تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۱۲ مهر ۱۴۰۰

گرانی، بازار لباس‌های دست دوم را داغ کرد

مشکلات اقتصادی، خرید لباس نو را برای بسیاری از خانواده‌ها سخت کرده و بازار تاناکورا را رونق داده است.

اقتصاد ۲۴- * گرچه این بازار سال‌هاست مشتری‌های پر‌و‌پا‌قرص و ثابت خود را دارد، اما این روز‌ها به‌خاطر گرانی‌ها و بحران اقتصادی، پای مشتریان تازه‌ای به این بازار‌ها باز شده است.

* سال‌هاست این بازار مشتری‌های متنوع و مختلفی دارد، اما در این میان تازه‌ترین مشتریان لباس‌های دست‌دوم افرادی هستند که به‌دلیل گرانی قیمت پوشاک راه‌شان به اینجا افتاده و طالب لباس دست‌دوم هستند.

* یکی از مشتریان، زنی است که در میان لباس‌های زمستانی تازه رسیده به‌دنبال کت کاموایی گرم و نرمی می‌گردد. تا چند سال پیش که دست‌هایش جان بیشتری داشتند و هنوز رگ‌های روی مچ دستش ورم نکرده بود، لباس زمستانی مورد‌نیازش را خودش می‌بافت؛ «پاییز که می‌شد کاموا را دست می‌گرفتم تا هم گرم شوم و هم برای خودم و بچه‌هایم لباس و شال ببافم، اما حالا درد مچ دست دیگر امانم نمی‌دهد. قیمت کاموا هم که سر به فلک کشیده. هر کلاف کاموا کمتر از ۲۵ هزار تومان نیست. لباس هم به همین نسبت گران شده. این بازار را یکی از آشنا‌ها به من معرفی کرده بود. امسال دومین سالی است که برای خرید لباس گرم به خیابان آذربایجان می‌آیم.»


* خانواده‌هایی که برای خرید لباس فرزندان و حتی کودکان و نوزادشان به اینجا می‌آیند هم کم نیستند.


بیشتر بخوانید:صادرات لوازم خانگی امسال به ۲۰۰ میلیون دلار می‌رسد


یکی از این مشتریان می‌گوید: «قیمت کاپشن بچگانه سر به فلک گذاشته. درحالی‌که این لباس تنها همین امسال تن بچه‌ها می‌شود». قید خرید کاپشن‌های ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی برای فرزند یک‌ساله‌اش را زده و به سراغ تاناکورافروشی‌ها آمده که کاپشن‌های خارجی نوزاد و کودک را با قیمت متوسط ۱۲۰هزار تومان به فروش می‌رسانند.

*قیمت لباس‌های پاییزی که این روز‌ها در ویترین فروشگاه‌ها جا‌خوش‌کرده‌اند، کمتر از ۴۰۰ هزار تومان نیست، اما متوسط قیمت تی‌شرت‌های ساده ایرانی این مغازه‌ها بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است. قیمت کفش تفاوت و تنوع بسیار بیشتری دارد و کیفیت و کاربرد آن در تعیین قیمت اثرگذار است؛ برای مثال کفش مخصوص کوهنوردی در بازار منیریه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان قیمت دارد و کفش‌های چرم برای استفاده روزمره از ۷۰۰ هزار تومان آغاز می‌شوند. همین عدد و رقم‌هاست که خانواده‌های ایرانی را در ماه‌ها و سال‌های گذشته بیشتر از قبل به سمت استفاده از لباس‌های دست‌دوم سوق داده است؛ افرادی که این روز‌ها به خیل مشتریان لباس‌های تاناکورا اضافه شده‌اند.

* یکی از فروشندگان می‌گوید: «ما مشتری‌های ثابتی داریم که سال‌هاست آن‌ها را در این بازار می‌بینیم، اما در ۲ سال گذشته و بعد از کرونا و بحران اقتصادی، مشتری‌های جدید هم به اینجا اضافه شده‌اند که به‌دلیل گرانی رو به استفاده از لباس‌های دست‌دوم یا استوک آورده‌اند. از طرفی مشتری‌های قدیمی هم با وسواس بیشتری خرید می‌کنند و میزان خرید مردم کمتر شده؛ در واقع مشتری‌های قدیمی هم با احتیاط بیشتر و حساب‌شده‌تر از قبل خرید می‌کنند».

ارسال نظر