تاریخ انتشار: ۲۰:۲۴ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

این سه عادت عمر شما را صد ساله می‌کند

پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با استفاده از مدل‌سازی ریاضیاتی پیش‌بینی کرده‌اند که در میان سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۱۰۰ تعداد افرادی که ۱۰۰ سال و بیشتر عمر می‌کنند، افزایش می‌یابد که نشان می‌دهد احتمال عمرکردن بالای ۱۰۰ سال هر روز بیشتر می‌شود.

اقتصاد ۲۴- مایکل پرس، نویسنده مقاله و دانشجوی دکترا در دانشگاه واشنگتن، می‌گوید: «بسیار زیاد احتمال دارد که رکورد مسن‌ترین آدم روی زمین در همین قرن شکسته شود.

تا امروز رکورد مسن‌ترین انسان متعلق به جین کلمنت است؛ زنی فرانسوی که در سال ۱۹۹۷ در سن ۱۲۲ سال و ۱۶۴ روزگی از دنیا رفت. به گفته پرس ۶۸ درصد احتمال دارد که فردی تا سال ۲۱۰۰ به سن ۱۲۷ سالگی برسد و ۱۳ درصد احتمال دارد که فردی تا سال ۲۱۰۰ به سن ۱۳۰ سالگی برسد.


بیشتر بخوانید:دانستنی‌های خواندنی و جالب در مورد بدن انسان


عوامل زیادی در افزایش طول عمر انسان‌ها دخیل بوده است که از میان آن‌ها می‌توان به پیشرفت در علوم پزشکی و زیست‌شناسی کهنسالی اشاره کرد. در حقیقت آن قدر پیشرفت‌ها در زمینه زیست‌شناسی کهنسالی زیاد بوده است که برخی کارشناسان باور دارند ما بالاخره قادر خواهیم بود که پیری را «درمان» کنیم.

اندرو استیل، دانشمند و نویسنده کتابِ «بدونِ سن: علم جدید بزرگ‌تر شدن بدونِ پیر شدن»، می‌گوید: «فکر می‌کنم که اگر تمرکزمان را به جای بیماری‌های خاص، که مرتبط با سبک زندگی هستند، روی فرآیند پیری بگذاریم، به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا خواهیم کرد.»

برای مثال محققان در حال حاضر می‌خواهد بدانند که چطور می‌توان «سلول‌های سالخوردگی» را هدف قرار داد. سلول‌های سالخوردگی به جای این که تقسیم شوند و سلول‌های تازه درست کنند، می‌چرخند و مواد شیمیایی و مولکول‌هایی را آزاد می‌کنند که در کار سلول‌های سالم اختلال ایجاد می‌کنند و باعث ایجاد واکنش التهابی می‌شوند. با بالا رفتنِ سن، تعداد سلول‌های سالخوردگی افزایش پیدا می‌کند، اما مطالعاتی که روی موش‌ها انجام شده است نشان می‌دهد ما می‌توانیم این سلول‌ها را خارج کنیم و با این کار طول عمر موش‌ها را افزایش دهیم.

استیل می‌گوید «این که تصور کنیم آدم‌هایی که اکنون زندگی می‌کنند تا سال ۲۱۰۰ به سن ۱۲۰ سال به بالا برسند، اصلاً یک داستان علمی - تخیلی مربوط به آینده‌های دوردست نیست.»

یک مطالعه دیگر که در ماه مه منتشر شده است، با مطالعه نشانگر‌های زیستیِ پیرسالی در خون افراد به این نتیجه رسید که انسان‌هایی که در محیط‌های بدونِ استرس و بدونِ بیماری زندگی می‌کنند، به لحاظ نظری قابلیت عمرکردن تا سن ۱۵۰ سالگی را دارند.

علاوه بر این موارد، انسان‌ها می‌توانند کار‌هایی برای افزایش طول عمرشان انجام دهند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ توسط دانشگاه هاروارد انجام شد دریافت کسانی که ۵ عادتِ ساده سالم - خوردن غذا‌های باکیفیت و سالم، انجام روزانه حداقل ۳۰‌دقیقه تمرین‌های ورزشی معتدل تا شدید، حفظ وزن سالم، پرهیز از الکل و سیگار - را دنبال کرده بودند، عمرشان را تا ۱۰ سال افزایش داده بودند.

تحقیقات تازه‌تر نشان می‌دهد خوردن ۲ وعده میوه و ۳ وعده سبزیجات با کم‌کردنِ میزان مرگ‌ومیر مرتبط است.

دَن زونز، روزنامه‌نگار، می‌گوید، چند عادت خاص به مردمانِ مناطق آبی - مناطقی در سراسر جهان که مردمان‌شان عمر‌های طولانی دارند - کمک کرده تا طول عمرشان را افزایش دهند. برای مثال داشتنِ حداقل ۳ دوستِ صمیمی که می‌توانند به لحاظ عاطفی و احساسی از شما حمایت کنند، قدم‌زدنِ روزانه و ۲۰ دقیقه چرت روزانه در ۵ روز هفته، همگی به افزایش طول عمر این مردمان کمک کرده است.

استیل می‌گوید مسواک‌زدن و شستن دندان‌ها خطر بیماری‌های قلبی و فراموشی را کم می‌کند. بهداشت مناسب دهان و دندان شما را از شر التهاب‌هایی با درجه پایین که می‌توانند به سیستم ایمنی آسیب بزنند، خلاص می‌کند.

تحقیق دانشگاه واشنگتن با استفاده از داده‌های بانک اطلاعات دادۀ طول عمر بین‌المللی، که آدم‌های ۱۱۰ سال به بالا را در ۱۳ کشور جهان ردیابی می‌کند، انجام شد.

منبع: بهداشت نیوز
ارسال نظر