تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰
بایدن خبر داد؛

توافق آمریکا با چین برای پایبندی به توافق تایوان

تایوان در گزارشی اعلام کرد که از روز جمعه و در طی چهار روز نزدیک به ۱۵۰ هواپیمای نیروی هوایی چین وارد حریم هوایی اش شده‌اند. تایپه از این اقدام پکن به عنوان «مزاحمت‌های مداوم چین» نام برده است.

اقتصاد ۲۴-جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه پنجم اکتبر گفت که با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در مورد تایوان گفتگو کرده است.
گفت و گوی روسای جمهور آمریکا و چین در حالی انجام شده که تنش‌ها میان پکن و تایپه به بالاترین حد خود رسیده است و خبر‌ها از پرواز‌های بی سابقه هواپیما‌های نظامی چینی بر فراز تایوان حکایت دارند.
از همین رو آقای بایدن با بیان اینکه هر دو رئیس جمهور موافقت کرده‌اند که به «توافق تایوان» پایبند باشند، گفت: «ما به صراحت اعلام کردیم که او نباید کاری غیر از پایبندی به این توافق انجام دهد.»
به نظر می‌رسد اشاره جو بایدن به سیاست دیرینه واشنگتن یعنی «خط مشی چین واحد» برمی‌گردد که براساس آن آمریکا پکن و نه تایپه را به رسمیت می‌شناسد.

قانون «روابط با تایوان» هم تصریح دارد که آمریکا تنها با چین روابط دیپلماتیک دارد و خواستار حل و فصل مساله تایوان از طریق مسالمت آمیز است.
با وجود این «چیو کو چنگ»، وزیر دفاع تایوان روز چهارشنبه گفت که تنش‌های نظامی تایپه و پکن «در بدترین حالت خود» در بیش از ۴۰ سال گذشته است.

هشدار چین به آمریکا: بر سر تایوان با آتش بازی نکنید

چین، بوئینگ و چند شرکت آمریکایی را به دلیل فروش اسلحه به تایوان تحریم کرد
تایوان در گزارشی اعلام کرد که از روز جمعه و در طی چهار روز نزدیک به ۱۵۰ هواپیمای نیروی هوایی چین وارد حریم هوایی اش شده‌اند. تایپه از این اقدام پکن به عنوان «مزاحمت‌های مداوم چین» نام برده است.
وزیر دفاع تایوان در پارلمان این کشور در مورد تنش‌های نظامی کنونی با چین، گفت که از زمان پیوستنش به ارتش در ۴۰ سال گذشته این وضعیت «وخیم ترین» حالت بوده است به گونه‌ای که احتمال جنگ وجود دارد.
او خطاب به اعضای کمیسیونی در پارلمان که هزینه نظامی ویژه ۲۴۰ میلیارد دلاری تایپه (۸.۶ میلیارد دلار آمریکا) را برای ساخت تسلیحات بررسی می‌کنند، گفت: «برای من به عنوان یک نظامی، این بودجه یک فوریت مسلم است.»

چین اعلام کرده که در صورت لزوم باید تایوان به زور پس گرفته شود، اما تایوان تأکید کرده که کشوری مستقل است و از آزادی‌ها و دموکراسی خود دفاع خواهد کرد و چین را مسئول تنش‌ها می‌داند.

در هر حال وزیر دفاع تایوان گفت که چین در حال حاضر توانایی حمله به این کشور را دارد و تا سال ۲۰۲۵ قادر به حمله «در مقیاس وسیع» خواهد بود. البته او در ادامه گفت: «چین به راحتی جنگی را آغاز نخواهد کرد، زیرا باید بسیاری از موارد دیگر را در نظر گیرد.»
آمریکا به عنوان مهم‌ترین تأمین کننده تجهیزات نظامی تایوان با انتقاد از چین، برپشتیبانی کامل خود از تایپه تاکید کرده است.
پکن هم سیاست‌های واشنگتن در حمایت از تایوان را که با فروش سلاح و ارسال کشتی‌های جنگی همراه شده، عامل افزایش تنش‌ها در این منطقه می‌داند.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، هزینه‌های نظامی ویژه تایوان در پنج سال آینده بیشتر صرف سلاح‌های دریایی از جمله سلاح‌های ضد کشتی مانند سیستم‌های موشکی خواهد شد.

یورونیوز

ارسال نظر