اقتصاد ۲۴ - جنبش توقف طرح صیانت فعلا به بار نشست. اما فعالان اقتصادی از بررسی مجدد این طرح همچنان نگران هستند. نگرانی بخش بزرگی از کارشناسان، صاحبنظران، فعالان و تاجران به دلیل مقابله با بهارستان نشینان نیست بلکه از انزوای ایران در این شرایط سخت و نفس گیر اقتصادی است.
تولید کنندگان و تجار طی سالهای سخت کرونایی و تحریم توانستند با دست خالی برخی از جایگاههای محصولات و کالاهای ایرانی را در اقصی نقاط دنیا به هر شیوه و سبکی که فکرش را میکنید حفظ کنند. حالا با یک طرح میخواهستند این فعالیتهای به اصطلاح نیم بند را از این بخش فعال بگیرند.
بالاخره با پیگیریها، درخواستها و پیشنهادهای متخصصان، کاربران و بازیگران حوزه فناوری، نامهای با امضای بیش از ۲۰نماینده مجلس شورای اسلامی به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد که براساس آن، درصورت لغو اصل هشتاد و پنجی بودن طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی، این طرح میتواند در صحن علنی مجلس با حضور همه نمایندگان ملت بررسی شود.
سیده فاطمه مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق تهران درگفتگو با اقتصاد ۲۴ میگوید: دنیای امروز، دنیای دیجیتال است. به هرگونهای در این فضا کسب و کارها و تمام ارتباطات شغلی و درآمدی بسمت دیجیتال درحرکت است.
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه ادامه داد: کارخانههای بزرگ و مطرح خودرو سازی درجهان دیگر نگران سیستمهای جدید رقابت رقبای خود در عرصه تولیدات نیستند، بلکه نگران ارتقا و توسعه سیستم دیجیتال به موجب دورکاری کاربران و مانع استفاده از سیستم حمل و نقل شخصی و حتی مدرن شده اند.
موسس و رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان تهران و کانون ملی زنان بازرگان ایران گفت: چطور این فضا نمیتواند درکشور ما به عنوان یک جایگزین مناسب آن هم در شرایط ویژه اقتصادی کاربردیتر اجرا شود؟!
وی تصریح داشت: دنیای امروز جابجاییها و تردد برای حفظ امنیت، محیط زیست و برای کاهش مصرف سوخت اضافه، باشتاب باور نکردنی به سمت کارهای اینترنتی در حرکت است. اما متأسفانه این قانون حاکم برجهان توسعه در کشور ما با محدودیت تهدید میشود.
به گفته مقیمی؛ خیلی جای تعجب است که عدهای باورهای پیشرفت اقتصاد کشور را به غیر باور تبدیل میکنند و حاضرند همین اقتصاد نیمه جان کشور با آسیب چند برابر نسبت به سایر کشورهای هم تراز و قابل رقابت خود مواجه شود.
رئیس هیات مدیره اتاق مشترک ایران و گرجستان ادامه داد: کرونا دلیلی بر اثبات ضرورت کسب و کارهای اینترنتی شده است. آیا در این مدت شیوع بیماری درکشور دولتمردان توانسته اند راههای جبران خسارت کسب و کارها و بنگاههای اقتصادی را فراهم کنند؟! آیا تعطیلیهای ناشی از محدودیت ها، قطع برق و سایر راههایی که جزء به خسارت برای اقتصاد نرسید با تدبیر به موقع کمتر شده است؟! قطعاً خیر.
موسس و رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان تهران و کانون ملی زنان بازرگان ایران یادآور شد: خرید و فروش و بازار عرضه کالا به عنوان ویترینهای مجازی بهترین جایگزین در این شرایط شده اند، که حداقل از زمین گیری مشاغل متعدد خرد و درشت جلوگیری شود. البته اگر اجازه فعالیت از آنها سلب نشود.
بیشتربخوانید:نگاهی به پیامدهای اقتصادی طرح ضد اینترنت مجلس/ خود تحریمی با کشیدن دیوار در شبکههای مجازی
وی تأکید داشت: تمدید و رسیدگی به درخواست کارتهای بازرگانی متقاضیان امروز از طریق درگاههای تعبییر شده در حال صدور است. این سلسه مراتب مجازی به منظور احترام گذاشتن به مخاطبان وکاهش هزینه فعالان اقتصادی است. موضوعی که باید در کشور ما هرچه سریعتر تابوشکنی شود. حالا عدهای به جای ترغیب مردم به استفاده صحیح از این فضا قصد محدود سازی فرصتها و انگیزههای افزایش فعالیت اقتصادی را سر داده اند.
به گفته مقیمی؛ علاوه بر اینکه تشویقی برای توسعه کسب و کار علی رغم چشم انداز توسعه در نظر ندارند، بلکه میخواهند همین آب باریکه فعالیتها را به قعر فراموشی ببرند و اقتصاد و بنگاه داری را با ابزار سنتی منسوخ شده اداره کنند. قطعاً این روش هم مورد پسند خود نمایندگان منتخب از دل مردم نیست.
رئیس هیات مدیره اتاق مشترک ایران و گرجستان گفت: اگرکشوراینترنت قابل استفاده در سطح بین المللی را دارد و توانایی حفظ کاربران خارجی و داخلی را بر عهده میگیرد، محدود سازی اینترنت خارجی و جایگزینی نت ایرانی بسیار عاقلانه و قابل دفاع است. اما تا این لحظه هیچ اینترنت ایرانی که قابلت حضور در مجامع بین المللی مجازی را به کاربران داخلی و خارجی خود بدهد معرفی نشده و این یعنی همان قصه جیب خالی پُز عالی سرنوشت اقتصاد کشور ماست!
این فعال اقتصادی تأکید داشت: اگرخادمان در خانه ملت برنامهای برای فرهنگ سازی استفاده از اینترنت را نداشته باشند، آن وقت دچار دغدغه خواهیم شد. این بخش کلیدی جامعه که قسمت بزرگ وضع قانون و ترویج فرهنگ در تمام عرصهها را بر عهده دارد به راحتی میتواند به جای ایجاد شوکهای اقتصادی با تب تبعات منفی، جلسات و پیگیریهای لازم جهت ایجاد فرهنگ چگونگی استفاده از این فضا و حتی قابلیتهای دریافت منابع مالی از شرکتها و بنگاههای درآمد زا در این فضا را به گونهای ترسیم کند که توسعه اقتصاد با استانداردهای جهانی تطبیق تا پول وارد چرخه منابع مالی کشورشود.
وی تصریح داشت: این بزرگان مجلس نشین باید از نکات مثبت چنین فضایی برای مصالح اقتصادی کشور بهره برداری و نتایج آن را در دسترس مردم قرار دهند. نه جهت سهولت در کار و خدمتشان کل صورت مسئله را تنها برای چند نکته منفی حذف کنند.
مقیمی ادامه داد: برگزاری سمینارهای مشترک فعالان اقتصادی اتاقهای بازرگانی با سایر کشورها امروز در فضای مجازی محدود شده است. آیا آقایان اینترنت منحصر ایرانی جهت جایگزینی اینترنت فعلی دارند که بتواند چنین فضایی را برای افراد فعال در بخش اقتصادی ایجاد کند؟ آیا به عواقب طرحی که تنها از سوی سیاستهای برگرفته افراد خاص و جهت داده شده نشأت میگیرد فکر کردهاند؟!