تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
احتمال ورود بیماری از یونجه وارداتی

تعلل روسیه دلیل تاخیر در واردات یونجه

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور دلیل تاخیر در واردات یونجه از روسیه را تعلل در سپردن تعهد رعایت استاندارد‌های سلامت گیاه از سوی این کشور عنوان کرد.

اقتصاد ۲۴- مهدی قائمیان درباره دلایل تاخیر واردات یونجه از کشور روسیه به رغم ضرورت آن در شرایط خشکسالی، یادآور شد: واردات یونجه برای اولین بار نیست که انجام می‌شود و حدود ۵ سال پیش این محصول با دریافت مجوز‌های لازم وارد کشور شد.

وی ادامه داد: در آن زمان درخواست برای واردات از کشور اسپانیا بود و پس از آن کشور فرانسه نیز اعلام آمادگی برای صادرات یونجه به ایران کرد.

به گفته وی؛ سازمان حفظ نباتات به یک شرط با واردات یونجه موافقت کرد که محصول در کوره حرارتی خشک شده باشد.

قائمیان با بیان اینکه در بیشتر کشور‌های دنیا محصول یونجه پس از برداشت در مزرعه رها شده تا در آفتات خشک شود، اظهار کرد: در این روش از خشک کردن محصول بیمار‌های و آفات در آن باقی مانده و می‌تواند به کشور مقصد وارداتی منتقل شود.

این مقام مسئول افزود: بیش از ۱۰ نوع بیماری و آفات قرنطینه‌ای در یونجه وجود دارد و انتقال هر یک از آن‌ها تهدیدی برای بقای محصولات کشاورزی هستند و می‌توانند کشور را دچار خطر کنند.

قائمیان تنها راهکار جلوگیری از ورود آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای از طریق یونجه را خشک کردن آن‌ها در کوره‌های حرارتی دانست.

وی گفت: خشک کردن در کوره حرارتی علاوه بر از بین بردن آفات و بیماری‌ها موجب حفظ مواد مغذی آن می‌شود.

قائمیان دلیل تاخیر در صدور مجوز واردات از روسیه را نیز عدم تعهد آن‌ها برای خشک کردن یونجه به روش کوره‌های حرارتی عنوان کرد.


بیشتربخوانید:دام‌های گرسنه زیر تیغ


معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: سازمان حفظ نباتات چندین بار از کشور روسیه خواسته است که مستندات خود را برای خشک کردن به روش کوره ارائه دهد تا مجوز بهداشتی را صادر کند، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

وی خطاب به مسئولان و اتحادیه دامدارن گفت: ما شرایط خاص کشور را درک می‌کنیم، اما از مسئولان و اتحادیه‌ها می‌خواهیم اجازه دهند پروسه‌های لازم طی شود چراکه هر تعجیل و کوتاهی در این زمینه می‌تواند به قیمت از دست رفتن امنیت غذایی کشور تمام شود.

قائمیان تصریح کرد: بروز و شیوع یک آفت یا بیماری قرنطینه‌ای می‌تواند بخشی از محصولات کشاورزی را از بین ببرد و امنیت غذایی کشور را تهدید کند، پس از همه می‌خواهیم شرایط را بهانه‌ای برای فشار به سازمان حفظ نباتات نکنند و فرصت به همکاران ما برای واردات امن و سلامت محصولات دهند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر