تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

دو سوم دشت‌های کشور در وضعیت بحرانی به سر می‌برند

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی پیش از این خطر فرونشست زمین را «بسیار جدی» دانسته، نسبت به مصرف بی‌محابای آب‌های زیرزمینی هشدار داده و گفته بود این امر «می‌تواند سرزمین را از شرایط زیستی خارج کند».

اقتصاد ۲۴-دبیر انجمن آب‌شناسی ایران اعلام کرده از ۶۰۹ دشت کشور بیش از ۴۰۰ دشت در حالت بحرانی قرار دارند؛ «به مرور ظواهر فرونشست زمین در این دشت‌ها در حال نمایان شدن است و عموما خسارات ناشی از فرونشست زمین در دشت‌ها قابل جبران نیست. اگر به تاسیسات احداث شده در دشت در زمان فرونشست غیرهمسان خسارت وارد شود باید این تاسیسات تخریب و مجددا احداث شود، در بسیاری از نقاط کشور با این تبعات مواجه هستیم».
رسول میرعباسی هم‌چنین در مورد وقوع زلزله در چنین شرایطی هشدار داده و گفته «وقتی یک دشت دچار فرونشست می‌شود از نظر زمین‌شناسی نیز دچار تحول خواهد شد؛ مثلا اگر دشت در حالت عادی باشد یک زلزله چهار ریشتری خسارتی به سازه‌های احداث شده وارد نمی‌کند، اما اگر دشت دچار فرونشست باشد، زلزله سه و یا چهار ریشتری به اندازه یک زلزله شش ریشتری و یا بیشتر خسارت وارد می‌کند، زیرا سازه‌ها متزلل هستند».

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی پیش از این خطر فرونشست زمین را «بسیار جدی» دانسته، نسبت به مصرف بی‌محابای آب‌های زیرزمینی هشدار داده و گفته بود این امر «می‌تواند سرزمین را از شرایط زیستی خارج کند». برخی کارشناسان نیز میزان فرونشست زمین در تهران را ۹۰ برابر حد استاندارد اتحادیه اروپا برآورد کرده‌اند.

اسکان نیوز

ارسال نظر