تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۱۳ مهر ۱۴۰۰
تولید ۱۳۰ نوع تلویزیون در ایران

سایه سنگین ۶ میلیارد دلاری قاچاق بر صنعت لوازم خانگی

دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه گردش مالی قاچاق لوازم خانگی در ایران سالانه ۶ میلیارد دلار برآورد می‌شود، گفت: در حال حاضر به دلیل قاچاق تلویزیون به کشور، کمتر از نصف ظرفیت نصب شده در این صنعت فعال است.

اقتصاد ۲۴- محمدرضا شهیدی در مورد تأکید رئیس‌جمهور بر ادامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی کُره‌ای، اظهار داشت: در حال حاضر مصرف تلویزیون در کشور سالانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه است و این در حالی است که حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه ظرفیت تولید در این صنعت ایجاد شده است.

وی افزود: سالانه حدود یک و نیم میلیون دستگاه تلویزیون در کشور تولید می‌شود و در واقع مابه‌التفاوت میزان تولید و مصرف داخل از طریق قاچاق تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع ظرفیت نصب شده برای تلویزیون در کشور بیش از نیاز داخل است، اما همه این ظرفیت فعال نیست که دلیل آن، قاچاق تلویزیون‌های خارجی به کشور و عرضه آن در بازار است.

به گفته وی، گردش مالی قاچاق لوازم خانگی در ایران سالانه حدود ۶ میلیارد دلار است و سیاست‌گذاری غلطی که در مورد برخورد با قاچاق صورت گرفته، در حال آسیب رساندن به تولید داخلی است.

شهیدی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت بالای تولید در کشور، امکان تأمین همه نیاز داخل در صورت ادامه ممنوعیت‌های واردات کالا هم فراهم است، افزود: برخی افراد انتقاداتی را نسبت به احتمال کاهش کیفیت لوازم خانگی تولیدی در داخل در پی ممنوعیت واردات مطرح می‌کنند، در حالی که با توجه به تنوع بالای تولید و تعداد زیاد تولیدکنندگان، این ادعا نمی‌تواند درست باشد.

وی ادامه داد: هر محصولی دارای شرایط تولید ویژه خودش است و نمی‌توان شرایط یکسانی را به محصولات مختلف مانند تلویزیون و یا خودرو و پوشاک تعمیم داد و گفت که لوازم خانگی نیز مانند صنعت خودروسازی دچار انحصار خواهد شد.

شهیدی با اشاره به سطح بالای کیفیت و تکنولوژی در تلویزیون‌های داخلی، گفت: پنل تلویزیون که یک قطعه مهم محسوب می‌شود، از همان شرکت‌هایی خریداری می‌شود که پنل معروف‌ترین تلویزیون‌های دنیا را عرضه می‌کند.

وی تصریح کرد: برخلاف بحث‌های مطرح شده، بازار لوازم داخلی انحصاری نیست و رقابت در این بازار وجود دارد، به طوری که در حال حاضر حدود ۱۵ کارخانه در زمینه تولید تلویزیون فعال هستند و نمی‌توان گفت که این تولیدات مانند خودرو از بازار انحصاری برخوردار هستند.

دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری در مورد چگونگی مدیریت قیمت لوازم خانگی در کشور نیز گفت: در حال حاضر بالا بودن قیمت مواد اولیه مهمترین دلیل بالا بودن قیمت تمام شده تولید لوازم خانگی در کشور است و در عین حال، بخشی از مواد اولیه نیز از طریق واردات تأمین می‌شود که نرخ ارز در این بخش تأثیرگذار است.


بیشتربخوانید:دلیل افزایش قاچاق لوازم خانگی چیست؟


وی با بیان اینکه هم اکنون مشکلی در تأمین مواد اولیه مورد نیاز برای تلویزیون وجود ندارد، گفت: در زمینه تلویزیون، تمام نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود و در این شرایط، قاچاق کالا یا واردات به ضرر اقتصاد ملی خواهد بود.

وی ادامه داد: البته تولید همه کالا‌ها از الگوی تلویزیون پیروی نمی‌کند و ممکن است تولیدکننده در تولید کالایی با برخی محدودیت‌ها و کمبود مواد اولیه روبه‌رو باشد یا محصولی که تولید شده از کیفیت لازم برخوردار نباشد، در آن صورت موضوع تضییع حقوق مصرف کننده صحت خواهد داشت. به همین دلیل نمی‌توان یک حکم کلی داد و گفت که واردات کالا کاملا آزاد یا کاملا ممنوع باشد، زیرا اگر یک کالای داخلی از کیفیت لازم برخوردار نباشد، باید چاره‌ای دیگر به جز ممنوعیت واردات برایش اندیشیده شود.

به گفته شهیدی، در حال حاضر حدود ۱۳۰ نوع تلویزیون در کشور تولید و عرضه می‌شود و تنوع و کیفیت تولیدات در سطح بالایی قرار دارد. در عین حال تولیدکنندگان گارانتی لازم را برای مصرف کنندگان ارائه می‌کنند و در این وضعیت، واردات کالای مشابه خارجی نتیجه‌ای جز دلسرد شدن تولیدکنندگان داخلی نخواهد داشت.

منبع: فارس
ارسال نظر