تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
تلویزیون‌های لندنی در مورد نوع واکسن فرافکنی می‌کنند

عمده واکسن‌های سینوفارم از پکن بارگیری شدند

  رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین اظهار داشت: بخش زیادی از واکسنی که تا امروز از چین وارد کشور شده که کمی بیشتر از ۲۰ میلیون دز بوده، از شهر پکن بارگیری شده است. مراجع مورد اطمینان در وزارت خارجه نیز در این مورد اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

اقتصاد ۲۴ - مجیدرضا حریری در مورد اخبار منتشر شده پیرامون واکسن سینوفارم و تفاوت نوع ووهانی و پکنی آن اظهار کرد: صحبت کردن در مورد واکسن نیاز به تخصص دارد و مشخص نیست منبع این اخبار کجا است. یک کمپانی می‌تواند یک واکسن را در شهرهای مختلف یک کشور بسازد؛ مثلا آسترازانکا در نقاط مختلف جهان ساخته می‌شود، فایزر و مدرنا هم به همین شکل هستند. من اطلاعات دقیقی ندارم که شرکت سینوفارم در شهرهای دیگر هم تولید دارد یا نه، ولی وقتی یک شرکت تولیدکننده واکسن در عرض کمتر از یک سال حدود 3 میلیارد دوز واکسن ساخته است، طبیعتا کار یک خط تولید و یک کارخانه نیست.

وی افزود: در خود چین از همین واکسن استفاده می‌کنند، عمده واکسیناسیون در چین توسط سینوفارم یا ساینومک که مدل دیگری از واکسن‌های سینوفارم است. واکسن چینی که WHO یعنی سازمان جهانی بهداشت آن را تایید کرده، همین سینوفارم است. همه کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس هم از همین واکسن استفاده می‌کنند و خیلی زودتر از آن که به ایران وارد شود به این کشورها رفته است.

حریری همچنین در این باره توضیح داد: به قاعده امکان ندارد که این واکسن در خطوط مختلف تولید کیفیت متفاوتی داشته باشد، مانند بقیه داروها یا کالاهایی که تحت یک نام در خطوط مختلف تولید ساخته می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: مسئله اساسی این است که چرا باید در رسانه‌های رسمی ما در مورد هر موضوعی شایعات پخش شود؟ مسئولین واردکننده این واکسن که بخش عمده آن هم بر عهده وزارت امور خارجه بود بارها اعلام کرده‌اند که چنین موضوعی کذب است. منبع دیگری هم مبنی بر موثق بودن آن فعلا دریافت نکرده‌ایم.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر تفاوت قیمت آنها گفت: تفاوت قیمت واکسن ساخت خط‌های مختلف تولید هم شایعه است و مبنا ندارد. سینوفارم روز اول قیمت‌گذاری قیمت رسمی واکسن کرونا را 27 دلار اعلام کرد ولی بقیه واکسن‌سازها محصول خود را هم به قیمتی که اعلام کرده‌اند نمی‌فروشند. باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از واکسن‌هایی که سینوفارم صادر کرده رایگان بوده و به کشور ما هم چند صد هزار ودز به صورت رایگان داده است.

وی اضافه کرد: بخشی از این موضوع هم به روابط این کشورها با کشور تولیدکننده مربوط است. برای مثال به کشورهای سریلانکا و میانمار با 10 دلار فروخته شد، در دبی بخش زیادی از واکسن سینوفارم به عنوان فاز 3 مطالعات بالینی رایگان بود، این کار اواخر تابستان گذشته به ایران هم پیشنهاد شد اما مسئولین وزارت بهداشت قبول نکردند که فاز 3 مطالعات انسانی در ایران انجام شود. من فکر نمی‌کنم که این واکسن‌ها بیش از 10 دلار فروخته شود البته هیچ یک از این اطلاعات موثق و دارای سند و مدرک نیست بلکه بر اساس شنیده‌ها یا مشاهدات است.

حریری در ادامه خاطرنشان ساخت: مهم تامین واکسن است، در چین تا امروز 2 میلیارد دوز واکسن کرونا توزیع و تزریق شده و حدود 1 میلیارد دوز هم صادر شده است. از این 1 میلیارد دز تا امروز موفق شده‌ایم که بیش از 20 میلیون دز واکسن کرونا بگیریم، البته امیدواریم که این رقم تا 40 میلیون دوز که مذاکرات آن در جریان است تا ماه آینده در ایران به دست ما برسد و به مردم تزریق شود.

وی با تاکید بر تایید شدن سینوفارم توسط سازمان جهانی بهداشت گفت: واکسن سینوفارم یکی از 4 واکسن تایید شده بین‌المللی است؛ تنها فایزر، مدرنا، آسترزنکا و سینوفارم توسط WHO تایید شده‌اند. اینکه از همان یک واکسن تاییدشده بین‌المللی هم مردم را دلسرد یا وحشت‌زده کنیم، چیزی به جز ایجاد وحشت عمومی و کمک به کسانی که در چند جبهه با واردات یا حتی تزریق واکسن مخالف هستند، نیست. همه باید دست به دست هم دهیم و هر کسی از هر روابطی که در دنیا دارد و می‌تواند به واردات کمک کند این کار را انجام دهد.


بیشتربخوانید:جنگ گمرک بر سر واکسن وارداتی کرونا


حریری تصریح کرد: در این مورد موضوعی که باید مورد توجه همه باشد این است که واکسیناسیون تنها توسط دولت و تنها بر اساس اولویت‌های ملی توزیع شود. اولویت‌های صنفی و دسته‌ای و رانت‌هایی که در حوزه دریافت یا واردات واکسن ممکن است وجود داشته باشد را از بین ببریم. دولت تنها از طریق دولت و حتما به صورت رایگان تزریق شود. همچنین حتما باید بر اساس سندهای اولویت‌بندی باشد که روز اول منتشر شد، متاسفانه امروز شاهد هستیم که بسیاری از این اولویت‌بندی‌ها رعایت نمی‌شوند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین درباره ایجاد واکنش‌های منفی درمورد مسائل مربوط به چین گفت: بخشی از این واکنش‌های منفی به این موضوع برمی‌گردد که رسانه‌های رسمی در کشور ما مرجعیت خود را از دست داده‌اند و یک نوع بی‌اعتمادی عمومی نسبت به اخبار منتشر شده در رسانه‌های عمومی وجود دارد، متاسفانه ما فضای رسانه‌ای را به چند کانال لندن‌نشین باخته‌ایم، آنها تبدیل به مرجع خبر شده‌اند. قاعدتا آنها دلشان برای مردم نمی‌سوزد و به دلایل سیاسی با هرچیزی که منفعت عمومی مردم در آن باشد، مخالفت می‌کنند و در نتیجه همین شایعات در کشور بپیچد.

وی افزود: موضوع بیشتر این مسائل بیش از آنکه از یک واقعیت اجتماعی یا علمی باشد، سیاسی است. در مورد شایعات پیرامون واکسن سینوفارم هم موضوع بیشتر سیاسی است. تلویزیون‌های لندنی تا یک ماه و نیم پیش که سرعت واکسیناسیون بسیار کم بود، مدام می‌گفتند چرا واکسن به دست مردم نمی‌رسد؟ حالا که سرعت نسبت به آن زمان بیشتر شده نسبت به نوع واکسن فرافکنی می‌کنند. اینها بیشتر در جهت ایجاد تشویش است تا از این آب گل‌آلود ماهی سیاسی خود را بگیرند. وگرنه واکسن سینوفارم که به کشور ما وارد می‌شود توسط سازمان جهانی بهداشت تایید شده است.

حریری همچنین اظهار داشت: تا جایی هم که من اطلاع دارم بخش زیادی از واکسنی که تا امروز از چین وارد کشور شده که کمی بیشتر از 20 میلیون دز است، از شهر پکن بارگیری شده است و مراجع مورد اطمینان در وزارت خارجه نیز در این مورد اطلاع‌رسانی کرده‌اند. دوستان ما در وزارت خارجه و همچنین سفارت ایران در چین با وجود اختلاف ساعت بین ایران و چین به صورت 24 ساعته تلاش می‌کنند که مقدار بیشتری واکسن را به دست مردم برسانند.

وی در پایان خاطرنشان ساخت:‌ این موضوع نه نیاز به کارزار و نه تبلیغات دارد، الان که برخلاف چند ماه پیش مجموعه نظام باور کرده‌اند و عزم دارند برای اینکه واکسن وارد کنند و واکسیناسیون را انجام دهند، همه از چندگانگی پرهیز و اجازه دهیم تا واکسن از طریق مبادی رسمی دولت وارد شود و بر اساس اولویت‌بندی سنی و مشاغل پرخطر واکسیناسیون انجام شود. این کار بهتر از آشفته‌تر کردن وضعیت است یا اینکه عده‌ای هنوز به دنبال این باشند که واکسن وارد کنند و به خود یا کارگران خود تزریق کنند. به نظر من همه این کارها اشتباه است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر