تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۰

دختران دانش‌آموز افغان در مسیر رواندا

شبانه بسیج راسخ، بنیانگذار مکتب خصوصی «سولا» در افغانستان، روز سه شنبه گفت که حدود ۲۵۰ نوجوان دانش آموز، معلم، کارکنان و اعضای خانواده‌های آن‌ها افغانستان را ترک کرده و به رواندا می‌روند تا تحصیلات خود را در آنجا ادامه می‌دهند.

اقتصاد ۲۴-بنیانگذار یک مدرسه (مکتب) شبانه‌روزی دختران در افغانستان و مقامات دولت رواندا روز سه‌شنبه اعلام کردند که تمامی چند ده دانش‌آموز این مدرسه به همراه خانواده‌شان، آموزگاران و کارکنان مدرسه از بیم طالبان از کشور خارج شده و به کیگالی، پایتخت این کشور آفریقایی انتقال می‌یابند.

طالبان می‌گویند حکومت جدید آن‌ها با حکومت اول که در دهه ۱۹۹۰ در این کشور روی کار آمد و زنان را در ملأ عام اعدام و سنگسار می‌کرد، متفاوت است. با این حال از زمان به قدرت رسیدن این گروه اسلامگرا در کابل در ۱۵ اوت (۲۴ مرداد/سنبله)، ده‌ها هزار نفر از شهروندان افغان از بیم زندگی دوباره تحت قوانین و احکام سختگیرانه طالبان، ناامیدانه تلاش کرده‌اند تا کشور خود را ترک کنند.

شبانه بسیج راسخ، بنیانگذار مکتب خصوصی «سولا» در افغانستان، روز سه شنبه گفت که حدود ۲۵۰ نوجوان دانش آموز، معلم، کارکنان و اعضای خانواده‌های آن‌ها افغانستان را ترک کرده و به رواندا می‌روند تا تحصیلات خود را در آنجا ادامه می‌دهند.

وی در توئیتر درباره وضعیت این گروه نوشت: «همه در راهند تا از طریق قطر به کشور رواندا بروند، جایی که قصد داریم یک ترم تحصیلی را در خارج از کشور برای همه دانش‌آموزان خود آغاز کنیم.»

وی افزود: «ما امیدواریم هنگامی که شرایط موجود در کشور اجازه داد، به افغانستان بازگردیم.»

یولاند ماکولو، سخنگوی دولت رواندا نیز این اطلاعات را تأیید کرده است. او به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما از گروه سولا در رواندا استقبال می‌کنیم. ما به درخواست آن‌ها برای محرمانه ماندن اطلاعات مربوط به خودشان احترام می‌گذاریم و بنابراین در حال حاضر هیچ اظهارنظر دیگری در این زمینه نمی‌کنیم.»

چند روز قبل، بسیج راسخ گفته بود که مدارک دانش آموزانش را «برای محافظت از آن‌ها و خانواده‌های‌شان» سوزانده است.

او روز جمعه در پایگاه اینترنتی مدرسه‌اش نوشت: «من و دانش آموزان و همکارانم در امان هستیم ...، اما در حال حاضر افراد بسیاری هستند که احساس امنیت نمی‌کنند و یا روز به روز کمتر احساس امنیت می‌کنند. برای وضعیت آن‌ها در خودم احساس ناراحتی و ویرانی می‌کنم.»

سازمان ملل متحد روز سه شنبه هشدار داد که حقوق زنان افغان «خط قرمز» است و طالبان نباید از آن عبور کنند.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه در افتتاحیه نشست ویژه شورای حقوق بشر این سازمان در مورد افغانستان گفت: «خط قرمز اصلی، نحوه برخورد طالبان با زنان و دختران خواهد بود و اکنون بر عهده طالبان است که این تعهدات را به واقعیت تبدیل کند.»

طالبان امروز می‌گویند به حقوق زنان احترام می‌گذارند و زنان در کشور اجازه تحصیل و کار خواهند داشت.

خانم باشله در اوایل ماه اوت به گزارش مواردی از نقض حقوق بشر در افغانستان که می‌تواند «جنایت جنگی» و جنایات مربوط به آن تلقی شود، اشاره کرده بود. او روز سه‌شنبه نیز گفت که «اطلاعات معتبری» دریافت کرده که نشان دهنده «نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه» و «نقض حقوق بشر» در بسیاری از زمینه‌ها در کشور تحت کنترل طالبان بوده است.

علاوه بر رواندا، اوگاندا نیز در حال بررسی درخواست آمریکا برای پذیرش مهاجران افغان است. بر اساس گزارش‌های تأیید نشده، دولت کامپالا هفته گذشته با میزبانی حدود ۲ هزار شهروند افغان موافقت کرده است.

یورونیوز

ارسال نظر