اقتصاد۲۴- امروزه انتخاب بسیاری از افراد برای ورودیهای ساختمانی درب اتوماتیک شیشه ای میباشد. حفظ برودت و گرمای فضا، تردد آسانتر، تمیز ماندن داخل ساختمان و زیبایی ظاهری آن از دلایل عمده انتخاب فروشندگان و ساختمانسازها بوده است. معمولا در مکانهایی که افراد دارای معلولیت ممکن است تردد کنند، حتما وسیله مناسب شرایط آنها باید در نظر گرفته شود؛ و چه چیزی بهتر از دربی که بدون نیاز به لمس و قدرت حرکت را برای مراجعه کنندگان آسان میکند؟
در اکثر فضاهای پرکاربرد مانند هتلها، بیمارستانها، فروشگاهها، بانکها و آزمایشگاهها سعی بر استفاده از تجهیزاتی است که بتوانند به صورت اتوماتیک کار کنند و خدمات رسانی را آسانتر کنند؛ یکی از این تجهیزات، دربهای اتوماتیک هستند.
انواع درب اتوماتیک شیشه ای و نکات ممتاز آن
اگر دقت کرده باشید حتما متوجه این موضوع شدهاید که اصولا در فضاهای مختلف از دربهای اتوماتیک متفاوتی استفاده میشود. تفاوت در میزان تردد افراد، شکل ظاهری ساختمان، عرض ورودیها و البته نیازسنجی محیطی میتواند در انتخاب انواع درب اتوماتیک شیشهای موثر باشد. در ادامه دربهای اتوماتیک پرکاربرد را معرفی خواهیم کرد.
درب اتوماتیک کشویی
نام دیگر این دربها اسلایدینگ است. دربهای کشویی از رایجترین انواع درب اتوماتیک هستند و در کشور ما بسیار پرطرفداراند. این دربها حرکتی خطی دارند و ۲ لته آن بر روی ۱ ریل صاف و مستقیم نصب میشود. این دربها پس از فرمان حسگر بالای آنها به موتور، شروع به حرکت میکنند. اگر در مکانی پرتردد قصد نصب درب شیشهای اتوماتیک دارید، پیشنخاد ما به شما دربهای اتوماتیک کشویی است.
درب اتوماتیک تاشو یا اتوبوسی
ساختار این دربها به این صورت است که هر لته به ۲ لنگه تقسیم میشود و هر ۲ لنگه توسط لولا به هم متصل هستند. این لنگهها در صورت فرمان حسگر به موتور، بر روی هم قرار گرفته و کنار میروند. حسگر موجود در آنها از برخورد لته با اشیاء و افراد جلوگیری میکند.
این دربها حرکتی سریع، نرم و ایمن دارند و وجود مرکز کنترل برای عدم اجازه ورود و قفل در مدت زمان معلوم که برای آن تعریف شده، کار را تحت کنترل شما قرار داده است. حالت نیمه باز این دربها بسیار به صرفه و اقتصادی است. به این صورت که تنها یک لنگه حرکت کرده و کنار لنگه دیگه متوقف میشود.
درب اتوماتیک تلسکوپی
این دربها تا حد زیادی شبیه به دربهای کشویی هستند و حرکتی خطی دارند. تفاوت عمده این دربها عریضتر بودن لتههای آن و امکان تردد گستردهتر و عبور اشیاء بزرگتر است. این دربها قابلیت تنظیم دائم باز و یا قفل، نیمه باز و همواره باز دارند که مدیریت را برای افراد راحتتر میکند.
عملکرد این دربها از دربهای کشویی پیشرفتهتر است به طوری که در دربهای تلسکوپی، لته اول مرکزی متحرک روی لته دوم متحرک قرار میگیرد و هر دو بر روی لته ثابت میایستند. ابعاد شیشه سکوریت آنها توسط سلیقه شما قابل تغییر است به شرطی که تکنسین حجم موتور را مناسب با آن در نظر بگیرد.
درب اتوماتیک سوئینگ
همان دربهای لولایی گذشته هستند که اتوماتیک شدهاند و مزایای اقتصادی فراوانی را همراه خود داشتهاند. دربهای قدیمی اگر به صورت بازویی باز و بسته میشوند، قابلیت تبدیل به درب اتوماتیک را دارند. در بالای این دربها حسگر نصب میشود و موتور و لولایی متصل به آن تهیه میشود.
نکته جالب عدم نیاز به ریل است که هزینه را برای صاحب کار بسیار پایین میآورد. اگر در مکانی عرض بسیار کم بود، فضا ریل وجود نداشت و نیاز به صرفه جویی در انرژی و عدم لمس در بود، حتما به استفاده از این دربها فکر کنید.
درب اتوماتیک قوسی
این دربها نامهای متفاوتی از جمله منحنی، دوار، کرو و گردان به خود گرفتهاند. معمولا در مکانهایی که طراحی ساختمان به صورت گرد است و بیشترین عرض برای عبور از آنها لازم است، این دربها مورد استفاده قرار میگیرند. تنظیم سرعت، زیبایی و مدرن بودن، کم صدایی، حفظ انرژی و آلودگی کمتر صوتی و محیطی از مزیای عمده این دربها است.
در این درب ۲ لته و فریم آلمنیومی وجود دارد که لتهها روی یک ریل منحنی شروع به حرکت میکنند. به طور کل قالب این دربها به صورت نیم دایره است اما حسگر، هنگر و موتور آن مانند دربهای اتوماتیک دیگر است.
قیمت درب شیشه ای
موارد بسیاری در قیمت درب شیشه ای اتوماتیک موثر است. از جمله آپشنهای هر درب، خروج از حالت استاندارد، نوع شیشه، نوع فریم و رنگ شیشه سکوریت آن. در بسیاری از پروژهها قیمت گذاری تنها پس از حضور تکنسین در محیط، نقشه کشی و اعمال سلیقه مشتری امکان پذیر است.
اپراتوری که شما استفاده میکنید بسته به اینکه چقدر سابقه کار دارد و ایرانی یا خارجی است، هزینه متفاوتی دارد. جنس یراق آلات، قدرت موتور و باتریهای محافظی که باید برای آنها استفاده شود، متراژ ریل گذاری و شکل قوسی یا صاف ریل در قیمت نهایی کار اثر گذار است. در انتخاب اپراتور به گارانتی داشتن آن نیز بسیار توجه کنید.
اجزای بنیادین درب اتوماتیک شیشه ای
در دربهای شیشهای که به صورت اتوماتیک کار میکنند، قطعاتی وجود دارد که کیفیت هرچه بهتره آنها، روند کار دربها را بهتر میکند؛ مانند موتور دانکر دقت کنید که اپراتوری که برای محیط مورد نظر شما درب طراحی میکند، حتما از قطعات با کیفیت استفاده کند. هرچند ممکن است این کار هزینه زیادی داشته باشد، اما از هزینه تعمیرات آینده جلوگیری میکند.
نکات پرکاربرد درب شیشه ای اتوماتیک
- موتور دربهای اتوماتیک وظیفه هماهنگی تمام اجزا و صدور فرمان حرکت لتهها را بر عهده دارد. قدرت موتورها تا حد زیادی با توجه به اندازه لتهها و میزان تردد انتخاب میشود.
- انکودرها یکی از کلیدیترین اجزای دربهای اتوماتیک هستند که قدرت حرکت دربها و البته سرعت این حرکت به فعالیت آنها وابسته است. انکودرها باتوجه به برنامهای که از برنامه نویس دریافت میکنند، سرعت را تنظیم میکنند.
- ترانس در درب اتوماتیک وظیفه ولتاژ برق مورد نیاز موتور و دیگر اجزا را بر عهده دارد.
- غلطک و هنگرها جهت حرکت را باتوجه به فرمان حسگر عملی میکنند و حرکت نرم و روان درب به آنها وابسته است. هر درب شیشهای از ۶ غلطک ساخته شده است که تعداد ۴ تا از آنها بسیار قوی هستند و ۲ تا از آنها از لرزش درب جلوگیری میکنند.