تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
پیش‌بینی آب و هوا دشوار شد

تغییرات اقلیمی مهم‌ترین عامل وقوع سیل مرگبار آلمان و بلژیک بود

در ماه ژوئیه گذشته دو روز بارش بی‌سابقه باران در بلژیک و آلمان باعث طغیان رودخانه‌ها شد و جان بیش از ۲۰۰ نفر را در این دو کشور گرفت.

اقتصاد ۲۴-بر اساس مطالعات تحقیقی که روز سه‌شنبه منتشر شد، تغییرات آب و هوایی یکی از عوامل اصلی سیل‌های ویرانگر ماه ژوئیه در اروپا بود.

در ماه ژوئیه گذشته دو روز بارش بی‌سابقه باران در بلژیک و آلمان باعث طغیان رودخانه‌ها شد و جان بیش از ۲۰۰ نفر را در این دو کشور گرفت.

۳۹ تن از دانشمندان عضو سازمان «توصیف وضعیت آب و هوایی» می‌گویند گرم شدن ۱.۲ درجه‌ای آب و هوای زمین از انقلاب صنعتی به این طرف، احتمال وقوع سیلاب‌های تابستانی را بین ۲۰ تا ۹۰۰ درصد افزایش داده است.

این دانشمندان می‌گویند هرچند که شمال اروپا در فصل تابستان بار‌ها میزبان باران‌های شدید در طول سه قرن گذشته بوده است، اما این بار به دلیل نابودی بخشی از طبیعت و خشکی زمین، شاهد سیلاب‌های مرگبار بودیم.

این دانشمندان می‌گویند که سیلاب‌های ماه ژوئیه یک رویداد عظیم و بسیار نادر است، که کمتر محققی می‌توانست آنرا پیش‌بینی کند. اننو نیلسون، یکی از نویسندگان این گزارش از موسسه هیدرولوژی فدرال آلمان می‌گوید که پیش‌بینی باران‌های شدید امکان‌پذیر بود، اما وقوع سیلاب به این شدت به دلیل تبدیل شدن جنگل‌ها به زمین کشاورزی و یا ساخت و ساز‌های شهری غیرممکن بود. همزمان این گزارش می‌گوید که تغیرات اقلیمی عامل اصلی توده‌های هوای فشرده و بارندگی‌های شدید در تابستان است.

البته در این گزارش می‌خوانیم که به جز تغییرات اقلیمی، شرایط رودخانه‌ها و خاک و پوشش گیاهی در این مناطق نیز کمک زیادی به وقوع سیل کرده است.

هانا کلوک یکی دیگر از محققانی که به جمع‌آوری این مطلب کمک کرده است، می‌گوید: «برجسته کردن اینکه چگونه تغییرات آب و هوایی سیل و سایر تأثیرات را افزایش می‌دهد، بسیار مهم است. اما این مهم است که ما از تغییرات آب و هوایی به عنوان بهانه‌ای برای عدم فعالیت استفاده نکنیم. افراد، مقامات محلی و دولت‌ها هنوز می‌توانند تغییرات محلی و خاصی را انجام دهند که می‌تواند جان مردم را نجات دهد و اموال را از بدترین سیل‌ها محافظت کند.»

سیل‌های مرگبار ماه ژوییه باعث شده است تا کارشناسان آب و هوایی اروپا نیز به فکر بیفتند از فناوری‌های تازه‌تری در این زمینه بهره ببرند.

از جمله این که در رایانه‌هایشان از مدل‌هایی استفاده کنند که می‌توانند حابجایی و افزایش همزمان گرما و رطوبت را بسنجند. نویسندگان این گزارش می‌گویند اگر جهان با افزایش ۲ درجه‌ای گرما تا پایان قرن رو به رو شود با سیلاب‌های بسیار شدیدتر و تکراری‌تر از آنچه در تابستان شاهدش بودیم، مواجه خواهیم شد.

یورونیوز

ارسال نظر