تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
انتقاد انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد

تاخیر۶ماهه درتخصیص ارزمواداولیه شیرخشک

تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در نامه‌ای به مدیرکل حراست سازمان غذا و دارو با انتقاد از عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه این کالا، درباره تعطیلی کارخانجات هشدار دادند.

اقتصاد ۲۴ - انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در نامه‌ای به مدیرکل حراست سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه شرکت‌های عضو این انجمن بعد از گذشت شش ماه موفق به دریافت ارز برای واردات مواد اولیه شیرخشک نشده‌اند، خواستار رسیدگی فوری به این مساله شد و درباره تعطیلی کارخانجات به دلیل کمبود مواد اولیه هشدار داد، این انجمن همچنین اخیراً در نامه دیگری به رئیس سازمان غذا و دارو، آمادگی خود را برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اعلام کرده و خواستار حذف آن شده بود.

متن نامه انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد به حراست سازمان غذا و دارو به این شرح است:

احتراماً، به استحضار می‌رساند ماه گذشته لیستی از سازمان غذا و دارو در مورد تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به مواد اولیه شیرخشک اطفال به بانک مرکزی ارسال شده، ولی در عمل، تخصیص ارزی اتفاق نیفتاده است.

لازم به ذکر است نیمی از شرکت‌های عضو این انجمن پس از گذشت ۶ ماه هنوز موفق به دریافت ارز نشده و نیمی دیگر هم که مشمول شده‌اند عملاً هنوز موفق به دریافت آن از بانک مرکزی نشده‌اند.

علیهذا با توجه به نگرانی شرکت‌ها مبنی بر اتمام مواد اولیه موجود در انبار‌ها و به تبع آن عدم تولید محصول استراتژیک شیرخشک اطفال و بیم تعطیلی کارخانجات، خواهشمند است اقدامات مقتضی را در این خصوص مبذول فرمائید.

۱.۵ میلیون یورو مواد اولیه در گمرکات در شرف فساد است

  هفته گذشته رئیس انجمن شیرخشک نوزاد  گفته بود: ١.۵ میلیون یورو مواد اولیه تولید شیرخشک نوزاد در گمرکات دپو شده و در حال از بین رفتن است.


بیشتربخوانید:گرانی شیر خشک در راه است؟


به گفته هانی تحویل زاده، تغییر کد تعرفه‌ای این محصولات و انتقال آن‌ها به گروه کالایی دو موجب این اتفاقات شده و مقصر تمام آن‌ها نیز سازمان غذا و دارو و وزارت صمت است. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)

مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک نیز در واکنش به اظهارات تحویل زاده، ضمن تأیید موارد مذکور، اعلام کرد ۵۰۰ میلیون تن مواد اولیه تولید شیر خشک از طریق گمرک شهید رجایی بندر عباس وارد کشور شده است که بخشی از آن با درخواست صاحب کالا به دلیل شرایط نامناسب جوی بندر عباس به گمرک مشهد ترانزیت شده است. این کالا در گروه کالایی یکم و مشمول ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی بوده که پس از رسیدن به کشور، به گروه ۲۵ و بعد گروه ۲۷ تغییر یافته است.

وی ادامه داد: مکاتبات متعددی برای تغییر اولویت این کالا بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تخصیص ارز ترجیحی صورت پذیرفته، اما هنوز این درخواست مورد پذیرش وزارت صمت قرار نگرفته است و بنابراین هنوز ثبت سفارشی برای آن صادر نشده تا به گمرک اظهار شود.

منبع: مهر
ارسال نظر