تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۷
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

فعالان اقتصادی از مشکلات خود می‌گویند؛ از تحریم‌های داخلی تا آمار اشتباه صادرات

تازه‌ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس دغدغه‌های فعالان اقتصادی را نشان داده است؛ دغدغه‌هایی که تحریم‌های داخلی و آمار اشتباه صادرات را هم شامل می‌شود.

اقتصاد24 – مرکز پژوهش‌های مجلس به تازگی اقدام به انتشار گزارشی کرده که به سادگی دغدغه اصلی فعالان اقتصادی را نشان می‌دهد. در این گزارش که به اعتقاد مرکز پژوهش‌ها موضع رسمی این نهاد نیست و تنها بازتابی از آن چیزهایی است که فعالان اقتصادی بیان کرده‌اند، مسائل مختلفی به چشم می‌خورد.

در برخی از این اظهارنظرها ادعاهایی نیز دیده می‌شود که در حد خود قابل بررسی است. از جمله صحبتی که یکی از فعالان اقتصادی داشته و در آن عنوان کرده که میزان آمار واقعی صادرات از رقمی که اعلام می‌شود بسیار کمتر است.

مرکز پژوهش‌ها در این گزارش عنوان کرده است: «در این نشست، نمایندگان تشکل‌های توليدی، صادراتی و وارداتی و فعالان كسب‌وكارهای مختلف اعلام كردند مشکل تأمين ارز برای واردات، مقررات در حال تغيير و زمانبر شدن ترخيص مواد اوليه، بنگاه‌ها را در معرض خطر تعطيلی قرار داده به طوري كه پيش‌بينی می‌شود در چند ماه آینده در صورت تغيير نکردن شرایط با موجی از تعطیلی و بیکاری گسترده و به تبع آن كمبود برخی كالاها مواجه خواهیم بود.»

این مرکز در ابتدای گزارش خود عنوان کرده است: «گروه مطالعات محيط كسب‌وكار در مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي تصميم گرفت تا با دعوت از نمايندگان بزرگترين تشكل‌هاي توليدي و صنفي كشور و نيز توليدكنندگان و صادركنندگان عمده، از شرايط روز توليد و تجارت به خصوص بعد از افزايش نرخ ارز در ماه‌هاي 1397 آبان 13 مرداد و اجراي تحريم‌ها در دو مقطع اخير با محوريت دو سؤال از آخرين وضعيت بازارها مطلع شود. اين جلسات در سه روز 11، 12 و 27 آذر ماه 1397 در مرکز پژوهش‌ها برگزار شد.

اقتصاد24 قصد دارد در این گزارش و جدولی که در ادامه می‌آید به مهم‌ترین مسائلی بپردازد که عصاره سه جلسه نشست میان فعالان اقتصادی است و دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌ها اقدام به انتشار آن کرده است.

نکته مهم اما نحوه نتیجه‌گیری مرکز پژوهش‌هاست. این مرکز در انتهای گزارش خود آورده است: «در تحليل نظرات كارآفرينان، تجار و ديگر فعالان و تشكل‌هاي اقتصادي بايد در درجه اول توجه داشت كه مأموريت اين اشخاص، بيشينه كردن سود بنگاه يا اعضاي تشكل خودشان است و به همين دليل هرچه بيان و پيشنهاد مي‌كنند و انتظار دارند را بايد با توجه به اين نكته كليدي بررسي و ارزيابي كرد.»

جدول فوق، مهم‌ترین صحبت‌های مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی در این نشست است که اقتصاد24 آن را به صورت مدون درآورده است.
















































 

نام


 
   سمت

اظهارنظر


 مراد محمدزاده

 
 نایب رئيس انجمن توليدكنندگان جوجه یكروزه وضعيت به گونه‌اي شده كه بايد گفت چه كنيم كه زنده بمانيم؟ بنده در چند روز گذشته در چند كشور اروپايي تردد داشتم و هر كار كردم كه بتوانم مبالغي براي خريدهاي مرتبط با كارم جابه‌جا كنم اصلاً نتوانستم.

 
 محمد جعفري فشاركیمدیر عامل مجمع ملی خبرگان كشاورزي كشورتحريم هيچ كاري به توليد ما ندارد. اين دولت است كه با قيمت تضميني نامناسب و اعلام زودتر آن مشكلات عظيمي براي ما به وجود آورده است. چرا كاري نمي‌كنند كه كشاورز برود به سمت برداشت بيشتر از هر هكتار؟
 سیدرضا نورانی

 

 
 رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران مشکل ما این است که هنوز در فکر واردات هستیم و اینکه از کجا و چگونه می‌توانیم بیشتر واردات کنیم و به پتانسیل داخلی اهمیت نمی‌دهیم.  
 محمدعلی وحدتی

 

 
 نماینده سندیکاي شركت‌هاي توليدكننده برق  الان بالغ بر 60 درصد برق مصرفي كشور توسط شركت‌هاي غيردولتي تأمين مي‌شود و 40 درصد مابقي توسط بخش دولتي اعم از نيروگاههاي برق آبي و حرارتي و اتمي است. به دليل اعمال قيمتهاي تكليفي برق و عدم پرداخت مطالبات بخش خصوصي عملاً انگيزهاي براي ورود بخش غيردولتي به صنعت برق وجود ندارد.

 
 اسماعیل بازارچی

 
 نماینده انجمن صنفی لوازم خانگی ایرانبالغ بر یک هزار واحد تولیدکننده لوازم خانگی داریم که در حال حاضر فقط 800 واحد در حال فعالیت هستند و با همین روند اگر حمایتی از آنها نشود، سال آینده شاید 300 واحد بیشتر باقی نماند و بقیه جمع می‌کنند.
 امیرحسین وصالی

 
 نماینده انجمن صادرکنندگان کالاهای صنعتی  ما با دو سري از مشكلات سروكار داريم: يكسري از مشكلات بر اثر تحريمهاست كه سالهاست با آن دست‌وپنجه نرم مي‌كنيم و سري ديگر تحريم‌هاي داخلي است كه در وضعيت فعلي ظاهرا اين مشكلات داخلي خود را تحت لواي تحريم‌هاي خارجي پوشش داده‌اند درصورتي كه تحريم‌هاي داخلي و مشكلات ناشي از ناهماهنگي‌هاي داخلي بيشتر به ما آسيب مي‌زنند.
 علی مهاجری

 
 دبیر انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی  آماری که از صادرات بیان می‌شود با آماری که گمرک ارائه می‌دهد بسیار تفاوت دارد. با آمارهای واقعی یعنی نرخ‌های ارزی جدید، میزان پیمان‌سپاری بسیار بالاتر از میزان واقعی صادرات ماست.  
 محمد بازیان  

 نماینده اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران

 
من صادرکننده واقعی همه اسنادم موجود و مشخص است. باید این بساط ارز 4200 تومانی را در اسرع وقت جمع کنید و رانت بیشتر ندهید.

 
ارسال نظر