تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

اشرف نشد، ولی غنی که شد

چند دهه است که فعالیت رسانه‌ای دارم، اما در طول این مدت حتی یک ملیجک که بیاید و کار رئیس جمهوری سابق افغانستان را انجام دهد را ندیده ام.

اقتصاد ۲۴-هر چه قدر سعی کردم جلوی خودم را بگیرم دیدم حق ملت بزرگ افغانستان نیست که چنین اتفاقاتی برایش رخ دهد و من نویسنده سکوت کنم، قطعا خواست خدا بود تا مردم افغانستان از شر این مترسک که افغانستان را به نابودی کشاند خلاص شوند.
دلم نیامد حرف دل مردم افغانستان که پاره تن ملت ایران هستند را نزنم و از مجامع بین المللی نخواهم این عروسک خیمه شب بازی آمریکا را هر جا که هست بازداشت و به دست محاکمه و مجازات بسپارند.

خون تک تک مردم افغانستان که طی مدت اخیر ریخته شده گردن این فرد می‌باشد که سر به زنگاه ملیون‌ها دلار از پول مردم افغانستان را دزدید و از کشور فرار کرد و مملکت را به امان خود رها کرد.

افرادی را مانند بن علی دیدیم که در تونس رسما از قدرت کناره گیری کردند و از کشور خارج شدند یا حتی افرادی مانند حسنی مبارک در مصر که علیرغم اینکه همه شرایط برای خروج اش از کشور فراهم بود، اصرار داشت که می‌خواهد آخرین روز زندگی اش در مصر باشد، یا افرادی مانند صدام حسین و قذافی که ماندند و در کشور خود کشته شدند یا افرادی مانند بشار الاسد که حتی تا زمانی که داعش به ۴۰۰ متری کاخ ریاست جمهوری اش رسید باز هم حاضر نشد نه خود نه خانواده اش کشور را ترک کند و ایستاد و جنگید تا کشور خود را نجات دهد یا حتی شاه سابق ایران که وقتی دید اوضاع در مملکت خراب است قبل از سقوط رسمی کشور را ترک کرد، یا ....

اما ندیدیم فردی اینقدر بی وجود و وجدان باشد که مملکت و مردم را تا لحظه آخر میان زمین و هوا بلا تکلیف بگذارد و بدون اینکه یک ارزن احساس مسئولیت داشته باشد رفتار کند.

البته باید توجه داشت وقتی برخی می‌پذیرند که فردی دارای چند شناسنامه و هویت را به چنین مسئولیتی می‌سپارند باید توقع چنین چیزی را هم از او داشته باشند.به هر حال وی برای خدمت به کشور دیگری قسم خورده و قطعا وفاداری اش بیشتر به جایی خواهد بود که برای آن قسم خورده و نه جایی که هویت آن را به ارث برده.


بیشتر بخوانید: روسیه: اشرف غنی باید محاکمه شود


علی‌ای حال پس از کنفرانس مطبوعاتی اخیر ذبیح الله مجاهد امید‌های زیادی مبنی بر اینکه تفکر طالبان جدید با طالبان ۳۰ سال پیش متفاوت است به چشم می‌آید و همه امیدوار هستند چنین باشد.یعنی شاید برخی به دلیل تبلیغات منفی زیادی که آمریکایی‌ها بر علیه طالبان انجام داده بودند و به دلیل رفتار‌های سابق طالبان از بازگشت آن‌ها ترس و واهمه داشتند، اما امروزه بسیاری به این فکر می‌کنند که طالبان حد اقل از مردم افغانستان هستند و شاید متوجه شده اند که ساختار عمومی افغانستان نیاز به حکومتی دارد که متفاوت با حکومت سابق آن‌ها است.

آقای مجاهد در کنفرانس مطبوعاتی خود به خوبی موفق شد چهره نوینی از طالبان به نمایش بگذارد و به نظر می‌آید در صورتی که دولت جدید افغانستان یک دولت ائتلافی با مشارکت همه گروه‌های سیاسی و اقوام افغانستان باشد و خواسته مردم افغانستان را در نظر بگیرد این شانس برای افغانستان وجود دارد تا پس از چندین دهه جنگ و خونریزی روی آرامش را به خود ببیند.


بیشتر بخوانید: ۲ هزار پناهجوی افغان در راه اوگاندا


علیرغم همه بلا‌هایی که سر مردم افغانستان آمده، اما باید توجه داشت که ملت افغانستان ملتی بسیار توانمند است و مهاجرین افغان موفق شده اند در بسیاری از کشور‌های دیگر بدرخشند و اگر این زمینه برایشان فراهم شود که در امنیت و آرامش به کشور خود برگردند و به بازسازی آن کمک کنند قطعا خواهند توانست کشور خود را از نو بسازند.

قطعا هم کشور‌های همجوار که خواهان ثبات و امنیت در افغانستان می‌باشند کمک خواهند کرد که افغانستان مجددا بتواند روی پای خود بایستد.حال باید نشست و دید آیا طالبان به صحبت‌های آقای ذبیح الله مجاهد و رهبران آن در ایجاد وفاق ملی و عفو عمومی و آزادی‌های نوعی همراهی خواهد کرد یا نه.

اگر اینگونه باشد می‌توان به آینده افغانستان امیدوار بود.اما قطعا این عفو عمومی نباید شامل حال فردی مانند محمد اشرف غنی باشد که چنین خیانت بزرگی به ملت افغانستان کرد و باید مجامع جهانی به دولت جدید افغانستان کمک کنند تا وی را بازداشت و مجازات کنند تا عبرتی شود برای دیگران.

دکتر عماد آبشناس / خبرگزاری آناتولی

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غغغ
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
به به پاره تن ایران ؟؟؟؟ جای سوال است پاره تن پاکستان و عربستان هستند اصلا گروه خونی ما به اونا نمیخوره بس کنید ایرانی و افغانی اصلا در یکجا جمع نخواهد شد چون نه اونا ما را قبول دارند نه ما اونا را فبول داریم بخصوص طالبان امریکایی و داعش و.....
ارسال نظر