اقتصاد ۲۴-سازمان ملل متحد اعلام کرد که شرکت کنندگان در نشست اضطراری کمک به افغانستان در ژنو سوئیس متعهد به تامین کمکهای بشردوستانه به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد دلار برای مواجهه با بحران انسانی در این کشور شدند.
سازمان ملل متحداز روز دوشنبه سیزدهم سپتامبر میزبان نخستین نشست اضطراری کمک به افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور است که در ژنو سوئیس برگزار میشود.
پیشتر این نهاد بینالمللی اعلام کرده بود که برای کمکهای فوری بشردوستانه به ۱۱ میلیون نفر در افغانستان به بیش از ۶۰۶ میلیون دلار تا پایان سال نیاز دارد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از افغانستان، فقر و گرسنگی در این کشور از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه گذشته که با کاهش کمکهای بینالمللی همراه شده، افزایش یافته است.
همچنین تشدید بحران در افغانستان بر نگرانیهای جهانی در خصوص مهاجرت گسترده مردم این کشور افزوده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه پس از نشست اضطراری در ژنو هشدار داد که احتمال فروپاشی اقتصادی در افغانستان به گونهای که مواد غذایی بسیاری از افغانها تا پایان ماه جاری تمام شود، بسیار جدی است.
از همین رو مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه از اهداکنندگان کمکهای بشردوستانه خواست تا تعهدات روز دوشنبه خود را در اسرع وقت به کمکهای نقدی تبدیل کنند. او گفت که این بودجه میتواند افغانهایی را که به غذا و مراقبتهای بهداشتی دسترسی ندارند، نجات دهد.
نشست اضطراری ژنو با حضور مقامهای ارشد سازمان ملل متحد و دهها نماینده دولتی از جمله هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان شروع شد.
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل در این کنفرانس وعده داد که کشورش ۶۴ میلیون دلار به صورت کمکهای بشردوستانه به افغانستان اختصاص خواهد داد. فرانسه هم اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون یورو برای کمک به مردم افغانستان اختصاص میدهد.
همچنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان که در نشست ژنو حاضر بود، از اختصاص ۵۰۰ میلیون یورو (۵۹۰ میلیون دلار) به منظور کمک به افغانها خبر داد. دانمارک، نروژ، چین و پاکستان نیز اعلام کردهاند که میلیونها دلار برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان اختصاص میدهند.
اختصاص کمکهای بشردوستانه به افغانستان در حالی است که مقامهای ارشد سازمان ملل متحد تاکید دارند که تعامل با طالبان برای رفع نگرانیها در این کشور بسیار مهم است.
یورونیوز