اقتصاد ۲۴- پرسه دلار در محدود ۲۶ هزار تومان و تداوم کاهش شدید عرضه خودرو به بازار زمینه رشد قیمتها در بازار بیرونق خودروهای داخلی و وارداتی را فراهم کرد. این شرایط موجب ورود پراید ۱۱۱ به مرز ۱۵۰ میلیون تومان و رسیدن قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ به ۲۴۸ میلیون تومان شد، قیمت خودروهای خارجی نیز ۱۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافت.
سیر صعودی قیمت خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی که در یکماه گذشته با نوسان نرخ ارز و برخی تحولات سیاسی آغاز شده بود با وجود تعطیلات یک هفتهای بازار خودرو همچنان ادامه دارد. مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری از رشد ۵ تا ۲۰ میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی حکایت دارد. بهگفته کارشناسان صنعت خودرو و فعالان صنفی، نرخ اغلب خودروهای پرتیراژ داخلی و خارجی با قیمتهایی عرضه میشود که تاکنون در بازار خودرو بیسابقه بوده است.
افزایش قیمت همه خودروهای خانواده پراید و پژو در شرایطی است که سیر صعودی قیمتها در بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز همچنان ادامه دارد. اگرچه نرخ ارز متهم اصلی افزایش اخیر قیمت خودرو است، اما برخی فعالان صنفی، انتظارات تورمی، چشمانداز مبهم تحولات سیاسی در افغانستان، تغییر دولت، تداوم ممنوعیت واردات و افت شدید عرضه خودروهای داخلی را از دیگر عوامل مؤثر در رکوردشکنی اخیر قیمت خودروها در حاشیه بازار قلمداد میکنند.
رکوردشکنی قیمت انواع پراید
گزارش میدانی از قیمت انواع خودروهای پرتیراژ داخلی در آگهیهای فروش فضای مجازی در ۱۰ روز گذشته بیانگر تداوم سیر صعودی قیمت برخی خودروها و یا بالا ماندن قیمت بقیه خودروهایی است که تا هفته گذشته افزایش ۵ تا بیش از ۲۰ میلیون تومانی را تجربه کرده بود. این افزایش قیمت در خودروهای مونتاژی و وارداتی بهدلیل تأثیرپذیری بیشتر از نرخ ارز و کاهش شدید عرضه بهمراتب بیش از خودروهای پرتیراژ داخلی بوده است. در خانواده پراید قیمت پراید ۱۱۱ سفید با افزایش ۴ تا ۵ میلیون تومانی به ۱۵۰ میلیون تومان رسید.
همچنین قیمت پراید ۱۳۱ به ۱۳۷ میلیون رسید، نرخ پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ از ۱۶۰ میلیون تومان فراتر رفت و نرخ معمولی این خودرو به ۱۵۴ میلیون تومان رسید. علاوه بر پراید، قیمت سایر محصولات خانواده سایپا نیز سیر صعودی داشت بهنحوی که قیمت ساینا EX مدل ۱۴۰۰ فول به ۱۶۱ میلیون، ساینا پلاس دندهای به ۱۷۹ میلیون، ساینا s دندهای به ۱۷۷ میلیون، تیبا معمولی به ۱۴۹ میلیون، تیبا ۲ به ۱۶۰ میلیون، تیبا ۲ پلاس و کوئیک دندهای به ۱۷۲ میلیون، کوئیک اتوماتیک پلاس به ۲۳۰ میلیون، کوییک دندهای R به ۱۷۴ میلیون، تیبا صندوقدار پلاس به ۱۶۱ میلیون، وانت زامیاد به ۲۶۰، وانت زامیاد دوگانهسوز به ۲۶۶ و وانت زامیاد دیزل به ۳۲۲ میلیون تومان رسید.
در بازار خودروهای مونتاژی سایپا نیز قیمت آریو ۱۶۰۰ اتوماتیک به ۴۰۰ میلیون، چانگان CS۳۵ به ۵۰۰ میلیون، کیا سراتو ۲۰۰۰ به ۹۰۵ میلیون، سیتروئن C۳ به ۸۹۵ میلیون، شاهین G به ۳۷۵ میلیون، رنو ساندرو استپ وی اتوماتیک به ۵۳۰ و رنو ساندرو اتوماتیک به ۴۷۲ میلیون تومان رسید.
پژو ۲۰۶ در مرز ۲۵۰ میلیون
علاوه بر افزایش قیمت محصولات سایپا نرخ انواع خودروهای تولید و مونتاژ داخلی ایران خودرو نیز در ۲ هفته اخیر سیر صعودی داشته بهنحوی که نرخ پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ طی چند روز گذشته با افزایش ۲۰ میلیون تومانی از ۲۲۷ میلیون به ۲۴۸ میلیون تومان افزایش یافته است.
همچنین قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ به ۲۹۵ میلیون، پژو ۲۰۶ SD مدل ۱۴۰۰ به ۳۰۳ میلیون تومان، قیمت پژو ۲۰۷ دندهای مدل ۱۴۰۰ و ۲۰۷ اتوماتیک مدل پانوراما ۱۴۰۰ با رشد ۵ میلیون تومانی بهترتیب به ۳۶۵ و ۴۲۶ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتوماتیک به ۴۱۹ میلیون تومان افزایش یافت.
همچنین سمند EF۷ مدل ۱۴۰۰ به قیمت ۲۷۴ میلیون، دنا پلاس (تیپ یک مدل ۱۴۰۰-EF۷) به ۳۷۰ میلیون، سمند LX به ۲۴۶ میلیون، سمند EF۷ دوگانهسوز به ۲۸۹ میلیون، سمند سورن ELX به ۲۶۵ میلیون، دنا (تیپ یک) به ۳۲۲ میلیون، دنا پلاس دندهای توربو به ۴۲۳ میلیون، دنا پلاس اتوماتیک توربو به ۴۶۹ میلیون، پژو GLX ۴۰۵ به ۲۲۷ میلیون، پژو GLX ۴۰۵ دوگانهسوز به ۲۳۰ میلیون، پژو SLX ۴۰۵ به ۲۶۳ میلیون، پژو پارس به ۲۷۱ میلیون، پژو پارس دوگانهسوز به ۲۹۲ میلیون، پژو پارس LX به ۳۰۵ میلیون، پژو پارس اتوماتیک به ۳۸۴ میلیون، پژو ۲۰۷ دندهای به ۳۴۳ و پژو ۲۰۷ صندوقداربه ۴۰۴ میلیون تومان رسید.
در بازار خودروهای مونتاژی ایران خودرو نیز قیمت پژو ۲۰۰۸ به ۹۷۰ میلیون، پژو ۵۰۸ به یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون، دانگ فنگ H۳۰ به ۳۷۵ میلیون، رنو تندر E۲ به ۳۶۰ میلیون، رنو تندر پلاس دندهای به ۳۸۰ میلیون، رنو تندر پلاس اتوماتیک به ۴۸۷ میلیون، هایما اس ۵ توربو (S۵) به ۶۵۰ میلیون، هایما اس ۷ توربوی (S۷) به ۷۵۰ و نوع پلاس این خودرو به ۷۵۵ میلیون، رنو کپچر به ۹۵۰ میلیون و سوزوکی ویتارا اتوماتیک به یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون افزایش یافت.
گرانی تازه خودروهای میلیاردی
در بازار خودروهای خارجی نیز افزایش نرخ ارز و کاهش شدید عرضه این خودروها بهدلیل تداوم ممنوعیت واردات زمینه رشد قیمت خودروهای کارکرده و معدود صفر کیلومتریهای مدل ۲۰۱۷ در بازار را فراهم کرده است. افزایش قیمتی که موجب رشد تقاضای دلالها برای خرید اینگونه خودروها در بازار سوت و کور و بیمشتری خودرو شده است.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه قیمت خودروهای خارجی بین ۱۰ تا ۴۰ درصد گران شده و پیشبینی میشود این افزایش قیمت خودرو در هفته اول شهریور تداوم داشته باشد، گفت: سیر صعودی قیمت خودرو بهخصوص خودروهای پرمصرف که تقاضای بیشتری در بازار برای آنها وجود دارد همچنان ادامه دارد و احتمالا خودرو ارزان نخواهد شد.
بیشتربخوانید:صنعت خودرو سفرهای برای ارتزاق افراد خاص است
مهدی دادفر با اشاره به اینکه بهدلیل کاهش عرضه خودرو به بازار و همچنین افزایش قیمت دلار احتمالا همچنان قیمت خودرو افزایشی باشد، افزود: در بازار خودروهای خارجی بهدلیل افزایش نرخ دلار و تحولات سیاسی اخیر در منطقه شاهد افزایش قیمتها برای خودروهایی هستیم که اغلب کارکرده است و این رشد قیمت در برخی خودروهای وارداتی صفر کیلومتر مدل ۲۰۱۷ بهمراتب بیشتر از خودروهای کارکرده و دست دوم بوده است. او افزود: تجربه نشان داده متأسفانه با افزایش قیمتها مردم بیشتر برای خرید خودرو هجوم میبرند.
تابلوی جدید قیمت خودروهای خارجی
گزارش میدانی از قیمت خودروهای خارجی در آگهیهای فروش فضای مجازی نیز حاکی است نرخ هیوندای سانتافه ix۴۵، ۴ سیلندر دو دیفرانسیل به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، آزرا گرنجور ۴ سیلندر به ۲ میلیارد و ۳۸۰ میلیون، هیوندای النترا به یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون، هیوندای توسان ix۳۵، ۲ لیتر ۲ دیفرانسیل به یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون، هیوندای i۲۰ به ۷۸۰ میلیون، هیوندای اکسنت به ۷۴۰ میلیون، هیوندای سوناتا هیبرید، تیپ۳ (GLS Plus) به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون، هیوندای سانتافه ix۴۵، ۴ سیلندر ۲ دیفرانسیل به ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون، هیوندای النترا مونتاژی به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون، هیوندای سوناتا هیبرید، تیپ ۲ (GLS) به یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون، هیوندای توسان ix۳۵، ۲ لیتر ۲ دیفرانسیل به یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون، ولوو XC۹۰ اینسکریپشن به ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، نیسان جوک به ۹۴۰ میلیون، نیسان جوک اسپرت به یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون، نیسان جوک پلاتینیوم به یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون، بیام سری ۵ سدان ۵۳۰i به ۵ میلیارد و ۳۸۰ میلیون، بیام و سری ۷۷۳۰Li به ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، بیام و X۱ مدل ۲۵I به ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون، بی ام و ۲۸X۴ به ۵ میلیارد و بیامو سری ۷۷۳۰Li به ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
همچنین قیمت تویوتا CH-R تمام چرخ محرک به ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون، تویوتا راوفور ۲ دیفرانسیل عمان به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون، تویوتا پریوس تیپ C به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تویوتا CH-R هیبرید به ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون، رنو تالیسمان به یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون، رنو کولئوس به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون، رنو داستر SE ۲ دیفرانسیل به ۹۳۰ میلیون، تیولی سان یانگ به یک میلیارد، نیو کوراندو پرمیوم پلاس سانگ یانگ به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون و رکستون G۴ سانگ یانگ به ۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان رسید.