تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد:

پشت پرده طرح‌های وزیر پیشنهادی صنعت چیست؟/ برای صنعت جزیره‌ای تصمیم نگیرید!

مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی دولت احمدی نژاد می‌گوید: اعمال سلیقه درطرح‌های ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی صمت، راه حل مشکلات صنعت کشور نیست. چراکه چشم اندازه ۲۰ ساله کشور، برنامه‌های راهبردی برای توسعه تولید در نظر گرفته شده، اما هیچ وزیری جسارت عمل به آن را ندارد!

اقتصاد ۲۴- مفهوم واقعی جهش تولید هنوز در هیچ یک از بخش‌های صنعت کشور دیده نشده است. از دشواری تامین نهاده‌های وارداتی تولید به واسطه کاهش درآمد‌های ارزی تا قطعی برق و گرانی سایر هزینه‌های تولید وموانع بیشمار در بخش تجارت و معدن کشور، چالش وزیر صمت دولت رئیسی است. موضوعی که علی رغم شدت گرفتن، وزیرپیشنهادی صمت را مصمم به کسب کرسی در این وزارت خانه کرده است.

امیر واعظ آشتیانی معاون اسبق وزیر صنعت و مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی دولت احمدی نژاد درگفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: هدف از ارائه برنامه توسط وزیران پیشنهادی در ابتدای هر دولتی تنها یک نمایش است.

معاون اسبق وزیر صنعت ادامه داد: زمانی که برای اقتصاد کشور چشم انداز ۲۰ ساله ترسیم شده و هر دولتی موظف به اجرای برنامه‌های ۵ ساله اقتصاد می‌باشد، اعلام برنامه از سوی وزیران پیشنهادی در صحن مجلس به چه معناست؟!

وی گفت: اعلام برنامه جدید از سوی وزیرصنعت مغایرت سیاست دولتمردان تازه نفس با برنامه‌های اقتصادی تعریف شده در کشور را نشان می‌دهد. چراکه به اندازه کافی در برنامه‌های اقتصادی کشور طرح‌ها و هدف گذاری‌های صنعتی جا سازی شده است و تنها وزیری جهت اقدام به آن نیاز است.

به گفته واعظ آشتیانی؛ کشور برنامه‌های ۵ ساله و چشم انداز ۲۰ ساله دارد. در این برنامه‌ها اهداف و مسیر حرکت صنعت و تولید کشور به طور مجزا تعریف شده است.

مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی دولت احمدی نژاد یادآورشد: با چشم انداز ۲۰ ساله اقتصادی کشور، جایگاه بخش صنعت، معدن و تجارت به طور کلی و جزئی ترسیم شده است. پس قطعاً انتظاری برای برنامه جدید از سوی وزیر پیشنهادی دولت نیست و این رویه یعنی اعلام برنامه‌ها از سوی وزرای پیشنهادی هر دولتی اشتباه است. این حرکت نمادین نشان می‌دهد که دولت‌ها برنامه ۵ ساله اقتصاد‌ی که تدوین شده را قبول ندارد.

وی گفت: سهم تولید، تجارت در برنامه‌های ۵ ساله کشوربه طور کامل و دقیق لحاظ شده است. پس نمی‌توان انتظار داشت تحول در تولید و تجارت منحصر به یک دولت خاص باشد. حالا دولت باید تیمی را انتخاب کند که با توجه به مشکلات و موانع سر راه تحقق برنامه‌های توسعه‌ای کشور بتواند جسارت اجرای برنامه‌ها را داشته باشد. وزیرصمت باید عملیاتی باشد نه برنامه نویس!

واعظ آشتیانی گفت: برای به حرکت درآمدن چرخ تولید باید بازسازی مدیریتی شود و به نوعی چرخه مدیریت، جوان شود. اما کشوری که با مشکلات اقتصادی کلان در گیر است در حال حاضر جای آزمون و خطا ندارد. حالا بدنبال جوان گرایی هستند و این موضوع مهم را زمانی رقم می‌زنند که مشکلات زیادی گریبان اقتصاد به ویژه صنعت کشور را گرفته است.


بیشتربخوانید:وزیر پیشنهادی صمت چه برنامه‌ای برای تولید دارد؟/ تولید را با تعامل با دنیا نجات دهید


وی تصریح داشت: وزارت صمت نیاز به افراد متخصص و کارآمد دارد. نوسازی در عرصه مدیریتی باید در فضای آرامش نسبی رقم زده شود. از این رو تیم فعال در وزارت صمت باید کارآمد باشد نه صاحب سبک! از این رو یک لیدر خوب توانایی هدایت این تیم را قطعاً خواهد داشت.

مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی دولت احمدی نژاد گفت: تجربه گذشته عملکرد وزیران پیشین در وزارت صمت نشان می‌دهد که این وزارت خانه ادعای توسعه تولید دارد، اما برخلاف آن واردات بی رویه کالا، رشد قاچاق کالا به کشور، عدم تنظیم بازار و گسترش کاستی‌ها در تأمین نیاز تولید را با سرعت بیش از گذشته انجام داده است.

وی تأکید داشت: از سوی دیگربرخورد گمرک وسیاست‌های سازمان مالیاتی نبر سختی را با تولید و صنعت نشانه گرفته است، که مجموع این وضعیت نشان از ضعف مدیریتی در این وزارت خانه است.

وی تصریح داشت: کما اینکه در بسیاری از کشور‌های جهان، تولیدکننده از مزیت‌هایی، چون معافیت‌های مالیاتی یا تسهیلات ارزان قیمت برخوردار می‌شود و اگر کسی قصد سفته بازی داشته باشد باید مالیاتی بسیار سنگین پرداخت کند. این وضعیت در کشور ما تنها برای فعالان صنعتی کشور اتفاق می افتد و تاوان دلالان را صنعتگر می پردازد.

واعظ آشتیانی گفت:متأسفانه در کشورما تولیدکننده باید تمام هزینه‌ها را به شکل شفاف تسویه کند و در مقابله افرادی که دلالی می‌کنند بدون نظارت و پرداخت مالیات سودی شخصی به جیب می‌گذارند. باید بدنبال تغییر این نگاه به تولید و صنعت بود نه اینکه وزیرجدید نسخه جدید برای این بخش استراتژیک کشوردر نظر بگیرد.

معاون اسبق وزیر صنعت گفت: تمام این کُنش‌ها نشأت گرفته ازبرخورد جزیره‌ای با تولید کشور است. بزرگترین خیانت به بخش صنعت کشور انحصار طلبی وزیران پیشین بوده است. چراکه برای تسهیل در کار بدنبال ارائه راه‌های جدید بودند و تولید کشور را سردر گم نگه داشته اند.

وی تأکید داشت: وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم باید بداند و عمل کند که چطورصنعت کشوررا از این تصمیمات جزیره‌ای خارج کند.

ارسال نظر