اقتصاد24 - حسین ذوالفقاری در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه سال 97 جزو سال های خاص کشور بود و آمریکا هرچه توانست علیه ایران انجام داد و کوتاهی نکرد، اظهار کرد: هماهنگی اپوزیسیون خارج از کشور، حمایت های مالی و اطلاعاتی و تسلیحاتی از عربستان و رژیم صهیونیستی، تحریک اقوام حتی در مسابقات ورزشی، عملیات روانی و تحریم ها بخشی از اقدامات آمریکا بود.
وی ادامه داد: اعلام کردند در روز 17 دی مردم به خیابان می آیند، اعلام کردند ایران جشن چهل سالگی خود را برگزار نخواهد کرد، هدف اصلی آنها از تحریم اقتصادی ایجاد بحران در کشور و بهم ریختن ثبات کشور و ایجاد ناامنی بود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: امسال مشکلات آبی، تقسیمات کشوری، قاچاق سلاح، فساد، احتکار و قاچاق کالا از داخل به بیرون از سایر مسائل مرتبط با حوزه امنیتی کشور بود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور همچنین با اشاره به اینکه رویکرد اصلی شورای امنیت کشور و وزارت کشور، پیشگیری بود، ادامه داد: تلاش شد که از ناامنی ها و برخی ناآرامی ها جلوگیری شود. بی سابقه ترین اقدامات را برای پیگیری حل مشکلات اقشار مختلف در شورای امنیت کشور داشتیم مثل حل مشکلات بازار، رانندگان یا حل مشکلات آبی.
وی با بیان اینکه اجازه ندادیم افرادی از تجمعات اقشار مختلف مردم سوء استفاده کنند، گفت: در کنار همه برنامه ریزی های همه دستگاه ها برای حفظ امنیت کشور، هدایت راهبردی رهبری یکی از عوامل اصلی تامین امنیت کشور بود. همه دستگاه ها هم برای حل مشکلات اقشار پیگیری لازم را انجام دادند حتی جلسات شبانه هم برای حل مشکلات برگزار شده است. حضور هوشمندانه همه نیروهای تامین امنیت کشور نیز دلیل دیگری برای تامین امنیت کشور بود، ولی عنصر مهم و کلیدی، هوشیاری و آگاهی مردم بود. مردم در کنار مشکلات خود، به خوبی می دانند امنیت کشور از مسائل اصلی کشور است. در نظرسنجیهای انجام شده تا 80 درصد مردم بالاترین رضایت را از امنیت کشور داشتهاند که خود مردم نقش مهمی در تامین امنیت کشور داشته اند.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: اعتبارات مرزی سال جاری کم بود و رقم بسیار پایین بود، اما صد در صد تخصیص داده شده است. 175 میلیارد تومان برای سال آینده در نظر گرفته شده که امیدواریم به موقع تخصیص یابد؛ زیرا هنوز خلاء مرزی قابل توجهی داریم. عمده مرزهای آسیب پذیر ما مرز مشترک با پاکستان و سپس کردستان است. در کنترل مرز مشترک با ترکیه اقدامات کم سابقه ای انجام داده ایم و بنا داریم عملیات مشترک با هم داشته باشیم، در مجموع مشکل خاصی در این مرز نداریم.
ذوالفقاری در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است در مرز ایران و پاکستان دیوارکشی شود، گفت: ما طرحی در این زمینه با همه ملاحظات زیست محیطی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی تهیه کرده ایم که شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تصویب کرده است. در واقع طرح ویژهای برای کنترل مرزهای شرقی داریم که اگر اعتبار آن اختصاص داده شود، امنیت این مرزها ارتقا مییابد؛ البته با 78 میلیارد تومان اعتباری که برای سال جاری در خصوص مرزها اختصاص داده شده بود، امکان اجرایی این طرح وجود ندارد. حتی با 100 یا 200 میلیارد تومان هم نمیتوان اقدام بزرگی برای کنترل مرزها انجام داد، اما اگر اعتبار کافی تامین شود و طرحهای ما در این زمینه تکمیل گردد، تا حد اطمینان بخشی مرزها کنترل میشود.
وی درباره اقدامات دولت پاکستان برای کنترل مرزهای مشترک خود با کشورمان، خاطرنشان کرد: دولت پاکستان همواره تاکید میکند که به دنبال کمک برای افزایش امنیت مرزهاست، اما در کنار این خواسته هنوز عزم جدی برای مقابله با گروهکهای تروریستی در خاک پاکستان شکل نگرفته است. گاهی اوقات میان دو واحد مرزی پاکستان 35 کیلومتر فاصله وجود دارد. بعد از حوادث اخیر تروریستی در جنوب شرق کشور جلسات متعددی با دولت پاکستان برگزار شده است و آنها به جد این قول را دادهاند که اقدامات اساسی داشته باشند و دغدغههای ما را مرتفع کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درباره آخرین وضعیت سربازان ربوده شده کشورمان گفت: پاکستان قول داده است اقدام ویژه برای آزادی آنها انجام دهد، البته آن گروه تروریستی که این کار را انجام داده است به دنبال امتیاز بیشتری است و خواهان آزادی افراد خود در ایران است که این کار شدنی نیست. درباره تماس تلفنی این سربازان با خانوادههای خود اطلاع دقیقی ندارم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا انفجار لوله گاز در اهواز خرابکاری بوده است، در این باره توضیح داد: هیچ گونه خرابکاری، اقدام تروریستی یا امنیتی نبوده است، بلکه نشت گاز موجب انفجار شده است. آسیب جدی به کاروان راهیان نور نرسیده است، اما راننده و کمک راننده یکی از این اتوبوسهای کاروان راهیان نور آسیب جدی دیده اند. چهار نفر از افرادی که در مسیر تردد داشتهاند فوت شدهاند.
ذوالفقاری در ادامه و در پاسخ به این پرسش که آیا خبر هک شدن دوربینهای ترافیک شهر تهران صحت دارد، بیان کرد: این خبر در حد شایعه است و اگر این اتفاق رخ داده باشد ما سریعا متوجه خواهیم شد، ولی در حال حاضر اطلاع خاصی به ما نداده اند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره آخرین اقدامات برای حل مشکلات مرزنشینان، گفت: برای مرزنشینان چهار استان آذربایجان غربی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کردستان 48 قلم کالا برای تبادل در مرزها در نظر گرفته شده است، یک لیست که شامل 100 قلم کالا هم میشود برای کل استانهای مرزی در نظر گرفتهایم. تلاشم بر این است که فعالیت مرزنشینان در چارچوب مقررات و از طریق مرزهای رسمی و همچنین در قالب بازارچههای مرزی انجام شود. در استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سیستان و بلوچستان هم فروش سوخت را در نظر گرفتهایم که مرزنشینان با قمیت مناسبی سوخت را به فروش می رسانند و سود آن را دریافت میکنند. این طرح برای چند استان دیگر هم اجرایی میشود. درخواست ما از مرزنشینان این است که از مرزهای غیر قانونی تردد نکنند.
ذوالفقاری درباره تامین امنیت مناسبتها در سال جاری، خاطرنشان کرد: امنیت این مراسم ها به صورت کامل برقرار شد. در ایام فاطمیه، عاشورا و لیالی قدر تهدیداتی وجود داشت، اما همه این مراسمها در امنیت کامل برقرار شد همچنین مراسم اربعین. با توافقات اخیر ایران و عراق تحولی در تردد زائران خواهیم داشت. طرفین عراقی موافقت کرده که روادید به صورت رایگان صادر شود و هزینه از زائران دریافت نشود. همچنین بحث تکمیل جادهها و راهآهن هم مورد توافق قرار گرفت و اگر بودجه کافی و به موقع به ما برسد تا زمان برگزاری مراسم اربعین ما میتوانیم زیرساختهای خود را در ایران تکمیل کنیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در بخش دیگری از این نشست، با ارائه گزارشی از وضعیت اتباع خارجی به خصوص افغانستانی در ایران، اظهار کرد: ما هزینههای ورود قانونی به کشور را کاهش دادهایم و در حال حاضر نیز هزینه ورود قانونی و غیر قانونی به کشور برابر است. ما این آمادگی را داریم که در سال 500 هزار ویزا صادر کنیم تا اتباع افغانستانی به صورت قانونی وارد کشور شوند. با این حال ورود غیرقانونی به خصوص از مرزهای پاکستان به کشور داریم. در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار اتباع افغانستانی به صورت قانونی در کشور ما حضور دارند و 750 هزار نفر از افراد افغانی که به صورت غیر قانونی در کشور حضور دارند را شناسایی کردهایم.
وی با اشاره به این که 480 هزار محصل افغانستانی در کشورمان مشغول به تحصیل هستند، در این باره بیان کرد: 25 هزار دانشجوی افغانستانی از دانشگاههای ایران فارغ التحصیل شدهاند. 16 هزار و 500 دانشجوی افغانی در ایران در حال حاضر در حال تحصیل هستند، 15 هزار نفر آموزش فنی حرفهای دیده اند، 24 هزار نفر زن ایرانی به صورت قانونی با اتباع افغان ازدواج کردهاند و هفت هزار نفر نیز به صورت غیر قانونی ازدواج کردهاند که ما با فرزندان آنها مشکل داریم که برای حل این مشکل لایحهای در دولت تهیه شده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه اتباع افغانستانی که دارای ویزا هستند، میتوانند تا یک سال در ایران اقامت داشته باشند، خاطرنشان کرد: ما کنترل مرزی را تشدید کردیم و با کارفرمایانی که افراد غیر مجاز بکار میگیرند برخورد خود را تشدید کردهایم. ظرفیت اردوگاهها را نیز افزایش دادهایم تا افرادی که به صورت غیر قانونی وارد کشور میشوند را نگهداری کنیم. بانک اطلاعاتی و سیستم بیومتریک نیز ایجاد کردهایم. در طی یازده ماه گذشته نیز بیش از 740 هزار نفر از اتباع افغانستانی که به صورت غیرقانونی در کشور حضور داشتهاند را به این کشور عودت دادهایم.
ذوالفقاری در ادامه این نشست با اشاره به پیش رو بودن چهارشنبه آخر سال، گفت: با افرادی که نظم را بر هم زده و ناامنی ایجاد کنند برخورد قاطع خواهد شد و افرادی که دستگیر شوند تا پایان تعطیلات آزاد نخواهند شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور همچنین در ادامه اظهاراتش با اشاره به تعطیلات نوروز و احتمال سفرهای خارجی هموطنانمان، اظهار کرد: به هموطنان این توصیه را میکنم که گرفتار کلاهبرداران نشوند. برخی از اتباع غیر ترک در ترکیه اقدام به گروگانگیری کردهاند. مردم مراقب باشند. همچنین ارزش ها و مقررات کشوری که به آن جا سفر میکنند را رعایت کرده و اگر مشکلی پیش آمد به سفارتخانههای کشورمان مراجعه کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه برای ایام نوروز دستورالعمل تهیه و به شوراهای تامین در سراسر کشور ابلاغ شده است، بیان کرد: مسائلی همچون امنیت منازل مردم، امنیت جادهها و اقامتگاهها مورد تاکید ما قرار دارد. حتما تاکید داریم که از اسکان مردم در نقاط پراکنده حاشیه شهرها، میادین و کنار رودخانه جلوگیری به عمل آید. اگر قرار است مردم در پارکها اسکان داده شوند، حتما آن پارکها دارای زیر ساختهای کافی باشد. تیمهای نظارتی مشترک، ساماندهی میشوند تا بر ارائه خدمات نیز نظارت داشته باشند و شبکه بانکی کشور نظارت میشود. نیروی انتظامی و بسیج حضور بیشتری در محلات خواهند داشت. برای مقابله با ترافیک هم شوراهای ترافیک باید با برگزاری جلسات تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. از استانداران و فرمانداران نیز این را میخواهیم که به جد دستورالعملها را دنبال کرده و از مردم میخواهیم با نیروی انتظامی همکاری لازم را داشته باشند.
منبع: ایسنا