تاریخ انتشار: ۱۵:۲۳ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰

گیر افتادن بیش از هزار مسافر در فرودگاه مزارشریف افغانستان

سازمان‌دهنده این پرواز‌ها که از تاخیر‌ها در پرواز خشمگین است، در گفتگو با رویترز وزارت خارجه آمریکا را متهم کرد که نتوانسته است موافقت طالبان را با انجام پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی مزارشریف در شمال این کشور دریافت کند.

اقتصاد ۲۴-حدود هزار مسافر از جمله شهروندان آمریکایی‌ها در روز‌های اخیر در شهر مزارشریف افغانستان سردرگم شده‌اند و منتظر دریافت مجوز پرواز‌های چارتری خود هستند.

سازمان‌دهنده این پرواز‌ها که از تاخیر‌ها در پرواز خشمگین است، در گفتگو با رویترز وزارت خارجه آمریکا را متهم کرد که نتوانسته است موافقت طالبان را با انجام پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی مزارشریف در شمال این کشور دریافت کند.

این فرد که به دلیل حساسیت موضوع نخواسته نامش افشا شود گفت: «آن‌ها [وزارت خارجه]باید برای به خطر انداختن جان این افراد پاسخگو باشند.»

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، این موضوع را که آمریکایی‌ها در معرض خطر هستند به چالش کشید و گفت دولت آمریکا این موضوع را تایید نکرده که فردی از اتباع آمریکایی در مزارشریف در حال تلاش برای خروج از فرودگاه باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این کشور نیرویی در افغانستان ندارد بنابراین فاقد ابزار قابل اعتماد برای تأیید جزییات پرواز‌های چارتری است.
این مسئول به رویترز افزود: «ما به انجام تعهد طالبان چشم دوخته‌ایم که گفته‌اند به مردم اجازه می‌دهند آزادانه از افغانستان خارج شوند.»

مایک مک کال، نماینده ارشد جمهوری‌خواهان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته به فاکس نیوز گفته بود که شش هواپیما در فرودگاه مزار شریف گیر افتاده‌اند و قادر به پرواز نیستند چراکه آن‌ها مجوز پرواز را از طالبان دریافت نکرده‌اند. وی این افراد را شامل آمریکایی‌ها و مترجمان افغان ذکر کرد.

وی گفت که طالبان مسافران را به خاطر برخی خواسته‌ها گروگان گرفته‌اند. برخی منابع رویترز به شرط ناشناس ماندن این گزارش را رد کرده‌اند.

مایک والترز، نماینده دیگر جمهوری‌خواه از وزارت خارجه آمریکا خواست با سازمان‌های غیردولتی همکاری کند که به گفته وی در تلاش هستند پرواز‌های چارتری را برای خروج آمریکایی‌ها و افغان‌های در معرض خطر سازماندهی کنند.

والتر در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با استناد به اظهارات چندین سازمان غیردولتی به پرواز‌های چارتری در دسترس و آماده پرواز اشاره کرده است.

نیرو‌های آمریکایی و ناتو در پایان ماه اوت به صورت کامل از افغانستان خارج شدند و تاکنون قدرت به‌طور کامل جز در ولایت پنجشیر در اختیار طالبان قرار گرفته است. تصمیم جو بایدن برای خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان بعد از گذشت دو دهه از زمان حمله این کشور در دولت جرج بوش پسر، انتقادات بسیاری را در میان مخالفان و حتی متحدین ایالات متحده آمریکا برانگیخته است.

یورونیوز

ارسال نظر