اقتصاد ۲۴ - با فرا رسیدن ماه محرم و آغاز عزاداریها در هیئت ها، برخی از صنوف و واحدهای تولیدی به طور مستقیم و غیر مستقیم در برگزاری هیئتها و عزاداریها دخیل هستند و به قول معروف بازارشان تکان میخورد.
البته که شیوع ویروس کرونا برگزاری هیئتهای عزاداری را تکان داده و روشهای جدیدی را عملیاتی کرده است به طوری که افراد کمتری به هیئت میروند و ممکن است بازارهای مذکور رونق سابق را نداشته باشند. در این گزارش به سراغ صنوفی رفته ایم که به طور مستقیم درگیر محرم و برگزاری هیئتهای عزاداری هستند.
در ابتدا به سراغ صنف فروشندگان پارچه رفته ایم، صنفی که در تهران به صورت عمده انواع پارچه میفروشند که به خصوص در این ایام فروش پارچه مشکی در واحدهای صنفی رونق پیدا کرده است.
گرانی پارچه سیاه به خاطر رنگ وارداتی!
محمد ولدخانی رئیس اتحادیه صنف بنکداران و طاقه فروشان پارچه اظهار کرد: فروش عمده پارچه و چادر مشکی از حدود ۲ ماه گذشته در بازار تهران رونق گرفته به طوری که پارچه فروشان چشم زیادی به فروششان در این ایام دارند.
وی افزود: تمامی پارچههای مشکی در داخل تولید میشوند و تنها در زمینه رنگ وابسته به نمونههای خارجی هستیم که به دلیل نوسان قیمت دلار، در قیمت نهایی پارچه تاثیر میگذارد و این کالا دچار نوسان قیمت میشود.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران و طاقه فروشان پارچه بیان کرد: از حدود ۴ ماه گذشته تولید پارچه مشکی در کشور آغاز شده بود و از هفته گذشته این پارچهها روانه بازار شده اند.
بیشتربخوانید:دولت سیزدهم فرمان توقف لابیگری در صنعت را بدهد/ منابع تولید را غارت کردند
ولدخانی ادامه داد: البته پارچه مشکی با چادر مشکی متفاوت است به طوری که تمام نیاز پارچه مشکی در داخل تامین میشود، اما چادر مشکی اینطور نیست. سالانه بین ۸۵ تا ۹۰ میلیون متر چادر در کشور مصرف میشود که تولید داخل تنها ۱۵ میلیون متر از نیاز را کفاف میدهد و مابقی وارداتی است.
قطع برق ظرفهای یکبار مصرف را هم درگیر کرد
بعد از استفاده از پارچههای مشکی که با ویژه بودن شرایط کرونا، بیشتر شده و بسیاری از افراد جامعه برای نصب کتیبهها و پارچههای مخصوص محرم بر سر در خانه هایشان اقدام میکنند. کالای بعدی مربوط به ظروف یکبار مصرف و استفاده از آنها برای توزیع نذورات است.
حمید صمدی رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف اظهار کرد: ممکن است محرم امسال با کمبود ظروف یکبار مصرف و افزایش قیمت آنها مواجه شویم.
وی افزود: از حدود دو ماه گذشته که تولیدکنندهها میبایست تولیدات خود را برای برگزاری هیئتهای عزاداری و نذریها افزایش میدادند، اما به دلیل قطعیهای مکرر برق نتوانستند به این امر دست پیدا کنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف بیان کرد: قیمت انواع ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف در کشور نسبت به محرم سال گذشته، دو برابر شده است که بزرگترین دلیل این امر کاهش تولید بوده است.
صمدی ادامه داد: قطعی روزانه بیش از ۶ ساعت برق، تنها بر کاهش روند تولید تاثیر نمیگذارد بلکه باعث خرابی برخی قطعات دستگاههای تولید میشود که تعمیر آنها هزینه زیادی روی دست تولیدکننده میگذارد.
وی تصریح کرد: واحدهای تولیدی و صنفی نهایت تلاش خود را میکنند که ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف به اندازه نیاز به بازار تزریق شود، اما پیش بینی میشود که امسال با کمبود مواجه شویم.
اقدام خوب فروشندگان البسه مشکی در محرم ۱۴۰۰
حسین آقاکوچکی رئیس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان تهران اظهار کرد: تولید پیراهن مشکی از حدود ۳ ماه گذشته در کشور آغاز شده و امروز در واحدهای صنفی عرضه میشود.
وی افزود: قیمت پیراهن مشکی نسبت به سال گذشته تغییر آنچنانی پیدا نکرده و تنها دلیل اختلاف به دلیل هزینه کارگران و هزینههای جاری مانند قبوض است به طوری که امروز هر پیراهن معمولی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان فروخته میشود.
رئیس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان تهران بیان کرد: به دلیل اینکه تولید و فروش پیراهن مشکی قالبا در ایام محرم انجام میگیرد، فعالان این صنف از دریافت سود اجتناب میکنند تا این اقدام آنها مورد قبول دستگاه امام حسین قرار گیرد.
گفتنی است امسال نیز مانند سال گذشته به علت تشدید شرایط کرونایی نمایشگاهی برای برگزار کنندگان عزاداریها و همچنین سهمیه ملزومات نذورات توسط اصناف در نظر گرفته نشده است و موارد مورد نیاز هر هیئت به صورت آزاد تهیه خواهد شد.
البته که با شرایط ویژه کرونایی نهادینه شدن ارسال ملزومات به صورت بسته بندی و خام در بستههای کمک مومنانه، مناسبتر خواهد بود.