ارقام نامه جهانگیری از ۱۲۰ هزار تن به اعداد بزرگتر است و در نهایت به برچیده شدن صنعت مرغ ایران می‌انجامد. صنعتی که زمانی صادرکننده بود، اما با اجرای سیاست پرداخت ارز ترجیحی به واردکننده تبدیل شده است.

منبع: تحریریه

ارسال نظر