تاریخ انتشار: ۲۲:۰۶ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

اگر نمی‌صرفد، تعطیل کنید!

درخواست معافیت‌های مالیاتی در سال گذشته بارها از سوی تولیدکنندگان بیان شده، اما فقط در یک مورد این اتفاق افتاده و نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مجموعه قطعات موتورسیکلت و دوچرخه، معتقد است که استدلال سازمان امور مالیاتی در مواردی غلط است؛ چراکه از تولیدکنندگان می‌خواهد در صورتی که تولید صرفه اقتصادی ندارد، کارخانه خود را بفروشند.

اقتصاد24- قوانین مالیاتی یکی از موضوعاتی است که سال‌ها موضوع مورد بحث تولیدکنندگان و قانون‌گذاران بوده است. تولیدکنندگان معتقدند که با توجه به اینکه واحدهای تولیدی موتور محرک کشور هستند و در اشتغالزایی نقش مستقیم دارند، باید مشمول معافیت‌های مالیاتی از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر عملکرد و اخذ عوارض گمرکی باشد.

در این راستا خرداد ماه سال گذشته گمرک جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری و همچنین ماشین‌آلات خط تولید واحدهای تولیدی دارای مجوز تأسیس از وزارتخانه‌های ذیربط از پرداخت چهار درصد علی‌الحساب واردات قطعی معاف هستند. اما در مورد اشکال مختلف مالیات و همچنین ساختار نظام مالیاتی کشور هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد.

در این باره حبیب‌الله محمودان - نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مجموعه قطعات موتورسیکلت و دوچرخه ایران با بیان اینکه ساختار مالیاتی و بیمه در کشور متناسب با وضع تولید نیست، گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از شرکت‌ها بدهی انباشته دارند، اما سازمان امور مالیاتی، مالیات سال‌های قبل که به صورت اظهاری بوده را به صورت‌های مختلف از آن‌ها طلب می‌کند.

وی افزود: طبق قانون مالیات به صورت درصدی از درآمد است و کارخانه‌ای با بدهی انباشته که درآمد ندارد باید مورد کارشناسی و ارزیابی قرار بگیرد تا در نهایت مالیات عادلانه از آن‌ها دریافت شود.

محمودان با اشاره به لزوم فریز دو ساله بدهی‌های مالیاتی، تصریح کرد: در حال حاضر اکثر کارخانه‌ها بدهی انباشته عظیمی دارند، اما سازمان امور مالیاتی آن‌ها را ملزم می‌کند که مالیات بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۵ تاکنون را پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه مطالبه مالیات بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۵ تاکنون از تولیدکنندگان به منزله اعلام جنگ است، گفت: کارخانه‌ها در حال حاضر در موقعیت خوبی نیستند و دریافت این مالیات معوقه آن‌ها را تشویق می‌کند که واحدهای تولیدی خود را تعطیل کنند؛ در حالی که این روش مغایر با قانون است که مالیات بر درآمد محاسبه می‌شود.

نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مجموعه قطعات موتورسیکلت و دوچرخه ایران با بیان اینکه در شرایطی که مالیات بر ارزش افزوده از مصرف کننده دریافت نشده، نباید تولیدکننده را مکلف کنیم که به هر قیمتی آن را پرداخت کند، اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی می‌گوید که "مالیات ارزش افزوده باید روی فاکتور دریافت شود، در غیر این صورت مسئولیت به عهده خودتان است و آن را پرداخت کنید".

محمودان با اشاره به اینکه استدلال سازمان امور مالیاتی در مواردی غلط است، گفت: اگر تولیدکننده‌ای بخواهد کارخانه خود را بفروشد، ماشین آلات آن را به قیمت آهن می‌خرند، اما در سازمان امور مالیاتی گاهی گفته می‌شود که اگر نمی‌صرفد کارخانه خود را بفروشید در حالی که این استدلال غلط است؛ چراکه کارخانه مانند فرزند کارخانه‌دار است و از طرف دیگر کارخانه‌ای که بسته و فروخته شود از یک آپارتمان ارزان‌تر می‌شود.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
mahmoody
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
با سلام -ورود کردن به ادارات مالیاتی با ورود به کلانتری و دادگاه جرائم جنایی هیچ فرقی ندارد ؟
اول - این که ممیز مالیاتی زورش به هردلیلی به شما نچربد ومجبور است طبق قوانین به بهانه های مختلف شما را نقره داغ می کند وبایستی سه برابر مالیات قانونی پرداخت کنید .
دوم مبلغ مالیات شما طوری است که به ریسک رشوه گرفتن توسط ممیز مالیاتی ارزشمند است وشما با پرداخت مبلغی از شر مالیات گزاف معاف شده و با پرداخت معموا 20 یا 30 درصد اصل مالیات از مهلکه دادگاه جرائم جنایی خلاص می شوید .
شکل سوم این است که پای یک واسطه درمیان است وبه واسطه آن فذد سوم شما مورد تخفیف قرار می گیرید که در این ضورت یا معاف می شوید یا با پرداخت حداقل از مخمصه رهایی پیدا می کنید .
وقس علی هذا
ارسال نظر