اقتصاد ۲۴- سوپ شیر از جمله سوپهای خوشمزهای میباشد که علاوه بر اینکه برای افطار بسیار مناسب است در بین کودکان هم جایگاه خاصی دارد و به عنوان یک پیش غذای مقوی سرو میشود.
با وجود اینکه سوپ شیر یک پیش غذا میباشد، اما شما میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل نیز از آن استفاده کنید و از خواصیتهای فراوان مواد غذایی سوپ شیر نهایت استفاده را ببرید.
بیشترین پخت سوپ را به جرات میتوان متعلق به سوپ شیر و همچنین سوپ جو برای افطار در ماه رمضان دانست که هم بسیار خوشمزه و در کنار طعم مقوی نیز میباشند.
مواد لازم برای سوپ شیر:
با توجه به تصویر و جدول مقیاسها در ادامه مواد لازم را برای درست کردن سوپ شیر آماده بفرمایید.
مواد لازم سوپ شیر
شیر ۱ لیتر
هویج ۲ عدد
جعفری ۱۰۰ گرم
جو پرک ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سینه مرغ ۱/۲ سینه مرغ
ذرت پخته شده ۱۰۰ گرم
آرد ۳ قاشق غذاخوری
قارچ ۱۰۰ گرم
کره ۱۰ گرم
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ شیر:
مرحله اول
ابتدا مواد اولیه را خرد میکنیم تا آماده شوند، سینه مرغ را درون ظرف مناسب ریخته و حدود ۱ لیتر آب میریزیم تا پخته شود و برای اینکه بوی زهم آن از بین برود میتوانید از ادویههای مناسب و پیاز استفاده کنید.
بوی زهم مرغ
وقتی مرغ پخته شد آن را کنار بگذارید تا سرد شود، سپس سینه مرغ را ریش ریش کنید و آب مرغ را صاف کنید و درون ظرفی نگهداری کنید.
مرحله دوم:
قارچ را درون تابهای مناسب تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم:
حدود ۱/۵ لیتر آب داخل قابلمه مناسب ریخته و روی شعله قرار میدهیم تا جوش بیاید و سپس جو پرک که از قبل حدود نیم ساعت خیس شده اند را داخل قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم:
ابتدا ظرف مناسبی را روی حرارت شعله گرم میکنیم و کره را میریزیم تا خوب باز شود. سپس آرد را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خامی آن گرفته شود و بعد از اینکه آرد مقداری تفت داده شد، فلفل و نمک را اضافه میکنیم
بیشتر بخوانید: به همین راحتی خامه صبحانه معمولی رو فرم بده
مرحله پنجم:
در ادامه شیر را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا مواد جوش بیاید و غلیظ شود.
بعد از اینکه سس غلیظ شد آن را به سوپ اضافه میکنیم.
مرحله ششم:
هویج نگینی شده و مرغ ریش ریش شده قارچ و سبزی را به ترتیب درون قابلمه میریزیم و هم میزنیم و سپس آب مرغی که از مرحله اول کنار گذاشتیم را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
سپس در مرحله آخر ذرت پخته شده را به سوپ شیر اضافه کرده و مخلوط میکنیم و شعله را کم میکنیم تا سوپ لعاب بیندازد.
مرحله تزئین سوپ شیر
در نهایت میتوانید با جعفری و قارچ سوپ را تزئین و سرو نمایید.
نکات مهم در تهیه سوپ شیر:
افزودن قارچ، ذرت و سبزی باید ۱۵ دقیقه قبل از سرو باشد، چون سوپ آماده است و فقط میخواهد طعم بگیرد.
اگر میخواهید سوپ غلیظتر شود بیشتر روی شعله نگهدارید.
اگر دوست دارید به سوپتان آبلیمو اضافه کنید برای اینکه شیر بریده نشود حتما آبلیمو را هنگام سرو به ظرف سوپتان اضافه کنید.
اگر از جعفری خام خوشتان نمیآید میتوانید مقداری جعفری خرد شده را همراه با شیر به سوپ اضافه کنید تا هم پخته شود و هم عطر بی نظیرش در سوپ احساس شود.
اگر بعد از اضافه کردن شیر، سوپ رقیق شد، دو قاشق غذا خوری آرد برنج به آن اضافه کنید.
برای این سوپ میتوانید هم از جو پرک و هم از جو معمولی استفاده کنید، ولی اگر از جو معمولی استفاده کردید حتما ۲ ساعت از قبل جو را خیس نمایید.
مقدار هویج و ذرت را میتوانید با توجه به ذائقه تان تغییر دهید.
اگر نصف ۱ عدد فلفل دلمهای را ریز ریز خرد کنید و یا رنده کنید و به سوپ شیر اضافه کنید عطر و طعم آن بی نظیر خواهد کرد.
نکات تکمیلی در مورد سوپ شیر
سوپ شیر جزو سوپ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
سوپ شیر را میتوانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.