تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۰
متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی در مرغداری‌ها ۱۰ درصد است

توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در کشور

  نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گفت: متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی برای هر واحد مرغداری ۱۰ درصد است و قطعی برق هم مزید بر علت شده تا تلفات افزایش یابد.

اقتصاد ۲۴-  حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه بیش از ۲ برابر نرخ مصوب است، اظهار کرد: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ ۹ هزار تومان به مرغدار عرضه می‌شود، درحالیکه قیمت مصوب ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است.

اسداله نژاد ادامه داد: با استمرار مشکلات توزیع نهاده‌های دامی، مرغداران از جوجه ریزی صرف نظر می‌کنند که امیدواریم مشکلات فعلی هرچه سریع‌تر مرتفع و قیمت مرغ متناسب با مولفه‌های تولید اصلاح شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران متوسط تلفات ناشی از تنش گرمایی برای هر واحد مرغداری را بیش از ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: برخی از واحد‌های مرغداری روزانه ۱۰ تا ۱۵ درصد تلفات می‌دهند و قطعی برق هم مزید بر علت شده تا تلفات افزایش یابد، از این رو واحد‌های مرغداری ناچارند به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که استفاده از هواکش را با ژنراتور داشته باشند.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۲۱ هزار تومان و مرغ گرم را ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش هزینه‌های تولید، مرغداران همچنان با قیمت مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان اقدام به عرضه می‌کنند که با این وجود قیمت مرغ نباید بالای ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان باشد.

این مقام مسئول از توزیع روزانه ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: مشکلات بازار ناشی از سودجویی و سیستم توزیع بر گرانی دامن زده است.


بیشتربخوانید:قیمت جوجه یک روزه کماکان ۲ برابر نرخ مصوب


وی با اشاره به اینکه عرضه مرغ منجمد تاثیر چندانی بر بازار ندارد، بیان کرد: ذائقه مردم به گونه‌ای است که از مرغ منجمد استقبال نمی‌کنند و از طرفی عرضه بسیار محدود است که نمی‌تواند تاثیر چندانی بر تعادل قیمت بگذارد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی، بیان کرد: در شرایط کنونی سوء مدیریت در توزیع مرغ در سطح کشور منجر به التهابات قیمت در بازار شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه گرانی مرغ ارتباطی به مرغدار ندارد، گفت: در حال حاضر عرضه مرغ با نرخ بالای ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تومان گرانفروشی است.

وی در پایان تصریح کرد: دستگاه‌هایی که وظیفه کنترل و نظارت دارند، باید جلوی سودجویی واسطه‌ها را بگیرند که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا دستگاه‌های مسئول کنترل نمی‌کنند؟

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر